Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeterianka2010

pieniadze nas dziela

Polecane posty

Gość kafeterianka2010

Czesc, Mieszkamy ze swoim chlopakiem już 3, 5 roku razem, ja 31 on 35. Nasze problemy sa zwiazane z pieniedzmi. Otóż po takim czasie bycia razem kazdy ma osobne konto, rachunki plcimy na pol, jedzenie na pol, mieszkanie jest jegomwiec to on placi za remonty i naprawy. Nie moge juz dluzej wytrzymac a tym dzieleniu sie. On zarabia 6000 zl, za 2000 zł. Po zaplaceniu 1000 rachunkow, 200 tel, jedzenie - 500 zostaje mi maksymalnie 100-200 zl w portfelu i jeszcze sie dziwi ze nie mam oszczednosci. Mieszkamy w Warszawie - tu jest dosc drogo, nie stac mnie na nic w zasadzie bo kazdy sie rozlicza osobno. Czuje sie przez to gorsza i malo bezpieczna, co m-c boje sie ze nie starczy mi na rachunki i jak pojdziemy do skleppu to nie bede miala za co zaplaic. On nie chce ie dzielic nawet informacjami o tym kto ile potrezbuje, kto ile zarabia, ile zarabia on wiem przypadkiem. Co robic

Gość lsdjkfhgljkhgljfbhfg
trafilas na skapca. Tacy sie zdarzaja. Raczej nic nie zrobisz :O

Gość lsdjkfhgljkhgljfbhfg
a jak on sie wczesniej zachowywal? Na poczatku znajomosci???

Gość sdfsd
Kolejna pipa, ktora myslala, ze jak znajdzie bogatego faceta, to bedzie jej wszystko fundowal. A facet sie dobrze zachowuje.

Gość kafeterianka2010
Mam wrazenie ze na poczatku juz mi dawal sygnaly zebym wiedzial ze luboi kobiety niezalezne. Nie chodzi mi o jego pieniadze, ale o to ze chcialabym sie czuc bezpiecznie a nie stresowac i pozyczac pieniadze od mamy na nasze zakupy domowe. Co m-c pisze mi na kartce ile mam rachunkow zaplacic, jak idziemy do sklepu to raz on placi raz ja. Jestem juz tak podlamana ze zaraz mu zaproponuje zebysmy mieli osobna polke w lodowce, bo ja bede wydawac na swoje jedzenie mnie niz on.

Gość gdsdghhh
Nie rozumiem. To jest willa z czynszem po 2000, a Ty codziennie rozmawiasz z zagranica? Ja place czynszu WRAZ Z OPLATAMI 1000zl za 2 osoby, w jednym z drozszych miejsc w Polsce, a 100za tel to max (czasem 30)

Gość kafeterianka2010
Nie myslalam o tym ze jest bogatszy ode mnie i bedzie mi latwiej. Podobala mi sie jego zaradnosc. Tyle ze on nie ma w wyczaju wspierac drugiej osoby. Mowi ze mnie kocha, wiaze plany na przyszlosc, ale co z tego. Jak nie pomaga w zaden sposob.

Gość kafeterianka2010
To jest mieszkanie, wynajem 1300 zł plus oplaty z internetem i tv daja 2000 zł, a rachunkow mam na okolo 150-200 zł miesiecznie.

Gość kafeterianka2010
W Warszawie nie znjadziemy mieszkania za 1000 zl o standardzie w jakim by moj chlopak chcial mieszkac.

Gość mmmmmmmmkmmmmmmmmmmmmmmmmm
ja tez dziele sie na pol WSZTSTKIMI oplatami ( nawet za mieszkanie- przeciez tez z niego korzystasz i zuzywasz sprzety), i uwazam ze tak jest najlepiej. Jezeli ktores z nas nie mialoby chwilowo kasy, to pewnie okazjonalnie drugie zaplaciloby za cale zakupy itp... ale uwazam, ze taki uklad jest w porzadku.

