Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie !!!

pregnyl, test ciazowy po 18 dnach i krwawienie

Polecane posty

Gość pomóżcie !!!

dziewczyny ! 18 dni temu mialam podany pregnyl. Od 6 dni testy sa pozytywne ( kreska coraz mocniejsza ). Od 2 tyg. mam temperature ciala ( mierzona pod pacha ) 37 stopni. Czesto chodze siusiu . Dzis jak poszlam do toalety zauwazylam czerwone plamienia. co to moze byc ??? czy 5 testow pozytywnych z mocna krecha to jeszcze pregnyl ??? Skad te plamienia . okres powinnam dostac 3 dni temu. :(((

Gość pomóżcie !!!
nikt nie pomoze ? :(

Gość yeti123
pregnyl utrzymuje się w organzimie ok 10-12 dni najlepsza była by betahcg jak plamisz to idź do gin po luteinę/duphaston

Gość pomóżcie !!!
dzwonilam do niego , wizyte mam dopiero popudniu. luteine mialam w domu wiec odrazu kazal wziac. Mam takie tluste krechy na testach ciazowych wiec mysle ze to chyba nie pregnyl .... w koncu minelo juz 18 dni a kreska sie wzmacnia . Nie wiem co o tym mylec....

Jesteś w ciąży, lekarz nie dał Ci po pregnylu dhupastonu? dziwne

Gość pomóżcie !!!
nie dal nic. nakrzyczal na mnie ze po cholere robie testy prawie 3 tyg po pegnylu ze to za wczesnie. 10 dni po pregnylu kreska pojawila sie po 15 min , 14 dni juz odrau. a dzis to bordowa jest az. powiedzialam mu to i powiedzial ze to moze ciaza albo pregnyl jeszcze. co myslicie.

Staraj sie nie stresowac, bo to tylko szkodzi a nie pomaga, nie ma nic gorszego od paniki, zachowaj spokoj, poki co masz wizyte na popoludnie idz sie polozyc i odpoczywaj. Mysle ze nikt nie bedzie w stanie Ci pomoc, jedynie lekarz(mam nadzieje) do ktorego sie wybierasz. Trzymam kciuki, powodzenia

Gość yeti123
wg mnie to już nie pregnyl tylko ciąża a lekarza radzę zmienić jak chcesz się upewnić ze to ciąża polecam badanie z krwi

Moja siostra miała pregnyl, inseminację i od razu miała łykać Dhupaston w razie jakby się udało. Poza tym lekarka powiedziała że można robić test już po 14 dniach od inseminacji bądź pęknięcia pęcherzyka. A jeśli okres Ci się spóźnia już 3 dni i masz 2 kreski to jesteś w ciąży. Najlepiej zrobić Betę a tak propo zmień lekarza bo jakiegoś chama masz jeśli się na Ciebie drze, nie daj się i tyle.

nawet jeśli jesteś w ciąży plamienia mogą się zdarzyć, podobno co trzecia ciężarna je ma. Nie muszą oznaczać nic złego połóż się, włącz jakiś serial, film tp, zrób sobie melise i poczekaj do popołudnia

yeti123 - na pewno już nie pregnyl tylko ciąża na 100%.

Gość pomóżcie !!!
dzieki za redy ;) na bete to juz za pozno bo wyniki by byly dopiero jutro. a dzis mam wizyte wiec ma nadzieje e sie wyjasni. bardo chcialabym byc w ciazy i mam nadzieje ze to jest to ......

Gość pomóżcie !!!
wzielm 100 mg luteiny i leze. zobaczymy .....

Gość pomóżcie !!!
w ogole to lekarz nie chcial mnie dzis przyjac, bo przyjmuje w innej miejscowosci ale sie uparalam i kazal przyjechac .

może poszukaj innego, albo tego obtańcuj z lekka ;) pewnie chodzisz prywatnie i dziad nie dość że kase bierze to jeszcze łaskę uczyni że Ci coś odpowie . Teraz będąc w ciąży będziesz miała setki obaw i pytań do lekarza więc radzę znaleźć cierpliwszego i bardziej kontaktowego bo inaczej spędzisz 9 miesięcy na domysłach i zamartwianiu się :)

Gość pomóżcie !!!
po tej wizycie chyba zmienie ..... ide jescze do niego bo o n mnie prowadzil od poczatku, mialam cykle bezouwalcyjne wiec bylo clo, pregnyl i monitoring. gdybym faktycznie teraz byla w ciazy to znaczyloby ze udalo sie za pierwszym razem . mam nadzieje ze to ciaza a nie pregnyl :) no i ta temperetura ciala 39-37 od 2 tygodni. mierze pod pacha ale 2 tygodnie utrzymujaca sie to juz dlugo.

Gość pomóżcie !!!
aaaa i chodze prywatnie , kasuje 80 zl za wizyte ....

Gość pomóżcie !!!
lekarz potwierdzil ciaza !!!! ale jeszcze nie widac w ktorym miejscu sie zagniezdzila i byc moze stad te krwawienia, mam nadziejej ze w macicy ..... biore lueine, natomiast nadal plamie :( lekarz mi kazal brac luteine 2 x 1 , nie wiem czy to nie za mala dawka , na ulotce pisze zed w razie zagrozenia ciazy 4x1 . co myslicie ?

Gość miut
Temperatura mierzona pod pachą nie jest miarodajna - tak na marginesie. Pochwa, pod językiem, w odbycie, ale nie pod pachą w celu stwierdzenia ciąży.