Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelka 28

Staramy się o maleństwo- kto jeszcze?

Polecane posty

witam.mam pytanie.otoz od dwoch lat staramy sie z mezem o dziecko i nic. w lutym mialam okres.lecz mianowicie mam nietypowe objawy ( ktore mialam przed okresem takze) mam czeste nudnosci niekiedy trwaja caly dzien co wiaze sie z brakiem apetytu mam zawroty glowy malo brakuje zebym nie mdlala boli mnie brzuch w dolnej czesci mam takie skurcze jak na okres piersi sa nabrzmiale i wrazliwe na dotyk jestem ciagle zmeczona i senna spie w nocy i czesto w dzien jestem rozdrazniona i latwo mnie zdenerwowac oraz doprowadzic do placzu. sadzilam ze to na okres tak mam ale jestem juz okresie a dolegliwosci sie nasilaja.prosze odpiszcie co o tym sadzicie

Witajcie to i ja napisze Mam juz jedno dziecko z pierwszym nie bylo problemu udalo sie w sumie w 2 cyklu, mala ma juz 4,5 , teraz staramy sie o drugie juz prawie pol roku zycze wszystkim chcacym powodzenia i 2 kreseczek:)

Edzia a robiłaś test?? może warto albo wybrać się do lekarza objawy mogą wskazywać na ciążę ale najpierw trzeba to sprawdzić jakbyś robiła test to dokładniejsza jest beta hcg a koszt mniej więcej ten sam

Ljuhajmka witaj na forum i oczywiście życzę II kreseczek jak najszybciej

beata jestem po @ wiec nie wiem kiedy warto zrobic test aby wyszedl a wizyte mam za dwa tyg dopiero

edzie a to w takim razie nie jest troszkę za wcześnie na objawy?? kiedy miałaś @??

Gość po prostu mama:)
Ljuhajmka jakbym o sobie czytała z tym, że mam 2,5 letnią córkę a reszta wypisz wymaluj mój tekst :) edzia125 test zrobić najlepiej w dniu spodziewanej @ lub kilka dni po Ty jak widzę jesteś po to możesz się już testować:)

to i ja się dopiszę :) starać się specjalnie nie staramy, nie zabezpieczamy się, chcemy mieć niespodziankę ale lipa. od 1,5 roku- tyle jesteśmy po ślubie- nic nie wychodzi. ostatnio jak byłam u gina okazało się, że ma zapalenie nabłonka gruczołowego. podobno przeszkadza to w zajściu w ciążę choć nie jest niemożliwe. dostałam recepte na leki, wykupiłam, zbiedniałam o 70 zł i po okresie zaczynam leczenie. będę się leczyć pól roku w sumie i potem mam się zgłosić na kontrolę. moje młodsza sistra wpadła i jest w 4 miesiącu, strasznie jej zazdroszczę...

tak łatwo można wpaść a starać to nawet latami - nie rozumiem tego

szalloona wiem cos o tym bo ja staram sie juz 2 lata mam tez mlodsza siostre ktora tez jest w 4 miesacu ciazy i rozumiem to doskonale byla radosc z jej ciazy a zarazem zazdrosc zal ,i płacz

dokładnie. moje siostra jak się dowiedziała płakała, nie chciała dziecka. mieli brać ślub w sierpniu a tu gdzieś koło planowanego terminu ślubu wypadł termin porodu. ślub został przeniesiony na maj. teraz mi pisze, że już czuje ruchy dziecka i bardzo się cieszy itd a mnie aż coś w sercu ściska. u nie sytuacja jest o tyle gorsza, że wynajmujemy mieszkanie w 2 pary, tak taniej. ja nie pracuję, jestem w trakcie załatwiania stażu. a wiadomo na dziecko trzeba mieć i pieniądze i miejsce dla niego. bardzo bym je chciała mieć ale z drugiej strony za bardzo nas na nie nie stać. trudno jest też teraz wynająć mieszkanie jak się ma małe dziecko

Witam ja dopiero teraz bi robiłam obiadek widzę że z dnia na dzień jest nas coraz więcej:d A co do wpadki to fakt dużo łatwiej załapać niż jak się ktoś stara:(

Gość niezaciazona
hej dziewczynki ja tez sie staram z mezem o drugiego dzidziusia i nic juz czwarty miesiac, w ostatnim cyklu nawet uzywalam test owulacyjny i mialam dwie kreseczki dwa dni, okres mi sie spoznial dwa dni dzis zrobilam test ciazowy jedna kreska ;-( i po nim pol godziny jak dostalam okres ;-( moj mezus juz wierzyl ze sie udalo jescze wczoraj mowil daj se spokoj z tymi testami temperatura ci sie utrzymuje nie spada , okresu nie masz - ja mysle ze sie udalo, prubowalam sie nie nakrecac ale coz nie udalo sie i normalnie chce mi sie ryczec i jak ja mam mu powiedziec jednak nie jestem ... tak bardzo chcielismy on prawie juz wierzyl ze jednak sie udalo ... czemu jest tak ciezko nam zaciazyc jak sie staramy a taka co niechce dupczy sie na kazdym kroku od razu wpadnie.

