Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mlody Bezrobotny

Brak pomyslu na bizznes

Polecane posty

Gość Mlody Bezrobotny

A wiec chce zalozyc wlasna firme gdyz z tego co widze w tym kraju to jedyna mozliwosc zeby zarabiac godne pieniadze i nie zostac niewolnikiem ;/ do tego odkad skonczylem liceum jestem bezrobotny i nic nie wskazuje zebym zdolal znalezc prace bo w moim miescie jej poprostu nie ma Mam pomysly jak zorganizowac sobie szybko i tania dobra ekipe wspolpracownikow na poczatek (od ksiegowej po przynies-wynies-pozamiataj) a potem jak zatrudniac ludzi zeby tylk miec z tego jakies dodatkowe korzysci (np tych bezrobotnych po 50-siatce albo troche niepelnosprawnych) niestety poza pomyslami organizacyjnymi nie mam konkretnego pomyslu na to czym moja firma miala by sie zajmowac ;( Moj znajomy bardzo chce sie ze mna dolaczyc do tego interesu niestety jego pomysly sa mimo ze dobre poprostu nierealne z punktu widzenia finansowego bo poprostu nie mamy zadnego kapitalu na start ... Moze podpowiecie co w takiej sytuacji zrobic i gdzie szukac pomyslu? A mo\ze znalezc juz kogos z pomyslem ale nieumiejetnego i z nim cos zorganizowac?

Gość gjhggdf
firma budowlana, jakaś restauracja, pub, sklep odzieżowy zależy jaka lokalizacja tej firmy

Gość Mlody Bezrobotny
Firma budowlana dochodowy pomysl ale drogi jak niewiem (materialy maszyny) poza tym nie mam o tym pojecia ... A co do pubow to zeby zarobic w nich trzeba miec dobra lokalizacje czyli DROGA lokalizacje

Gość gjhggdf
biuro rachunkowe, kwiaciarnia, sklep z dodatkami ślubnymi no nie wiem co cię najbardziej interesuje

weź dotację z UP. Dają 19 tys, a może nawet się załapiesz na 40 tys ale z innego projektu.

Gość Mlody Bezrobotny
Watpie zebym rozkrecil biznes ktory mnie "interesuje" W sumie biro rachunkowe to ciekawy pomysl z tym ze chyba dlugo bym nie pojechal bo w sumie w takim biorze wszystko by robili pracownicy do tego stopnia ze w kazdej chwili by mogli mnie wygryzc z interesu jako "niepotrzebnego" czyli zalozyc wlasne biuro

Gość Mlody Bezrobotny
Floretka no dotacje chetnie ale na co te kase bym mial wydac

Gość do Młodego....
a mógłbyś określić miejscowość , w jakiej mieszkasz ?

Gość Mlody Bezrobotny
okolo 50000 mieszkancow ponad 100 km do jakiegokolwiek duzego miasta (poznan, wroclaw) w sumie takie wielkie blokowisko

Gość nie zabieraj sie to
myslisz ze ktos ci odstapi swoj pomysl? czekaj dalej:D brakuje ci sedna sprawy, w sumie to guzik wiesz. Myślisz ze założysz firmę i kasa zacznie spadać z nieba bo zatrudnisz kogoś po 50 za minimalną?:D zeby dostać dotację trzeba przedstawić szczegółowy biznesplan a i tak nie gwarantuje to sukcesu bo pula dotacji jest limitowana i nawet na dobre projekty może jej braknąć. biuro rachunkowe? nie rozśmieszajcie mnie. Do prowadzenia usługowo ksiąg rachunkowych trzeba mieć certyfikat Ministerstwa Finansów. Już widzę jak księgowy z certyfikatem leci pracować za minimalną u jakiegoś łebka. podsumowując: zejdź na ziemię człowieku. nie masz pomysłu, kapitału, wiedzy, umiejętności czyli tego co do biznesu jest niezbędne = nie masz NIC. Równie dobrze możesz chcieć wygrać 6 w totka, tyle samo z twoich chęci wynika.

Gość do Młodego....
podaj mail'a

Gość Mlody Bezrobotny
Zejdz na ziemie? Moze niech urzedy pracy zejda na ziemie z nieustajaca porada "pracy nie ma zakladaj wlasna dzialalnosc gospodarcza" Wiec wlasnie to chce zrobic Tyle ze jedyne co mi sprawnie idzie to organizacja wiem juz kogo bym zatrudnil na poczatek skad i jak itp... ale brak mi tego sedna sprawy A co do odstapienia pomyslu to nie jest taki szok sporo jest matolkow ktorzy chocby mogli nic nie zrobia bo np boja sie isc do urzedu

Gość Mlody Bezrobotny
Maila? a moge ci jakos w prywtnej wiadomosci podac czy tutaj da sie tylko na forum?

Gość Mlody Bezrobotny
No ostatecznie moge podac tutaj ;)

Gość Mlody Bezrobotny
?

Gość hjhg
:P