Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość llalaallla

Chce odejść od swojego faceta...

Polecane posty

Gość llalaallla

Już próbowałam ale zawsze robi awanturę i mi nie pozwala a ja się boję,,,rzuca moimi rzeczami, wyrywa telefon i każe odwoływać taksówkę. Powód mojego odejścia? Po prostu czuję instynktownie, że to nie to, że czego innego oczekiwałam i takiego człowieka nie mogę kochać ani zawierzyć mu swojego życia..

Gość llalaallla
Ostatni jego brat powiedział i, że u ich matki mam przechlapane, ona mnie nie akceptuje i nawet nie wie, że jestem o 3 lata starsza od jej synusia, z czym na pewno się nie pogodzi. Jesteśmy razem 2,5 roku ale wszystkie rozmowy o naszej przyszłości zbywa, nie kwapi się do oświadczyn, ślubu czy wspólnego dziecka.

Gość llalaallla
1, 5 roku mieszkalismy u mnie i było ok. Ale on w lecie wykończył swoje mieszkanie i wymyślil, abym ja swoje mieszkanie wynajeła i przeprowadziła się do niego, Argumentował to tym, że on ma wyższy standard a mnie przydadza się pieniądze z wynajmu.

Gość llalaallla
Zamieszkałam więc z nim ale swojego mieszkania jeszcze nie wynajełam i marze o tym aby wrócić do siebie, być niezalezną i nie mieszkać u nikogo kontem...

Hmmm... więc jesteś z nim tylko dlatego, że nie pozwala Ci odejść ? ;)

Gość llalaallla
Myślałam, że się ułozy ale czuję sie wyjątkowo niekomfortowo u niego...To on decyduje, kiedy jest włączony tv)niby przeszkadza mu w pracy}, rozstawia po kątach mojego psa i to jest "jego łóżko", "jego poduszka" itd. Jestem u niego , więc jestem od niego zależna...a z niego pomału robi się tyran.

Pomyśl chwilę, gdzie tu jest miłość ? Ja widzę tu jedynie życie na kocią łapę i targ, "to moje, to twoje i wara ci od tego". Nie ma harmonii i wspólnoty interesów.

Gość llalaallla
Uważasz, że on mnie nie kocha ale chce mną rządzići trzymac na siłę?

Uważam, że on Cię nie kocha, a jest z Tobą tylko dlatego, że boi się być sam. Ty z kolei, jesteś z nim bo go kochasz za bardzo. On, jak widzę z tego, co napisałaś nie potrafi wykrzesać z siebie uczucia, mało tego , jest ignorantem ponieważ nie dostrzega Twojej miłości, a potrafi jedynie żądać i krzykiem rozwiązuje konflikt, który i tak nie jest rozwiązany - bo co z tego, że zatrzymał Cię, odwołał taxówkę, rzucił telefonem - skoro i tak czujesz się z nim niekonfortowo. Prawdopodobnie także, nie potraficie oboje rozmawiać o swoich problemach i nie potraficie rozwiązywać ich w sposób, który wam obojgu przyniósł by poczucie, że jedna i druga osoba jest warta miłości, a nie siedzenia z nią tylko dlatego, że tak sobie życzy. Smutne to. Czy tak wygląda miłość ?

Przepraszam, za błąd ortograficzny - oczywiście - powinno być - rządać *)

Gość llalaallla
oreore---> dzieki za głos:) Kiedys mu tłumaczę, że jak wynajme mieszkanie a miedzy nami się zepsuje to nie będę miała dokąd wrócić. On na to, że wynajmę sobie garsonierę... Głupia perspektywa , jak ma się własne lokum, tylko będa mieszkac w nim obcy ludzie...

Gość multimedia
wiec odejdz "po cichu", kiedy nie bedzie go w domu, po prostu sie spakuj i wyjdz... pewnie pozniej jeszcze bedziecie musieli porozmawiac, ale zrob to na neutralnym terenie (kawiarnia, park) - on u siebie Cie nie zdominuje, a Ty nie bedziesz musiala go wypraszac z domu, kiedy bedziesz miala dosc i zostaw go koniecznie, bo widze, ze straszna meka to dla Ciebie, szkoda zycia! powodzenia!

