Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anuulaa

ciaza i tabletki wczesno poronne

Polecane posty

Gość Anuulaa
ehh poszlabym dzisiaj gdyby recepta nie byla konieczna.... obym zdazyla...:((

Gość Anuulaa
o tej porze? nigdzie mnie nie przyjma bez kolejki ! :( OMG !!

Gość Anuulaa
no to ide poki nie jest za pozno. dzieki

Gość scrabbledable
ja myślałam wcześniej, ze mówisz o 3 dniu cyklu,a nie o 10 przy cyklach 28 dniowych

Gość ags
nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ale wlasnie chcesz zabic dziecko.

Gość Anuulaa
zle mnie zrozumialas... wiesz ja do tej pory nie zwracalam na to uwagi. Ja bardzo chcialam miec dziecko wiec niczym sie nie przejmowalam a po porodzie to uwazamy tylko te dwa razy wymknely sie nam z pod kontroli...o dwa razy za duzo :(........

Gość Anuulaa
ags.... ja nie mam wyjscia ! mam juz 7 miesiaczna coreczke ! nie moge teraz, nie stac mnie aby wychowac drugie ! potrzebuje wiecej czasu. chce to zrobic teraz... potem nie bde miec sumienia :(( a wtedy nie wiem jak dam sobie rade !

Gość ags
a czym sie rozni aborcja od tabletek wczesnoporonnych? oba sposoby sa forma morderstwa, tylko przy tabletce Ty mniej cierpisz(?) Nie masz wyrzutow, ze zginie niewinna osoba?

Gość ags
to co sie stalo to sie nie odstanie, mozesz pomyslec nad innymi sposobami zajecia sie urodzonym dzieckiem. zabicie to jest pojscie na latwizne, ale moze lepiej wziac odpowiedzialnosc za swoje czyny i zostac w zgodzie z wlasnym sumieniem

Gość jeszcze nie dziewica 000
słyszałam o tabletkach poronnych , ale że lekarze je wypisują pomimo zakazu aborcji, to nie sadziłam , może ktoś wie jak sie one nazywają

Gość Anuulaa
tak jak mowie nie przejmuje sie. jestem osoba dorosla i wiem co robie ! ags... nie musze ci sie tlumaczyc. uwazam ze mylisz pojecia, moze nie dokonca ale zle to interpretujesz...zaraz jade to sie okaze czy sie udalo.

Gość ags
decyzja jest Twoja, ale wierze, ze dasz sobie rade z przekazem do adopcji - wiele ludzi, ktorzy chcieliby miec dziecko, a nie moga, beda szczesliwi, ze beda je mogli do siebie przyjac, jesli Ty nie masz warunkow.

Gość scrabbledable
ale jej chyba chodzi o tabletki które nie zabiajają zapłodnionego jaja tylko po prostu zagęszczają śluz aby plemniki się nie dostały te które należy przyjąc do 72 godzin

Gość jjjjjj jjjjjj
jezu to NIE sa tabletki wczesnoporonne tylko tabletki uniemozliwiajace plemnikom przebicie sie do jajeczka. sa to tabletki 72h wiec juz dawno powinnas je lyknac juz po tym pierwszym razie po okresie... Bo od niego juz minely 72h.. o ile sie nie myle sa one w 3 dawkach, pierwsza sie przyjmuje w ten dzien stosunku a dwie nastepne w dwa kolejne dni czy jakos tak po to wlasnie aby uinemozliwic zagniezdzenie sie plemnikow. Wiec modl sie zeby jeszcze sie nie zdazyly zagniezdzic :)

Gość ags
nie musisz siw tlumaczyc i tego nie rob. ale doroslosc polega chyba (?) na braniu odpowiedzialnosci. poza tym, kiedys mozesz zalowac takiej decyzji, wierz mi, ze wyrzutow sumienia nie da sie stlumic.

