Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ku mać

PORÓD SN - spadek tętna dziecka, niedotlenienie a

Polecane posty

Gość ja tez mialam cc
ktora zrobili mi na skutek braku postepu porodu. Moje dziecko urodzilo sie zdrowe. Gdy po 10 godzinach wymuszanego porodu sn czekalam na cc (sala operacyjna zajeta, bo przeprowadzali akurat inna cesarke-zlecona) to bylam podlaczona pod KTG i tetno mojego dziecka bylo w normie... Dziecko dostalo 9 pkt ze wzgledu na zazolcona skore jedynie... I rozwija sie rewelacyjnie.

mojemu dziecku zaczęło spadać tętno po podaniu mi oksytocyny ,zrobili mi szybko cesarkę mały po urodzeniu dostał 10 pt ,niedotleniony nie był rozwija się prawidłowo.

Gość klaudusia1523
Rodziłam sn 10 godzin i mój synek nie był niedotleniony ale za to miał złamane oba obojczyki gdzie lekarze dopiero zorientowali się o tym po przewiezieniu do drugiego szpitala kiedy synek miał 11 dni. Na szczęście rusza rączkami i pani doktor powiedziała, że nie ma żadnych powikłań. W pierwszym szpitalu gdzie rodziłam lekarze zbagatelizowali ten fakt twierdząc, że dziecko ma taką budowę ciała. Dopiero po przewiezieniu synka do innego szpitala z innych przyczyn okazało się, że miał złamane obojczyki. Nigdy więcej porodu sn tylko cesarka!

Gość yyyyyyyyyyyyyyy
rodzilam 2 razy sn, pierwszy raz dosc dlugo, wiadomo pierwiastka, a drugi to juz tyko 2 godz. zadnych powiklan nie mialam, 10 i 9 pkt. Za nic nie chcialam miec cesarki i naszczescie nie musialam.

Po 12 godzinach porodu naturalnego, odejsciu wod, skurczach wywowaływanych, rozwarcie na dwa palce.. gdy dziecku zaczeło spadać tetno, zrobiono mi cc, podłaczyli ktg, synkowi groziła zamartwiaca. Teraz ma 10 miesiacy, dwa miesiace temu miała drgawki, przy infekcji, zlecone eeg :/ Rozwija się normalnie, siedzi sam, podnosi się na nozkach, pełza, wypowada mama, tata,baba.

Gość ma ma
mój synek urodził się w zamartwicy , 3 pkt w skali Apgar, owinięty pępowiną, powinni mi zrobić usg przed porodem i cc !!! przeżyłam horror!!! mimo to synuś rozwijał się prawidłowo, bardzo szybko mówił. ALE: teraz ma 8 lat i ogromne problemy z nauką, jest nadpobudliwy i ciężko mu się skupić.nigdy więcej nie chcę rodzić, lekarze to konowały, zmarnowali moje dziecko!!!