Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wege żonka

wegetariański ślub

Polecane posty

Gość wege żonka

witam, jestem wegetarianką od wielu lat, tak jak moj narzeczony. Niedlugo sie pobierzemy. Nie wyobraza sobie serwowac miesa na weselu, bylam pewna, ze znajde jakis wegetarianski catering, ale niestety sie rozczarowalam. Moze ktos z Was organizował wege wesele i ma jakies informacje, linki? Byłabym bardzo wdzieczna, bo okazalo sie, ze to naprawde duzy problem. Pozdrawiam i czekam na info!

Gość sdffasdfasafsd
A goście też wszyscy wegetarianina,albo chociaż w większości?? I robisz wesele dal siebie czy dla gości??

Gość wege żonka
zjem mięso za odpowiedź :o

Gość no to ty żryj z mężem
liście a gości poczęstuj standartowo:D

Gość wege żonka
podszywom dziekujemy. Tak, robie male wesele i 80 procent gosci jeste wegetarianami badz weganami. Z reszta, pytanie nie brzmi CZY zrobic slub wegetarianski, tylko JAK go zorganizowac.

Gość bo wiesz jak to jest
Bałam na weselu pary wegetarian. Oni pozostali przy swoim stylu jedzenia, ale mieli na tyle taktu, żeby nie narzucać swoich nawyków żywieniowych innym ludziom, swoim gościom. Oni jedli dania wegetariańskie a dla gości przygotowano dania różne, także mięsne.

Gość sdffasdfasafsd
wege żonka To jak wesele małe to przygotuj wszystko sam z pomocą znajomych i męża,czy też rodziny :P

Gość wege żonka
liczylam na jakies konkretne odpowiedzi, ale jak widze nie ma to sensu. PS: jezeli wg ciebie wegetarianie jedza same liscie, to wspolczuje braku pomyslowosci i kreatywnosci. Zaloze sie ze dla ciebie gotuje mamusia, a obiad to schabowy, ziemniaki i surowka. Byle nie wyjsc poza schemat.

Gość klhefhujweho
zrób więcej wegetariańskich dań dla siebie i męża, a gościom zaserwuj normalne jedzenie, mięsa, wędliny itd. Byłam na wege weselu, porażka! wiadomo, że 90% gości to totalni mięsożercy, wszyscy szybko się upili, bo nikt w trakcie nie jadł kompletnie nic. Parę kobitek coś zjadło, a faceci siedzieli z pustym talerzem. Nie wiem czy wiesz, ale wesele robi się dla gości i raczej zadowolony nikt nie będzie.

wiesz co to chyba nie jest za dobry pomysł ja rozumiem,że ślub jest waszym dniem wymarzonym itd. Ale osobiście byłam na weselu gdzie nie było alkoholu tylko kieliszek szampana na toast i naprawę wesele było absolutnie nie udane goście się szybko zmyli itd. wiem,ze alkohol to nie mięso ,ale chyba chcecie ,żeby goście się dobrze bawili sami zdecydujcie wiadomo wszystkich nie zadowolicie

> pytanie nie brzmi CZY zrobic slub wegetarianski Ślub to ceremonia w kościele lub w USC. Z natury nie może być wegetariański czy nie-wegetariański, bo na ślubie nie jesz niczego. Mylisz słowo "ślub" ze słowem "wesele".

Gość wege żonka
sdffasdfasafsd obawiam sie, ze nie bedzie na to czasu. Bedzie ok 40 osob, wiec musialabym spedzic tydzien przed weselem w kuchni:)

Gość wege żonka
Angel from hell rozumie, gdyby wiekszosc moich gosci jadla mieso, to pewnie nie zdecydowalabym se na wege wesele, jednak tak jak pisalam wczesnie, dobre 80 procent- jak nie wiecej nie je miesa od lat.

Celowo dałam słowo ślub czy w kościele czy w urzędzie ,ale ,że ma być wymarzony itd a wesele jest już bardziej dla gości

Gość wege żonka
czyli nikt nie ma zanych informacji na temat wegetarianskiego cateringu?

