Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bzzzzzzzzzzzzzzzz

Czerwono-miedziane włosy... Jak pozbyć się czerwonego koloru włosów?

Polecane posty

Gość bzzzzzzzzzzzzzzzz

Witajcie Mam baaardzo wielki problem i nie wiem jak tego draństwa się pozbyć Chodzi o kolor włosów, a raczej DWA kolory, które mam na głowie. Kilka miesięcy temu postanowiłam, że spróbuję z intensywnymi odcieniami włosów. Wybrałam farbę Garnier Color&Shine odcień Mahoń na 28 myć. Położyłam je na swoje brązowo, w niektórych miejscach czarne włosy (wcześniej miałam czarno-blond pasemka, a jeszcze wcześniej czarne włosy). Wyszło ok. Czerwone włosy, takie, jakie chciałam, oczywiście farba nie pokryła czarnych włosów ;/ Pofarbowałam po raz drugi farbą Casting L'oreala na 28 myć odcień Bursztyn. Wyszły czerwone, oczywiście czarne włosy pozostały. Po cichu miałam wrażenie, że wyjdzie miedziany odcień, a nie czerwony, ale mniejsza. Przechodzę do sedna problemu. Zapragnęłam mieć miedziano-rude włosy, w naturalnym odcieniu, a nie wrednie czerwone, które miałam. Postanowiłam więc, iż kupię rozjaśniacz i położę na resztki czarnych włosów, a resztę zostawię w spokoju. Poprosiłam swoją mamę o pomoc w zamalowaniu części czarnych włosów, lecz moja mama położyła rozjaśniacz na całe włosy, prócz czubka głowy i grzywki. Przez chwilę miałam czerwono-żółto-blond włosy, lecz następnego dnia kupiłam farbę Garnier 100% miedziany blond. Miałam nadzieję, iż na czerwone włosy na czubku głowy i na grzywce załapie farba, lecz niestety się myliłam... Na czubku i na grzywce miałam podrasowany odcień czerwonych włosów, a na rozjaśnionych włosach - marchewkowy Byłam załamana, na drugi dzień poszłam do fryzjera. Fryzjerka wyrównała mi kolor włosów do tego, którego miałam na czubku i na grzywce - czyli czerwonego. Wszystko grało, dopóki nie umyłam włosów na drugi dzień - farba cała się zmyła Odcień moich wygląda tak - na górze czerwony, na dole miedziany (nie jest taki ostro marchewkowy; jaki był, bardzo ładny odcień...). Nie odróżnia się to tak bardzo jak wcześniej, lecz widać, że mam dwa odcienie... Chciałabym mieć miedziany odcień włosów, nie wrednie czerwony... Jak uzyskać miedziany odcień na czubku głowy i grzywce, która są istnie czerwone? Oczywiście mam zamiar wybrać się z tym problemem do fryzjerki, ale czy to jest wykonalne? Położenie miedzianej farby na czerwone włosy...? Wiem, że strasznie pomotałam tę historię, przepraszam .. MAM NADzieję, że ktoś to przeczyta i mi pomoże, bo już naprawdę jestem załamana i mam dosyć. Chciałabym wreszcie mieć włosy w jednolitym kolorze!

hej. najlepszym sposobem jest zrobienie duzej ilosci jasnych pasemek a po jakims czasie innej farby. Sama mialam wisniowy kolor na glowie i tak schodziłam:)