Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdradzona narzeczona

Czy powinnam oddac mu pierscionek zareczynowy?

Polecane posty

Pol roku temu oswiadczyl mi sie, a 2 tygodnie temu dowiedzialam sie, ze mnie zdradzil. Nie chce tu pisac jaka bylam wsciekla, ile przeplakalam i wycierpialam. Nie przyjelam przeprosin, nie chce go znac, bo takich kobiet jak ja sie nie zdradza. W kazdym badz razie dostalam pierscionek od niego sporo wart i teraz sie zastanawiam czy mu go oddac czy zostawic sobie jako rekompensate. Oczywiscie pierscionek bym sprzedala jak juz.

Gość krups
rekompensate czego ?

Gość ZareczynyIpoZARECZYNACH
Ja również rozstałam się z narzeczonym, zostawiłam mu pierścionek u niego w domu na stoliku , rzucił mi nim i powiedział, żebym wzięła sobie na pamiątkę. Powiedziałam, że go nie potrzebuje, po czym wziął pudełko i z powrotem go do niego włożył. Ja bym uniosła sięhonorem na Twoim miejscu i oddała.

zmarnowanych lat a czego niby innego?

Gość Wersa<;
Ty nic do niego już nie czujesz..? Naprawdę Wasz związek był mega "głeboki" skoro ty się zastanawiasz nad głupim pierścionkiem.. A co do tego, że "takich kobiet jak ja" czyli jakich..? Żadna kobieta nie zasługuje na zdradę..!

Gość ekhym...
oddaj, to bedzie znaczylo definitywny koniec. Jego mina bedzie bezcenna..

Gość ZareczynyIpoZARECZYNACH
Ale powiem Ci, że strasznie mi brakowało tego pierścionka na palcu, tej świadomości , że go mam

Gość krups
jasne, czyli zmarnowane lata chcesz zamienić na kilkanaście złotówek , i co dalej, buty sobie kupisz i torebkę ? a gdzie honor ?

Gość jjjjjjjjj jjjjjjjjjj
ja bym mu nie oddala niech kretyn placze :P Sprzedasz i kupisz sobie cos ladnego. Moj obecny maz mial kiedys inna narzeczona i ona wlasnie nie oddala mu pierscionka, tzn on nie chcial i ona go zatrzymala. A po latach to jedyne co pamietal to ze ona mu nie oddala pierscionka i oj jak mu szkoda bylo tych kilku tysiecy hehe niech ma za swoje ;)

Gość licencjatka onafgag
jak dziewczyna odchodzi to raczej pierścionek oddaje. Oddaj, bedzie swięty spokój. i masz rację że nie wybaczyłaś zdrady.

Gość jjjjjjjjj jjjjjjjjjj
i takie honorowe jest oddac pierscionek? Juz lepiej na jego oczach wrzucic go do szamba czy cos.

jakie to ma znaczenie czy cos czuje? Przeciez pisalam, ze nie chce o tym pisac i myslec. Chce sie wziac w garsc jak najszybciej. Zmarnowalam z nim 5 lat, dalam mu wszystko a on mnie potraktowal w taki sposob. Nie chce sie juz nad soba uzalac. Pierscionek wart jest 4 tysiace wiec bardzo chetnie bym ta kase wydala.

Gość sdsfgfhjyu
zmarnowane lata? czyli przez te wszystkie lata bylo ci z nim tak strasznie chujowo? zadnych fajnych przezyc? niczego sie nie nauczylas? nie rozwinelas sie? ja pierdole co za podejscie :D

Gość taaa wmawiaj sobie
bo takich kobiet, jak ja sie nie zdradza. :D :D i właśnie dlatego cię zdradził, bo widzisz tylko swój czubek nosa mam nadzieję, że znajdzie sobie wartościową kobietę, nie taką materialistkę, egoistkę która nosa zadziera! jak masz honor, to mu oddaj, bo to symbol, że jestescie razem, że macie się pobrać. a skoro nie będzie slubu, to trzeba oddać

Gość trushi
ja tez prędzej na jego oczach wrzuciłabym do szamba! ;P a błyskotki lubię więc bym sobie pewnie zostawiła :)

Gość krups
autorko, - powiem tak, pierścionek zaręczynowy jest nadal przyjętym symbolem miłości a skoro wszystko się skończyło to nie powinnaś tego symbolu zakładać na palec i sprzedać też nie wypada, zrób przesyłkę i prześlij kurierem albo poleconym - oddaj dla własnego spokoju i żadne wrzucanie do szamba lub do sracza, będziesz mieć czyste sumienie , nie wzbogacisz się sprzedając

co ty pieprzysz? nie jestem ani egoistka ani materialistka. Wnosilam w ten zwiazek duzo, poswiecalam sie i co mnie spotkalo? Mam prawo byc sciekla, a to, ze sie tu nie uzalam nie oznacza, ze nic nie czuje.

