Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Lajla

Mam 18 lat i chyba jestem w ciąży

Polecane posty

Gość nowaamary
zamiast ja wesprzec to wyzywacie ja od dziwek i inych , bez sensu!!! przynajmniej jest szczera napisał wyraznie ze sie nie zabezpieczali i ze to był bład itp wie dajcie jej juz spokój, a ty daj znac jutro co z ta ciazą

Gość _Lajla
Za parę godzin On przyjdzie z testem i wszystko będzie wiadomo.. Nosi mnie strasznie a on jest przerażony wizją rodzicielstwa..

Gość _Lajla
Gdzie mam iść na badanie krwi i ile będę czekać na wizytę od dnia zapisu.. mniej więcej? Dodam ze rodzice maja o tym nie wiedziec :]

Gość askax1991
ja urodzilam tydzien przed 18 i niezaluje mam meza, zdrowego synka i koncze zaocznie liceum. mozna sobie dac rade to nie koniec swiata

Gość _Lajla
Ja nawet nie znam jego rodziców.

A jak myślisz, gdzie się robi badanie krwi? W laboratorium, jest płatne, nie musisz być na czczo. Koszt u mnie 33 zł, ale są droższe, zależy od miasta. Różnie się czeka na wynik, u mnie w labie dwa dni. Po co tyle czasu czekałaś z testem? Sama nie mogłas kupić? Ja pierdzielę. No zresztą w sumie nie moja sprawa, chcesz się denerwować, to twój biznes.

Gość _Lajla
Po co tyle czekałam? Dopiero dziś mija 7 dni od stosunku. Ech.. nie stać mnie na to badanie.

No comment, ręce opadają. Test z krwi wykryje ci ciążę o wiele wcześniej niż zwykły sikaniec robiony w domu (chociaż to też zależy od stężenia hormonu). Jak ci jeden test wyjdzie negatywnie to się uspokoisz? Czy pójdziesz po następny? Zastanów się, co ci taniej wyjdzie. Na razie to wy sami żyjecie własnym strachem, a nie ciążą. A stres opóźnia miesiączkę. Zresztą już ci pisałam, jak krowie na rowie, że mogłaś mieć opóźnioną owulację i wtedy masz później okres. Tylko po co ta wiesza, skoro śpi się na biologii :O

Gość _Lajla
Może jakoś słabo pamiętasz ale na biologii o takich rzeczach się nie mówi. Z resztą co to ma do rzeczy. I nie dziw się że się boimy

Dziwne, bo akurat mam jakieś pojęcie o tym, że się mówi. No chyba, że nauczyciel to sobie olewa, bo i tak nie wyrabia się z programem. Boicie się własnego cienia. Ale co tu da moje gadanie. Dziewczyny już ci pisały, że po siedmiu dniach od stosunku to ci test żadnej ciąży nie wykryje i tyle. Dzień stosunku nie musi równać się dniu zapłodnienia, a dochodzi jeszcze zagnieżdżenie zarodka, a to zupełnie inna bajka.

Gość _Lajla
Zgłupiałam już kompletnie.

Na własne życzenie i nie mam na myśli nieodpowiedzialnego seksu, tylko totalnej niewiedzy i to idiotyczne samonakręcanie. Jest tyle informacji w internecie na temat zapłodnienia i jego przebiegu. Znasz swój organizm? Nie. A to błąd, bo jakbyś znała, to nie siedziałabyś teraz jak na szpilkach, czekając na "wyrok".

Gość _Lajla
Jak sie nazywa to badanie krwi?

Gość _Lajla
Jestem głupia.. myslałam że ginekolog mi to zrobi ;/

Jeśli niewiedza=głupota, to tak, masz rację. Test domowy najprawdopodobniej wyjdzie ci negatywny i w poniedziałek powinnaś iść na pobranie krwi, żeby mieć 100% pewności.

Gość _Lajla
I się dziwicie, że się boje jak sam skurwysyn?? Tak, nie mam tyle na to badanie

Gość _Lajla
Chodzę do szkoły a nie do pracy Jestem na utrzymaniu rodziców

Gość _Lajla
Za ostatnie kupiłam prezent mamie na urodziny i to naprawde nie jest zabawne

Gość _Lajla
Ech.. za godzinę będzie mój najdroższy z testem...

Gość _Lajla
To będzie najdłuższe 5 minut w naszym zyciu.;/

Gość anette_beingd
Beta może jeszcze nie wyjść! Ja zrobiłam to badanie w 27dc i wykazało brak ciąży a kilka dni później zwykły test wykazał ciążę. TY miałaś stosunek kilka dni przed @ tym bardziej nic Ci ciąży nie pokaże.

Gość anette_beingd
Ani zwykły test ani badanie bety hcg.

Gość _Lajla
To kiedy najlepiej wykonać jaki test?

Gość _Lajla
no i jestem w ciąży:(co teraz?

Gość _Lajla
podszyw.