Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AMELIA 1971

BÓL lewego podrzebrza i SKÓRNE objawy

Polecane posty

Gość AMELIA 1971

Czy ktoś ma podobny problem ? Czerwone łuszczące się plamy od lat na skórze . Bóle lewego podrzebrza co pewien czas .Gdy ból się pojawia , to plamy się mocniej czerwienią lub tworzą dodatkowe . Wyniki laboratoryjne skóry ( pobierano wycinki skóry oraz próbki do innych badań np. mikologicznych ) : - wykluczono alergie - wykluczono łuszczycę - wykluczono nużeńca i inne pasożyty skóry - wykluczono ŁZS - wykluczono AZS - wykluczono grzybice . Wyniki laboratoryjne określone są jako skóra gładka czyli według nich nic nie ma na skórze . Dermatolodzy są bezradni , nie mam diagnozy więc nie wiadomo jak to leczyć . Pozdrawiam AMELIA

Gość przypomnialem_sobie
Ostatnio był program gdzies tam na diskowerjach o znamieniu na szczęce dziewczynki, które to się powiększało to zmniejszało, powiększone bolało, okazało się że szczęka jest bardzo cienka i perforowana przerośniętymi naczyniami limfatycznymi. Wyszło to bodajże w tomografii. Przez długi czas lekarze nie wiedzieli co to i maskowali objawy nie dochodząc do przyczyny.

Gość AMELIA 1971
Dodam że zmiany skórne mam przede wszystkim na twarzy , plecach i brzuchu , a małe pojedyncze na pzredramionach .

Gość AMELIA 1971
Jako ciekawostkę dopiszę ,że jeżeli te plamy zaczynaja w jakimś czasie schodzić , to znikają odśrodkowo tzn. środek plamy znika najpierw , a nie na zasadzie efektu wysychającej kałuży . Jeżeli się pomasuje taka czerwoną plamę , to ona zamiast się jescze bardziej zaczerwienić to blednie na chwilę, a póżniej znów nabiera czerwonego koloru .

Gość AMELIA 71
Czy naprawdę nikt nie ma takiego problemu ???

Gość AMELIA 1971
...

Gość łobuss
To herbatoli entolium znam tą chorobe

Gość AMELIA 1971
do łobuss : Możesz mi napisać coś więcej ? Jak wpisałam tę nazwę w google to nie znają takiej choroby , może nazwa minimalnie inaczej brzmi ( to chyba po łacinie ) , a może znasz nazwę polską ? Proszę, bardzo mi zależy , walczę z tym bezskutecznie tyle lat . Pozdrawiam .

Gość AMELIA 1971
Łobuss proszę odezwij się .

Gość AMELIA 1971
...pomocy...

Gość AMELIA 1971
Miał ktoś chorą śledzionę i objawy skórne ????

Gość AMELIA 1971
podnoszę temat......

Gość source789000
leczyc od wewnatrz, nie u dermatologa moze u specjalisty medycyny chinskiej, on postawi diagnoze kiedys mialam uporczywa egzeme, nic a nic nie pomagalo a wyleczylam ja w 2 dni dieta wege i masazem receptorow stop ( nerka- przewod moczowy- pecherz moczowy, punkty limfatyczne )

Gość AMELIA 1971
Podnoszę temat .

Gość AMELIA 1971
To nie półpasiec .

Gość Perełka1990
Witaj a jak wygląda pobranie wycinka z krosty ?? boli ?? gdyz ja mam na rece od roku kroste która swedzi i gdy organizm jest słaby to sie powieksza tzn . przed miesiaczką , jakies zaziebienie itp

Gość AMELIA 1971
Wycinek robią po miejscowym znieczuleniu, więc nie boli .