Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Lajla

Mam 18 lat i chyba jestem w ciąży

Polecane posty

Gość _Lajla
Myślalam ze chociaż na takich tematach ludzie mogą sobie odpuścić, no ale na Kafe wszystko możliwe ;]

Gość _Lajla
Jedni piszą że mam robić natychmiast, drudzy że dopiero za tydzień

Gość anette_beingd
Co Ci ma teraz wykazać test, jak stosunek był 7 dni temu??? Słuchaj tych "mądrych", które pewnie już na drugi dzień robiły test i pewnie wyszedłi im już pozytywny. Zamiast się tu radzić kiedy zrobić test poczytaj jak i ile dni dochodzi do zapłodnienia i co najważniejsze zagnieżdzenia zarodka. A potem to od organizmu zależy jak wysoki poziom bedziesz mieć hormon gonatropiny kosmówkowej, żeby mógł ją wykryć test z krwi albo z moczu.

Gość Isiowa
Słuchaj leć w poniedziałek do przychodni poproś o pałtne badanie krwi (ok.30zł) nazywa się BETA HCG , zrobią ci to na miejscu, weź książeczke. Na drugi dzień idziesz po wynik i odrazu wiesz czy jest ciąża czy nie , bo to jest jedyny 100% test który wykrywa ciąże juz po kilku dniach od zapłodnienia. Nie martw się ja za miesiąc mam 18 nastke i jestem w 6tyg ciąży i oboje bardzo się cieszymy :)

Gość Isiowa
a i przede wszystkim miesiączka może ci sie spóźniać przez to,że się denerwujesz... Uspokój się, bo jest mała możliwość,że zaszłaś w ciąże przed okresem bo wtedy są dni niepłodne. Jeśli masz regularne cykle, możesz sprawdzić kiedy mogłaś zajść w ciąże wpisując w kalkulatorze długość cyklu czyli ile dni zawsze masz od miesiączki do miesiączki i date kiedy ostatnio miałaś i wtedy ci pokaże jakie dni , wpisz w wyszukiwarce "kalendarzyk dni płodnych"

Gość Isiowa
Jak nie masz kasy na badanie to powiedz swojemu chłopakowi - zasugeruj- ,że moglibyście na 100% wiedziec juz za dni ale jest ci potrzebne 30zł to pewnie ci da ;)

Gość anette_beingd
isiowa jaka ty jestes tępa strzała boszeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Isiowa, autorka już to wie - jakie badanie ma zrobić i ile kosztuje. Sama jej to dzisiaj pisałam. Tylko... co z tego. Ale z kolei ja się powtarzam, jak zdarta płyta haha ;)

Nie polecajcie kalendarzyków nawet przy regularnych cyklach, bo często to ma się nijak do tego, co wie sam organizm. Obserwuje się nie tylko dzień cyklu, ale przede wszystkim temperaturę, śluz, szyjkę macicy i inne subiektywne objawy.

Gość Isiowa
Jak zrobi test z krwi, z moczu i sprawdzi kalendarzyk to duzo jej to da... moze rpzede wszystkim sie uspokoi i dostnie okres ;p

Kalendarzyk już sprawdziła. Dni niepłodne. Zadne racjonalne argumenty od wszystkich piszących do niej nie docierają łącznie z tym, że za wcześnie na test.

Gość _Lajla
No i po teście, wynik wykazuje ewidentny Brak Ciąży. Za tydzień zrobię kolejny- jeśli krwawienie nie nadejdzie- następnie badanie krwi. Faktycznie jesteśmy oboje spokojniejsi i oczekuję miesiączki jak zbawienia..

Gość _Lajla
Dziękuję za pomoc. I wsparcie. Pozdrawiam