Gość gdsdghhh
No to mieszkanie to juz 850 miesiecznie, a nie 2000. Poza tym placzesz se w zeznaniach: czy mieszkanie jest jego, czy wynajmujecie. Na telefon wydawaj normalnie, tyle, co inni ludzie, a juz masz 250zl wiecej. To sporo :)

Gość kafeterianka2010
kawalerka 23metry

Gość kafeterianka2010
a co z wakacjami, ja chce jechac i stac mnie jedynie nad polskie morze albo jezioro, on chce jechac np do francji i mi mowi z musze sobie jakos zorganoizowac buzdzet

"Nasze problemy są związane z pieniędzmi"... Jakie wasze problemy? To raczej Twój problem. Dzielenie rachunków na pół uważam, za rozsądne. Jesli Cię nie stać na kupowianie rzeczy z górnej półki - chodź sama na zakupy i wybieraj tańsze produkty. A 200 złotych za telefon uważam, za skandalicznie wysoki rachunek... :-D

Gość gdsdghhh
Napisalas ze jego, wiec to dziwne, zeby CZYNSZ wynosil 1300. Teraz piszesz, ze wynajmujecie. A Ty nic nie masz do gadania na temat standardu? :P

wywal mu kawę na ławę. powiedz o tej sytuacji, jak on tego nie zrozumie to znaczy że to nie jest facet dla Ciebie i daj sobie z nim spokój bo widocznie bardziej mu zależy na kasie niż na Tobie a to nie jest dobry materiał na męża ani partnera

Gość kafeterianka2010
znajdz sobie inny nick

Gość kafeterianka2010
wprowadzilam sie do niego, do mieskzania ktore on wynajmuje i jest umowa na niego

on chce jechac np do francji i mi mowi z musze sobie jakos zorganoizowac buzdzet" masz 2 wyjscia :) albo pojedzie sam albo namówisz go na Łebę :D zmiany pracy na lepiej płatną nie biorę pod uwagę bo zaraz pewnie napiszesz że jej nie ma

Gość kafeterianka2010
i mamy tak przez cale zycie jezdzic osobno? szukam pracy od roku lepiej platnej, ale z takim podejsciem to on zawsze mzoe zarabiac wiecej ode mnie, za rok dostanie lepsza posade i wtedy nie bedzie juz chcial wakacji w europie tylko np w usa albo azja. I co wtedy? nie wiem co robic, rozmaiwalam z nim na ten temat, powiedzial ze pomysli i myli juz tak 3 m-ce

powiedz o tej sytuacji, jak on tego nie zrozumie to znaczy że to nie jest facet dla Ciebie i daj sobie z nim spokój bo widocznie bardziej mu zależy na kasie niż na Tobie a to nie jest dobry materiał na męża ani partnera" w odwrotnym przypadku gdyby pisał to facet , kobiety autorce tez pewnie by radziły żeby go rzuciła ,bo to leń , bo nie zaradny ,bo po co ci taki facet który tyle zarabia ,że przy takim to raczej bezpiecznie nie będziesz sie czuła ... :)

Gość kafeterianka2010
pytalam, on po 4 lata bycia razem nie chce mi do teraz powiedziec ile zarabia. wyciagi z konta drze. nie wiem czy to sie zmieni.

powinnas poszukac innej pracy, lepiej platnej albo dodatkowego zrodla dochodu, a nie oczekiwac, ze Twoj facet bedzie ciebie utrzymywac

Gość kafeterianka2010
REGRES: czyli wniosek jeden, powinnismy se laczyc w pary o rownym statusie materilnym, ja rarabiam 2000 to drg osoba tez, on 6000 - druga osoba mniej wiecej tylw samo. O to ci chodzilo?

Nie jesteście małżeństwem - wspólnoty majątkowej nie macie. Obowiązku rozliczania się z Tobą nie ma. Każdy ma swoje przyzwyczajenia jesli chodzi o sprawy finansowe w związku. Facet Cię w żaden sposób nie wykorzystuje, to Ty masz problem. Rozwiązac go mozna w jeden sposób - przegadać go trzeba ze swoim facetem. Na spokojnie.

Hej, a nie mozesz sie od niego wyprowadzic i wynajac sobie pokoj w mieszkaniu na wynajem? Zawsze to taniej wychodzi i zostana Ci oszczednosci. Przeciez mozecie sie spotykac, nawet codziennie jak masz czas, ale zaoszczedzisz chociazby na jedzeniu i drogim mieszkaniu.

Gość kafeterianka2010
zastanawialam sie, wynajem 1 pokoju to 800 zl plus jedzenie jakies 300.... wyjdzie taniej...ale czy o to w zwiazku chodzi?