NIE ODDAWAJ; nie badz za dumna, bo on sprzeda i bedzie sie cieszyl ze cie wybzykal bez mydla,,heee normalnie to ci sie odszkodowanie nalezy za zerwanie zarenczyn ale to dluga sprawa i nie latwo bedzie mu udowodnic ze cie zdradzil,ale jak umiesz mu udowodnic to nawet mu sprawe wytocz ta to,ze zostalas posmiewiskiem i ze on byl przyczyna do zerwania zareczyn...

Gość zwyczajowo
jest przyjęte ze jeżeli to kobieta zrywa to oddaje pierścionek, jeśli facet to nie. w tym przypadku wina jest po jego stronie więc spokojnie możesz zatrzymać ten pierścionek, a najlepiej sprzedaj go a kasę przepij z koleżankami:)

Gość tak masz prawo byc wsciekla
ale ty w ogole nie masz klasy i nie potrafisz sie zahcowac to ze facet jest gnoj nie znaczy ze ty mas zpostepowac tak samo pierscionek nalezy oddac i co to za haslo ze zdradzil cie to piercionek ma byc rekompensata zalosne ja bym oddala raz ze honor poczusie wartosic godnosc a dwa z enie chcialabym miec z tym facetem nic wspolnego po co mi pierscionek po kims takim albo rzeczy zakupione ze sprzedazy tego pierscionka? czulabym sie jak szmata

Gość krups
dlaczego tak wiele kobiet sobie to tlumaczy : - przecież mam na palcu kilkaset zloty i teraz muszę oddać ? a jak nie oddam i sprzedam to kto mnie co zrobi :)

Gość zwykła z kranu
Dostała ten pierścionek jako symbol miłości i wspaniałego wspólnego życia. Zdradził, to jakiej miłości był on symbolem? a inne prezenty też powinna oddać? bo tak byłoby honorowo? Nie mówię o drobiazgach, ale coś znaczącego, wartościowego? Drogi obraz znanego malarza, komplet biżuterii, samochód... bo facet kasiasty i stać go było na takie prezenty. Zapakować to wszystko, wykosztować się na firmę kurierską, aby tylko inni powiedzieli, że zrobiła honorowo? bo czułaby się jak szmata? Pogieło was?!! Bzdura! Nic mu nie oddawaj, sprzedaj pierścionek, a sobie kup cos fajnego.

postanowilam, ze nie oddam jednak. Za ta kase zafunduje sobie jakies fajne wakacje. A co do oddawania prezentow to on tez powinnien oddac? Bo tak sie sklada, ze dostal ode mnie wiecej niz ja od niego

Gość pablo121212
Sprzedaj i zrób impreze bo to było najlepsze co cie mogło spotkać. Jak byś za niego wyszło miała dieci wszystko by sie posypało to byłby dopiero problem a teraz to się ciesz ze nie masz żadnego problemu i nie spie.... ci zycia a to jest powód do świetowania

Jeśli zaręczyny zerwane z jego powodu to nie oddawaj pierścionka. kij mu w oko

Gość yjutthhka
ej jak to jest że jedne babki dostaja pierścionek za 2 albo 4 tysiące na którey facet ciułał pół roku, a inne za 200 zl co można zaraz od ręki kupić...

akurat on nie ciulal wiec dla niego to nie byla jakas kosmiczna suma. A ja przynajmniej pojade na fajne wakacje

Gość macie myslenie jak dzieci
wybaczcie ale prezenty maja sie nijak do pierscionka zareczynowego pierscionek byl przejsciem w kolejny etap wpsolsneog zycia oswiadczeniem ze chce sie wziasc slub facet zdradzil zwiakzu nie ma wiec nalezy ten pierscionek oddac i ostatecznie oddajac go powiedziec koniec zachlanne msltliwe baby wstyd tylko opinie psujecie innym kobieta zenujace ... zafunduje sobie wycieczke z kasy za pierscionek a facet bedzie mial ubaw ze tak nisko upadlas tylko sie osmieszasz i zahcowujesz jakbys po pietach go calowala bo w spadku zostala ci jalmuzna w postaci pierscionka zamiast obrocic sie na piecie powiedziec spadaj i wsadz sobie te swoje swiecidelko to ty sie rzucasz na to jak piec na ochlapy

ty już i tak podjęłaś decyzje ...to w jakim celu się pytasz???? masz prawo być wściekła , zła itp..... ale tak jak pisał tu ktoś wyżej pierścionek to oznaka miłości i na twoim miejscu bym mu oddała