Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nata83

Białe plamki na paznokciach.

Polecane posty

Gość nata83

Witam! Mój 5-letni synek ma na paznokciach białe plamki. Czy ktoś wie co one oznaczają? Kiedyś słyszałam, że niedobór witamin, czy to prawda?

Gość nata83
W przypadku mojego Hubcia amenia odpada, poziom żelaza ma książkowy.

Gość nata83
Nikt nie wie?

Gość brak witaminy A i E
ja to często mam, jak zjem parę dni np capivit to znikają...

Gość nata83
Ktoś zna zna jakieś dobre preparaty dla dzieci? Może wystarczy zwykły Vibovit czy coś w tym stylu?

Gość ja dorosła
ja to mam odkąd pamiętam...chyba już w podstawówce sie z tym borykałam jak byłam w ciaży z 1-wszym dzieckiem zauwazyłam ze nadal sa ale jakoś mniej ich było.....badania zawsze miałam ok...czyli anemia odpada i teraz jestem z 2-gim dzieckiem i dopieor teraz doczytałam (jakiś parę m-cy temu :) )...że jak zazywa się kwas foliowy to te plamki znikają nie wiem ile w tym parwdy ale coś w tym jest w 1-wszej ciąży brałam folik i plamki czasem znikały całkowicie teraz podobnieale od 2 m-cy nie biorę kwasy f. (lekarz mówił ze mam nie brac już ) nie dopytałam czy to szkodzi w końcówce ciaży?...ale NA PEWNO wrócę do niego po urodzeniu dziecka żeby mieć z palmkami spokój raz na zawsze ;)

Gość ja dorosła
czyli jak z mojego doświadczenia wynika powodem jest częsciowy brak witamin a konkretnie brak kwasu foliowego na pewno brokuły i zielone warzywa dostarczają go naturalnie i dziecku nie zaszkodzi jak mu takie warzywka dasz

Gość nata83
Dzięki za rady!

Mojej siostrze w dzieciństwie lekarz kazał jeść ryby jak tak miała, mi też jeśli się pojawiają to przy marnej diecie, ryby pomagają., Ale to nie kwestia żelaza, anemię miałam i to się z tym nie wiązało.,

Gość nata83
Nie podgryza, chyba jeszcze nie przyszło mu do głowy, że można gryźć coś takiego jak paznokcie:) Kupiłam Vibovit, popijemy zobaczymy.