Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Lajla

Mam 18 lat i chyba jestem w ciąży

Polecane posty

Lajla weź się w garść! Jakie zabijemy! a co ty dziecko jesteś? Nie rozumiem, jesteś normalną myślącą jednostką. Teraz nic już nie zmienisz, jeśli jesteś w ciąży to jesteś, jesli nie to wyciagnij wnioski. Nigdy nie ma sytuacji bez wyjscia. Ja usunelam ciaze w 5 tygodniu i nie zalowałam. Ale ja bylam w 100% pewna tej decyzji i wiedzialam, ze to najlepsza z mozliwych. Przeciez to od Ciebie zalezy jaką podejmiesz decyzje i tylko od Ciebie. Mozesz urodzic, mozesz oddac do adopcji, mozesz wskazac nawet rodzine adopcyjna, mozesz usunąc. To Ty jestes Pania wlasnego zycia.

a druga kwestia: na ten moment nawet jutro wg mnie test nie będzie wiarygodny. jesli chcesz wiedziec na pewno powinnas isc na pobranie krwi na oznaczenie poziomu gonadotropiny a nastepnie po 24 godzinach powtorzyc badanie. jesli wyniki bedzie podwojony to na bank ciaza.

Gość _Lajla
Jak usunąć?

Gość _Lajla
Ciążę... Tak bez problemu.

Lajla nie istenije coś takiego jak usunięcie ciązy bez problemu. Ja usunęłam ponieważ nie miałam warunków na godne wychowanie dziecka. Jedni potępiają moją postawę, inni rozumieją. Najważniejsze, że ja czuję się w zgodzie ze sobą. Co nie zmienia faktu, że bywają dni, wieczoru gdy myślę co by było gdyby. Nie myśl o ciąży jak o problemie, którego trzeba się pozbyc... Może dla Ciebie ciąża jest darem?

Jeśli chcesz usunąć ciążę musisz TY i NKT INNY być tego pewna w 100%. Musisz przeanalizować za i przeciw, rozważyć wszystko a nie tak... jak w gorącej wodzie kąpana. Pośpiech i zdenerwowanie są złymi doradcami

Gość _Lajla
Nie mówię że chcę.. Ale muszę/musimy rozważyć różne opcje.. Jutro robię test. a w przyszłym tyg. zapiszę się do ginekologa..

Gość _Lajla
Tutaj wszyscy śmieją się ze mnie, że kocha ale ze sobą nie jesteśmy, ale każda miłość inna, a on ma poważne problemy i długi i dziecko dopiero wchodzi w grę za dwa lata najwcześniej-jeśli ze sobą będziemy.

Dziewczyno, nic nie musisz, bo nikt ci pistoletu do głowy nie przykłada. Po co się niepotrzebnie nakręcasz, skoro nie wiesz, czy jesteś w ciąży? :O Lepiej ci z nieuzasadnioną paniką?

wejdz na strone gdzie masz kalendarzyk dni płodnych i niepłodnych i zobacz czy kochałaś sie z nim w dni plodne

Gość _Lajla
Nie w dni płodne, ale jak wspomniałam wcześniej okresu nie ma.

Gość ale dziewczyno
jeśli kochałas się ze swoim chłopakiem 4 dni przed spodziewaną miesiączką i wcześniej nie to napewno nie jestes w ciąży okres płodności u kobiety występuje jakis tydzien po okresie nie można tego dokładnie ustalić chyba że znasz swój organizm i ten okres płodności też trwa ok tygodnia więc tak 2 tygodnie przed okrestem to okres bezpłodny i wtedy nei możesz zajść w ciążę - to że okres ci się spóźnia nie znaczy że jesteś w ciąży mnie się kiedyś 17 dni spóźniał i już nawet do gina się umówiłam bo testy były na nie i w końcu się pojawił w dniu kiedy miałam iśc do gina

Gość _Lajla
Niektórzy zaczęli mi tu już gratulować dziecka ;/ A w ciążę można zajść Zawsze.

Gość _Lajla
Obawiam sie ze zamiast nauczki czekają nas konsekwencje ;/

Gość _Lajla
Nie zbyt. Ale on mnie stresuje jeszcze bardziej. Z resztą JAK mam sie nie stresoać jak od tego zależy cale nasze życie które nie tak ma wyglądać.

Gość lady law
skoro jestes dorosla to sobie poradzisz. ja w wieku 19lat urodzilam, dzis nie wyobrazam sobie zycia bez synka:) jestem pewna ze tak czy inaczej bedzie dobrze i zycze Ci tego z calego serca

Pierniczysz i nie ja jedna ci to piszę. Nie masz żadnej pewności, czy jesteś w ciązy, a tworzysz czarną bajkę. No ale gadać to sobie tutaj można, skoro ty i tak wiesz lepiej. Ten ON, to facet? To mu podziekuj za dodatkowe stresy w tym momencie i czekaj do dnia, w którym odbierzesz wynik bety.

Gość _Lajla
Nie jestem jeszcze dorosła. 8 dopiero w kwietniu i ni chcę takiego skoku w dorosłość.

Żadne argumenty jak widzę do ciebie nie docierają. Ale to twój wybór. Poza tym, nie odpowiadasz np. na moje pytania. Można mieć 40 lat i nie być dorosłym w sensie emocjonalnym i społecznym.

Gość współczuje ci lajla
Też mam 18 lat i totalnie nie potrafie sobie wyobrazic, że mogła bym być teraz w ciąży. Jest szkoła , matura potem studia. To zdecydowanie nie czas na dzieci .

Gość happy:)
_Lajla Przestań sie przejmować..leć po test..o ile ma cos wykazać, to ewentualnie jasną krechę,która najlepiej pod światłem zobaczysz..bo mimo, ze na testach jest tak napisane, to najlepiej 2 tyg po terminie @ zrobić-najpewniej.Ja zrobiłam test jak juz byłam w 3 tygodniu...i nie zauwazyłam nawet kreski, dopiero narzeczony pod światłem i pd lupą stwierdził ze jest kreska...następnego dnia na badanie krwi i wykazało 3 tydzień.... także najpewniejsze bedzie badanie krwi:) a jeśli wynik będize pozytywny, to uwierz mi...nei ma się czym załamywać...spokojnie i racjonalnie podejdźcie do sprawy z swoim facetem...i jeśłi jesteście na tyle odpowiedzialnymi ludźmi , żeby uprawiać sex bez zabezpieczeń,..to myśle ze wiecie jakie mogą być tego konsekwencje...uspokój się i czekaj do jutra, a jutro na badanie krwi leć...:) wtedy będzie najpewniej.

Gość happy:)
Przestań się przejmować..:) Najpierw idź na badania bądź kup test. :) bo gdybać można zawsze. a też mi się wydaje, ze spokojnie okresu dostaniesz.

Gość taKE I T FOR ME
glupia suko, bylo sie puszczac??? teraz cierp!!!! a jak usuniesz to sploniesz w piekle!! JAK SIE NIE JEST GOTOWYM NA DIECKO TO SIE NIE JEST GOTOWYM NA SEKS!!!!!!!!1 bo jak sie chcesz bawic w dorosla to sie licz z konsekwencjami glupia gowniaro!!!!!!!!!!!!!

Gość nowaamary
nie rozumiem dlaczego czesc osob tak na nia najezda, przeceiz każdy to robi i na pewno kzdem sie zdarzylo bzykac bez zabezpieczenia wiec po co te głupie uwagi?