Gość ags
zmylil mnie tamat o tabletkach wczesnoporonnych. w kazdym razie powodzenia w podjeciu slusznej decyzji

Gość Anuulaa
nie no podobno dzien po okresie ciezko zajsc w ciaze. Wlasnie o te tabletki mi chodzi, zeby zaden sie nie zagniezdzil. Heh. a od niedzielnej nocy jeszcze 72h nie minely. ags... slyszysz sie? adopcja? wtedy dopiero sumienie by mi nie dalo zeby widziec dziecko, miec je przy sobie , wychowywac je. w zyciu nie oddalabym swojego dziecka ! zycie mnie do tego zmusza... w przyszlosci jak najbardziej planuje ale najpierw musze sie ustatkowac materialnie !

Gość Misza xo
Az sie przykro czyta, ze niektore dziewczyny tylko siedza na forum i czekaja komu tu dopiec.Halllooooo!!!!jestesmy tylko ludzmi!!!! PS:Uwazam, ze tabletka to rozsadne rozwiazanie. Slyszalam, ze czasem mozna ublagac aptekarza z obietnica ze recepte sie doniesie.

Gość Anuulaa
nie dziekuje !! i zrozum ze ja jestem przeciw aborcji. Majac swoja kruszyne nie jestem wstanie pojac tych szmatlawcow ktore zabijaja swoje dzieciatka w naprawde zaawansowanych ciazach, nie mowiac o lekarzach ze wogole sie biora za cos takiego....

Gość ags
sumienie - mowisz o aborcji czy tabletkach niewczesnoporonnych (nazwanych wczesnoporonnymi) ? bo chyba aborcja w porownaniu do oddania do adopcji jest wiekszym naruszeniem sumienia.

Gość Anuulaa
no to wiadomo ze adopcja jest duzo lepszym rozwiazaniem. bez watpienia. a co do aborcji... jedno czy drugie...jest to odebranie zycia. na to nie ma usprawiedliwienia.

Gość ags
ok, chyba wyrazilas sie jasno;)nie wcinalabym sie wto, gdyby temat nie byl nazwany nieprawidlowo.wczesnoporonne a nie wczesno, robi roznice..

Gość Anuulaa
nie no ja cie rozumiem, z nerwow zle napisalam, wierz mi ze to naprawde duzy stres. zobaczymy co Bog da, w ostatecznosci opuscimy kraj i tam wychowamy nasze potomstwo.ale moze sie uda.... oby

Tabletki wczesnoporonne są w Polsce zakazane, więc nawet na receptę ich nie dostaniesz... :) A pewnie chodzi ci o tabletkę "po"... to co innego... dostaniesz ją wyłącznie na receptę... i raczej każdy ginekolog powinien ci ją przepisać bez problemu...

Gość scrabbledable
Dziewczyny a co sądzicie o stosunku w 4 dc do końca (niestety) przy 28 dniowych cyklach?? Od połowy cyklu czyli od 14dnia bolą mnie piersi, a zawsze zaczynają boleć od momentu owulacji(wiem bo mierze temperaturę, tylko w tym cyklu sobie niestety odpuściłam, za dużo imprez) Mój najkrótszy cykl od 2 lat to 26dni

Gość scrabbledable
Dziewczyny a co sądzicie o stosunku w 4 dc do końca (niestety) przy 28 dniowych cyklach?? Od połowy cyklu czyli od 14dnia bolą mnie piersi, a zawsze zaczynają boleć od momentu owulacji(wiem bo mierze temperaturę, tylko w tym cyklu sobie niestety odpuściłam, za dużo imprez) Mój najkrótszy cykl od 2 lat to 26dni

Gość buahhahahahahha
scrabbledable ale jestes tepa:/

Gość scrabbledable
bo?

Gość Anuulaa
scrabbledable bardzo chcialabym Ci pomoc ale niestety tak jak pisalam wczesniej nie orientuje sie w tym totalnie. Mam nadzieje ze inna fajna kobita Ci pomoze. a ty buahahahaha won z tad pustaku ! nikt cie o zdanie nie pytaj! lepiej przestan wszystkich obrazac !!