Gość llalaallla
multimedia---> tak, tylko po cichu mi się uda ale nie wezme na raz wszystkich rzeczy, mam u niego ubrania, deske do prasowania, filiżanki, żelazko, fotel itd. Nie obejdzie się bez powrotu...a on prawie zawsze jest w domu...on pracuje w domu.

Gość llalaallla
Wiecie, teraz wiem co znaczy jak kobieta jest zależna od faceta...to okropne...

Gość Lux deLux
Dziewczyno odejdz i to szybko, to ze nie pozwala ci odejsc t juz najlepszy dowod jaki on problem ma ze soba a to nie jest milosc!!! uciekaj i jeszcze raz uciekaj , pozniej sie ockniesz i zapytasz dlaczego tak pozno! zrob taka jak dziewczyny radza, wyjdz kiedy jego nie bedzie, ja bym sie bala takiego typka ;/ nie marzysz o czyms pieknym i szczerym?? no wez sie zastanow!

Gość llalaallla
Lux deLux-----> dzięki:)

Gość multimedia
wiec musisz zorganizowac to w jakis inny sposob, ale obiecaj, ze uciekniesz od niego

Widzisz, tłumaczenie mu, że masz swój dom i możesz w nim mieszkać, to chyba nie jest to, o czym naprawdę chciałabyś z nim rozmawiać, żeby zmieniły się Wasze relacje. Tu nie chodzi o to, że Ty masz swoje mieszkanie i on ma sswoje, ale o to, że Ty w jego domu nie czujesz się dobrze, że nie ma w nim ciepła, miłych słów, że czujesz się mało wartościowa i nic nie daje to zatrzymywanie na siłę, skoro nie czujesz jego miłości. Można miec dwa mieszkania, jedno rzeczywiście komus wynajmować, ale tylko w sytuacji, kiedy czujesz się akceptowana i kochana. W Waszej sytuacji tego nie widać poza chęcia z jego strony posiadania. To trochę za mało, nie uważasz ? multimedia ma rację w tym ,co pisze. Nie ma sensu mieszkać z kimś tylko dlatego, żeby męczyć się i odczuwać niedosty, dyskomfort. To bardzo wyniszcza, zwłaszcza kobiety, które potrzebują oprócz wspólnego pomieszkiwania zrozumienia i ciepła. Przemyśl to, czy warto z kimś takim być ?

Gość llalaallla
Najgorzej, że nie ma samochodu...tyle rzeczy na jeden raz nie wezme, plus jeszcze pies... a co on zrobi z tymi , które pozostaną? Wolę nie myślec... Nie mam ani rodzeństwa,a ni taty który mógłby mnie wesprzeć i po mnie przyjechać. Moja mama mieszka daleko..jestem z tym sama i w potrzasku.

Gość llalaallla
tzn, ja nie mam samochodu:)

Gość multimedia
na pewno masz znajomych, kolezanki z fajnymi facetami - moze oni Ci pomoga nie panikuj, na spokojnie trzeba ustalic plan i go zrealizowac zachowaj zimna krew, pokaz mu ze wlasnie zrezygnowas z bycia podnozkiem u niego

Rzeczy, cóż one są warte ? Zostaw je, pal je diabli. Weź ze sobą psa i wracaj do siebie.

Gość aha i achhhhhh
oreore, powinno być "żądać" własnie to nie od "rządu" jest :D

Gość multimedia
oreore ma racje, to tylko przedmioty, moze nawet lepiej je wlasnie zostawic, by sie nie kojarzyly z debilem z czasem sprawisz sobie nowe lepsze, bez "nalecialosci" z przeszlosci

aha i achhhhhh - pal to licho :D i tak jestem dumna z tego, że znam bardzo dobrze język polski, mimo, że nie jestem Polką. :P