Gość Baba z mazur
Co do tekstów wyżyej to ja na to mam jedną terorie jak to mówią nie można zawsze mieć tego co się chce ;) My chcemy i nie mamy inni nie chcą to mają. Tak chyba jest ze wszystkim. Cieszę się również, że jest nas coraz więcej bo jak pisza w grupie siła. Czekam na informację jak tam u Was może któraś już przed testowaniem??? Może kciuki trzymać????

z testowaniem to ja muszę jeszcze poczekać, 13 marca mam dostać @ a czy dostane to nie wiem bo mam bardzo nieregularnie więc nawet zrobię kilka dni po...

Gość Baba z mazur
Do 13 już nie wiele czasu zostało :D Jejku jejku trzymam kciuki i czekam na wiadomości. Inaczej być nie może ;) hihihi

jakoś czuje, że tym razem się znów nie uda bo biorę jeszcze ten dostinex i nie wiem czy tak szybko juz miałby zadziałać (tzn. pomóc zajść w ciąże) a Ty baba z mazur jakiś teścik niedługo???

ja czekam z testem do 21 albo i dłużej ale około 21 powinna @ przyjść i czuję że przyjdzie:( no nic najwyżej kolejny cykl przed nami:)

Gość Baba z mazur
To ja będe testować jakieś 3 dni po Tobie Beato. Oczwiście jeżeli wcześniej @ nie przyjdzie. Zobaczymy. Jutro mam małą imprezkę i oczywiście dylemat pić czy nie pić :/ w sumie nie mam pewności, że w ciązy jestem ale pewności, że nie też nie mam. Brrr nie lubię takich sytuacji :( A małe co nie co ze znajomymi też dobrze by mi zrobiło.

Baba z mazur ja mam w niedziele imieniny mamy i teściowej więc 2 okazję ale że ja nie piję więc dylematu nie ma:) szalloona trzymam kciuki żeby szybko Ci poszło

U mnie od wczoraj grypa sie panoszy wczorajsza temp 36,8 a dzisiaj już 37 a na jutro mam zaplanowane przestawienie mebli:(

Gość Baba z mazur
Po prostu mamo dzisiaj 13 :D Czy może już po testowaniu??????

Witaj Babo z mazur!!! Jeszcze nie robiłam testu bo ja mam długie cykle więc dziś jest 28 dzień czyli zaczękam jeszcze pare dni bo zawsze mi się spóżnia. W sumie to nie czuję żebym była w ciąży brzuch pobolewa ale to na okres tak też mnie boli a poza tym nic:( ani piersi nie bolą ani nie chodzę często do toalety... Odczekam do soboty jak do tego czasu dostanę okres to nie robie bo wiadomo nie ma sensu a jak nie dostane to zrobie. A dlaczego do soboty?? Bo w ten dzień biore dostinex ale przedtem się sprawdza czy jest ciąża czy nie bo jeśli test wykaże, że jest to gin kazała mi odstawic. To jest moja ostatnia tabletka a później do gina i zbadać poziom prolaktyny czy coś się poprawiło:) Także ja juz się nie nakręcam na ciąże bo znowu moge być rozczarowana co będzie to będzie... A Ty Babo z mazur kiedy robisz test??????????????????? Pozdrawiam!!Wi

Gość kasienkanl
mam nadzieje ze poronisz albo ktos je zakatuje jak sie urodzi;)))))az krew bedzie mu tryskac z ryja:)))))

no i po @, 3 dni jak w zegarku. jutro zaczynam leczenie: etap I- jakieś świństwo- 2 tab doustnie. zobaczymy co będzie

Gość Blady Stefan
ja też się staram:) Może któras z pań postara się ze mną?:)

Cześć ja do testu mam jeszcze trochę ale pewnie i tak nawet nie zdążę go zrobić bo @ przyjdzie. Od wczorajszego wieczora bolą mnie troszkę piersi i w dole brzucha temp waha się od 36,6 do 37. Dzisiaj już zaczęła spadać więc @ nie długo.

Gość Baba z mazur
Ja też będę testować w sobotę ale nie w tą najbliższą ale w następną. Z takich samych powodów jak Wy. W sumie średnia długości cykli moich to 28 dni ale były też i te dłuższe. Także czekam. Po za tym to nie dawno chyba dopiero miałam owu. Trzymam za Was kciuki.