Gość ffwrv
wege slub to moze nie wypalic w przeciwienstwie do wege wesela... :o

Gość sdffasdfasafsd
wege żonka A dzwoniłaś do jakieś firmy z kateringiem żeby się chociaż zapytać czy byłby taka możliwość na dania bez mięsa??Może za odpowiednią dopłata by Ci zrobili to co będziesz chciała.

Angel, to co pisałam o myleniu słów nie było do ciebie. Na górze jest przecież cytat do którego się odnoszę i na pewno nie pochodzi z twojego posta więc nie rozumiem dlaczego wzięłaś to do siebie.

Gość wege żonka
ok, widze ze wypowiadaja sie osoby nie majace pojecia w temacie i zupelni nie na temat...

Gość wesele owszem, robi sie dlla
gosci ale dla SWOICH, ktorych sie zna, wiec jesli goscie autorki sa wegetarianami w wiekszosci, nie wiedze przszkod. REszta to bliscy jej ludzie, ktorzy znaja jej upodobania i nie beda sie dziwic. Nie wypobrazam soebie pieczonego prosiaka na weselu wegetarian, przeciz mieliby zmarnowana impreze i humor I jesli wieszosc to wegetarianie - nie czuli by sie dobrze z widokiem miesa wokol.. A jesli ktos jest miesozercą - NIC mu sie nie stanie, jak na imprezie zje dania wegetariańskie, jest naprawde duzy wybor Trudno radzic, jak nie wiem, w jakiej miejscowoiosci mieszkasz. W kazdej wiekszej restauracja ma w menu dania i przystawki wegetarianskie. Musisz podzwonic, znajdz w necie adresy, im wieksza i lepsza restauracja, tym wiekszy wybor dan. Co do alkoholu na weselu - dygresja - bylam na weselu bez wódki, z samym winem- to bylo w guscie pary mlodej i ich , dobrze przeciez znanych, gpsic, bylo swietnie.

Wiesz co autorko ja kiedyś tu czytałam temat i jakaś babka pytała o wesele na jej weselu miało być kilkoro ludzi co byli wegetarianami i ona pytała się o to co powinna im zaserwować jakie dania bez mięsne ,żeby oni też byli zadowoleni no to może ty zrobisz menu wegetariańskie a dla gości ,którzy jedzą mięso podasz dania mięsne i wtedy każdy będzie zadowolony

Gość wege żonka
sdffasdfasafsd wlasnie dzwonilam, jednak ich 'wegetarianskie menu' opieralo sie na plackach ziemniaczanych i zupie jarzynowej. Wstd zaserwoac takie cos gosciom... Kuchnia wegetarianska moze byc bardzo bogata i sycaca, z reszta moi goscie sami o tym wiedza, bo jak pisalam nie jedza miesa. Nie chce ich rozczarowac.

poza tym nie rozumiem, w czym ma byc problem. W KAZDEj dobrej restauracji jest duzy wybor potraw , wiec takze wegetarianskich. Ja np tylko takie jem w restauracji, po prostu mi lepiej smakuja, nigdy tego nie brakowało. Po prostu wybierz z karty dania i przystawki - dlaczego ma byc doplata? No chyba,ze im zlecisz cos ekstra.

Ja pierdole... ale tempaki tu pisza... Autorka pyta, czy ktos zna jakis catering z jedzeniem wegetariańskim, a tu 3/ 4 osób to albo pisze czy m się różni wesele od ślubu albo że powinna podac potrawy mięsne... ;) hehe ;p Ludzie, posłuchajcie czasami siebie sami :)

a gdzie mieszkasz, ze tylko jarzynowa?

Gość wege żonka
Angel from hell to dobry pomysl, jednak ja juz postanowilam: moje wesele bedzie wegetarianskie, goscie beda zadowoleni a i ja nie bede musiala ogladac potraw miesnych-jak ktos wyzej wspomnial- smazonego prosiaka, ktory we mnie wywoluje-przepraszam za dosadnosc- odruch wymiotny. U moich gosci rowniez.