Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wazka88

Wrócić do wagi sprzed ciąży,...

Polecane posty

Gość wazka88

Hej Dziewczyny!!! Jestem młodą mama. Mam 23 lata i 2,5 miesięczną córeczkę Julkę. Obecnie ważę 76kg przy wzroście 168cm w ciąży przytyłam aż 18kg! w ciążę zaszłam na wiosnę ubiegłego roku i nie zdążyłam wtedy zrzucić kg po zimie tak więc z wagi 56kg urosło aż 76!!! TRAGEDIA!!! Wiem, wiem że to równiez przez moje lenistwo! Ale idzie wiosna i chce schudnąc, mój cel to 55-56kg. Mam zamiar ćwiczyć (ale niestety musze to robić z umiarem, ponieważ miałam cc) pić zieloną herbatę, nie jeść słodyczy, nie pić gazowaneych napoi, nie używać soli... Postanowiłam założyć ten temam abyśmy mogli się wzajemnie wspierać i motywować. Kto się przyłączy???

Nikt nie chce się przyłączyć??? TRUDNO... Bywa i tak... W takim razie będzie to mój pamiętnik... już mam 73,9kg!!!!!!!!!!! JUPI!!!!!!!!!!!

3 dni i 2kg!!! ... Moje wyrzeczenia... moje przyszłe szczęście.... zostało 19kg... dam radę

Gość gasiorra
ja chce :) chyba zdecyduje sie na dukana. mam 170 cm wzrostu i 85 kg wagi czyli jakies 25 do zrzucenia

Hej gossiora :) Bardzo mi miło... Na czym polega ta dieta dukana?? Ja oprócz tego co napisałam w pierwszym swoim poście skakam też na skakance około 30 minut (więcej nie dam rady bo mam marna kondycję po ciąży i sapie jak koń po weesternie :D ) ale jak poprawie kondychę to będę tyle skakać ile wytrzymam...

Gość tropicielka00
wazko88, nie nudno ci na tej skakance ? to chyba mocno stawy obciaza... zaraz bedzie cieplej to lepiej pojezdzij se na rowerze... a te 2 kg co ci tak szybko teraz spadly, to tylko woda. najtrwalsze efekty osiagniesz jesli tygodniowo bedziesz chudla do 1kg. powodzonka

tropicielka00 Nie, nie nudno:) skaczę ogladając wieczorny seans... Czy obciąża stawy??? Nie wydaje mi się... to prawie jak bieganie.... A te 2 kg to pewnie tak jak piszesz woda, ale dla mnie to juz jest ekstra bo waga idzie w dół a nie stoi w miejscu tak jak to było do tej pory.

Śniadanie... 2 kromki chleba pełnoziarnistego z pomidorem i cebulką posypane pieprzem (bez soli i masła) do tego zielona herbatka... :) rano waga pokazywała 73,1 ale to bylo przed śniadankiem... zobaczymy wieczorem...

Gość mandaryna1986
Gratuluję ci, ja też chciała bym schudnąć.

Gość mandaryna1986
Co prawda nie ważę tyle co ty ale jestem sporo niższa.

hej WAŻKA ja urodziłam córcie 3 lutego.mam 27 lat 166 cm i waga z przed ciąży to 57 a teraz 66.Moja upragniona waga w której czuje sie super to 53 kg.3 tygodnie po porodzie zaczełam chodzić na vacum to taka bieżnia pod cisśnieniem ,wykupiłam sobie karnet na 10 wejsc i waga pokazała 64 fajnie jeszcze chce apisać sie na aerobik ale coś nie moge sie zebrać. przy pierwszej ciąży przytyłam 30 kg i tez mi bylo ciężko to zgubic ale biegałąm diete 13 dniową zastosowałam póżniej kepbridż i znowu było 57 a terz w cąży przytyłąm jakieś 20 ,jak przyszłam z małą ze szpitala bałam sie wejsc na wage i jakie było moje zdziwienie jak 69 z groszem wiadomo w pierwsze dni mało co jadłam to szybko leciała w dół a pózniej jakos mi tak stanela i nie chce poniżej tych 64 zejść.z jakiego miasta jesteś?może wymyślimy jakieś menu i będziemy wspólnie sie go trzymac i oczywiście wspierać.pozdrawiam !

