Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdruzgotana08763

Czy to możliwe?

Polecane posty

Gość Zdruzgotana08763

Ostatni raz, gdy mogło coś się przydarzyć, wydarzyło się w połowie sierpnia. Gdybym teraz miała być w ciąży pewnie byłby to 6 miesiąc. do tej pory nie miałam ŻADNYCH objawów. miesiączki były. kilka bardzo obfitych, a później skąpych, ale to dlatego, że zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne. po 3 miesiącach od "wypadku" zrobiłam test. kilka testów. negatywne. teraz zaczęłam mieć problemy ze wzdęciami. mój brzuch jest duży, jak rozluźnię mięśnie. jakbym była w ciąży! ale mogę go wciągnąć. przytyłam 3 kg. dopiero teraz. czy to możliwe, żebym była w ciąży? Do tego ostatnio zaczęłam czuć jakby tętno w brzuchu. Jak się rozluźnię w pozycji stojącej, to ten brzuch na prawdę wygląda jak w ciąży :P wiem, że to śmieszne, niedorzeczne, ale jak już człowiek zacznie sobie coś wmawiać, to potem wszystko pasuje tylko do tego, czego się obawiamy...

Gość Zdruzgotana08763
tak się mówi, że to tylko strach, ale słyszało się wiele opowieści o ciążach bez objawów i o brzuchu w 6 miesiącu dopiero ;p zwłaszcza, że jestem szczupłą osobą i mało jem

Gość oczywiste
Jak dla mnie to tak działają na Ciebie tabletki. Czy lekarz nie uprzedził Cię że możesz przytyć? A z tą ciążą to daj spokój ..

Gość małp@
Możliwe, że możesz być w ciąży. Jest wiele przypadków, kiedy kobieta dowiaduje się o swoim stanie nawet w 3 trymestrze. Powinnaś iść do lekarza jak najszybciej, wtedy będziesz mieć pewność.

Gość Zdruzgotana08763
Ginekolog mnie nie badał, bo uznał, że nie ma takiej potrzeby. miałam tylko robione badania krwi, ale bez hormonu HCG. a tabletki antykoncepcyjne przestałam brać miesiąc temu i podczas brania nie miałam żadnych skutków ubocznych. teraz miała być pierwsza owulacja po odstawieniu tabletek. i pierwszy okres za kilka dni. wiem, że może go nie być, ze względu na zmiany hormonalne w organizmie. mam nadzieję jednak, że będzie.