ja przytylam w ciąży 24 kg. jestem 2 miesiace po porodzie. Wazyłam 82 w dniu porodu teraz ważę 65kg. Chcialabym wazyc ok 56 kg.. albo i mniej... jestem trzeci dzien na diecie kapuscianej.. ale jakos nie widze efektow poki co... eh... ale moze to dlatego , że malo jem - wszytskiego.. - tej zupy tez... ale ja poprostu nawet nie mam jakies wiekszej ochoty jesc... moze przejdę na tą diete kopenhaską... albo 1000 kcal ja juz sama nie wiem... hm

"co myślicie na temat rowerku stacjonarnego??? Jest sens kupować?" pewnie, pod warunkiem że będzie używany ;)

miałam orbitrek fajna sprawa ale nie w domu,te wszystkie sprzety sa dobre jak ktos lubi cwiczyc w domu ja nie naleze do takich osób nie ma to jak wyjsc na te 2 godziny sprezyc sie i gdzies na aerobik albo na jakąs bieżnie. dieta kapusciana dobra daje efekty ale monotonna. ja polecam rozpisac sobie posiłki na 5 razy dziennie i tego sie trzymac sumiennie robiąc zakupy.

Jem 2 x dziennie rano, około 8 śniadanie i koło 16 obiado-kolacje (pomiędzy posiłkami jak mnie ssie to robie sobie zieloną herbatę lub jem jabłko) ja niestety nie mogę nigdzie wychodzić (aerobik bądź siłownia) jestem z dzidzią sama w domu a mąż wraca z pracy o 20 ;/ jem to co zwykle jadałam czyli, parówki, chleb z szynką itp, a obiad, to schabowy, bądź filet z kurczaka ale bez ziemniaków i dużo surówki. jem w mniejszych ilościach niż wcześniej, ale surówek i warzyw do woli.

ja tez siedze z malą w domu sama... jedynie w niedziele chłop ma wolne ... ale wtedy piore , sprzatam, i chodzimy na spacer , na zakupy.... tez nie mam kiedy wyskoczyc na silke... przed ciąża chodzilam min 2 razy w tyg :( wiem wiem... moge cwiczyc sama w domu... wiem ze moze i moge ale to nie takie proste... po pierwsze jakos nie umiem cwiczyc w domu a poza tym tyle rzeczy jest do zrobienia ... ze czasem nie ma kiedy ja prawie nic nie jem. tzn jem kolacje z moim chlopkiem okolo 21 :( a w ciągu dnia jakas jedną parowke czy cos takiego. od 3 dni jestem na kapuscianej - ale nie dam rady dluzej,... mam takiego smaczka na mięsko... wczoraj moj jadł pyszne bitki z sosikiem i ziemniaczkami a mi slinka ciekla - pozostala mi zupka kapuscianka

Gość MamusiaMalegoSynusia
Hej dziewczyny!! mozna sie do Was przylączyc? Waga sprzed ciazy to 68 (spaslam sie tak starajac sie o dziecko), w dniu porodu straszne 84 kg!! urodzilam miesiac temu a moja waga stoi na 74kg. Chcialabym wazyc mniej 65.

Kurcze ja jestem strasznym lakomczuchem, caly cza cos przegryzam... Nie wiem jak dajecie rade z jednym albo dwoma posilkami. Ja karmie piersia wiec musze cos jesc..

Gość Mamajuleczki:):)
Ja przytyłam w ciąży 20 kg, głównie przez hormony, które dostawałam. Moja córka ma 1,5 roku, a ja nadal jestem gruba..........

jasne że można się przyłączyć ;) ja zawsze tak jadałam 2 posiłki dziennie (tzn. przed ciążą bo w ciąży jadłam non stop) i miałam wagę około 56 kg i nie miałam problemów z jej utrzymaniem, na zimy nabierałam bo jadłam bardziej tłusto a na wiosne spadało bo przez pogodę jadłam mniej. Teraz po ciąży trudniej jeść 2x dziennie bo już organizm się przyzwyczaił do takiego czestego jedzenia wszystkiego na co się ma ochotę ;/

MamaMałegoSynusia nie martw się niedawno urodziłaś, a jak będziesz karmić piersią to szybko schudniesz, bo wtedy wielu rzeczy nie można jeść, ja przestałam karmić jak moja córa miała 3 tyg, bo mi pokarm zanikł ;(

mamajuleczki nie przejmuj się masz wspaniałą córę i dla niej było warto przytyć, a teraz wszystkie razem damy rade schudnąć bo będziemy się wspierać. Moja córa ma niestety katarek i nie mogę wychodzić z nią teraz na spacerki :( a taka piękna pogoda... jak się wdycha takie powietrze to czuć wiosne i samej się chce mniej jeść, oby było tak pięknie jak najdłużej :)

a wiec zaczynamy