Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 01-09-2010

dziwne samopoczucie w ciazy ........

Polecane posty

Gość 01-09-2010

jestem w 27 tyg ciazy i od 25 tyg pare razy zdazylo mi sie ze bylo mi słabo, krecilo w glowie.... Dzis 27 tydz i czuje sie podobnie z tym ze ciut gorzej. Teraz to mi jest tak słabo ze musze lezec, a lezac kreci mi sie tez w glowie. Jaki moze byc tego powod? Wizyte mam dopiero umowiona na poczatek kwietnia... A teraz to chcialabym sie dowiedziec czy ktoras z Was nie miala pdobnych dolegliwosci...

Ja też miałam takie zawroty głowy w ciąży - po prostu zmienia się środek ciężkości w twoim ciele i stąd mogą być zawroty głowy. Ale żeby aż takie że nie możesz wyjść z łóżka... może masz anemię. Ja na twoim miejscu nie czekałabym z wizytą tylko umówiła się jak najprędzej - w końcu po co masz się zamartwiać a tutaj przecież nie chodzi tylko o ciebie.

mi sie bardzo czesto krecilo w glowie i bylo mi slabo, ale ja pracowalam do 29 tyg w upale i wstawalam o 4 rano, wiem ze to bylo zmeczenie

Gość 01-09-2010
srodek ciezkosci mowisz? napewno cos takiego jest? Co do anemii... raczej bym to wykluczyla bo jadam sniadania, obiady, kolacje... i sa one raczej pozywne. codziennie nabial, chleb ziarnisty, jakas zupina, drugie danie z surówką, fakt - jesm malo ryb (bardzo bardzo malo), i nie przyjmuje innych witamin - a wyniki krwi zawsze mialam dobre.

Gość 01-09-2010
no ja wziełam teraz zwolnienei na 3 tyg. aby troche odpoczac. W nocy budze sie co godz, a nie spie juz i tak od 5-6 bo na 7 zazwyczaj mialam do pracy. Ale dzisiaj to poleniuchowałam nie obudziłam sie ani razu i wstalam kolo 8. To moze faktycznie zmeczenie. I przytyłam ok 11kg i jest mi ciezko...

Ja się czułam dość dośc dobrze do 12 tyg i tak tez pokazały wyniki, hemoglobina 13, nie przyjmowałam witamin, nigdy wczesniej takiej nie miałam, ale od 13 tyg gdy rano wstawałam zanim zrobiłam coś do jedzenia musiałam siadac kilka razy, bo dosłownie bym sie przewróciła takie zawroty głowy i słabo, miałam morfologię w zeszłym tyg i okazało się, że choć hemoglobina wysoka, to poniżej normy hematokryt wyniki w ciągu tygodnia mi sie pogorszyły, zaczełam brac witaminy tydzień temu i juz mi lepiej, jednak całą ciąże zapotrzebowanie na witaminy wzrasta a nie jesteśmy w stanie dostarczyc wszystkiego. Może jednak czas na suplementy diety dla kobiet ciężarnych w postaci witamin.

Gość czerwcowka
a spytam tak... to jak zrobic badania krwi to pojsc do lekarza pierwszego kontaktu czy czekac na gin?

w Pl chodziłam sama do przychodni i płaciłam za morfologie, to groszowe sprawy koztuje, mieszkam w uk tutaj położna daje skierowania, nie ma prywatnych, kiedy powiedziałam o objawach a to sa typowe przy niedpoborach i zmianach ciśnienia, wszystko co przyjmujemy maleństwo zabiera a co z nami, potem kobiety dziwią sie, że zaczynają psuć się zęby, czy wypadac włosy, a cera robi się sucha,

Gość mała stoki
Dziewczyny mam pytanie za co odpowiedzialny jest hematokryt?czy moze byc za niski lub za wysoki przy niedoczynności tarczycy w ciąży?

Hematokryt to wskaźnik czyli stosunek objetości erytrocytów do całej objętości krwi albo inaczej oznacza stosunek ilościowy pomiędzy kwinkami czerwonymi a osoczem. Wnik podwyższony jest przy zbytnim zagęszczeniu krwi, przy tendencjach do zakrzepów i zatorów, może też świadczyć o odwodnieniu, powąznych chorobach wielonarządowych, nerek , watroby , oskrzeli czy jajników, zaś obnizony poziom to pierwszy krok do niedokrwistości, może wystepować nawet przy prawidłowym wyniku hemoglobiny, jak jak u mnie,świadczy o zbytnim rozrzedzeniu kwi, czy zbytnim nawodnieniu organizmu

Gość mała stoki
Grays dziękuje jesteś wielka:)

Gość Panikara jakich mało
Też tak mam, kręci mi się w głowie i robi słabo jak gdzieś wyjdę, np. do sklepu, stanę na chwilę i już mi duszno, czasem w domu jak robię coś też mi się tak zdarza, ale wtedy mogę od razu usiąść czy się położyć i mija więc w domu to nie jest tak dokuczliwe myślałam że to od anemii, złe wyniki - wyniki miałam dobre cały czas i mam nadal, a zawroty głowy były myslałam że to ciśnienie - mam wysokie bo 130-140 na 80, 90... I nie wiem już od czego tak, może psychika? Lekarz coś wspominał o ekg jeśli będzie się to utrzymywać, sama już nie wiem

Ja już przed ciążą miałam niskie cisnienie i często mdlałam i było mi slabo, a teraz (20 tc) to już masakra. Do kościoła przestałam chodzić, bo nie jestem w stanie wystać nawet połowy mszy, a jak siedzę, też jest podobnie. Po zakupy wysyłam męża (stanie w kolejce na stoisku mięsnym kończy się pospiesznym wyjściem ze sklepu bo mi słabo), jednym słowem - nieciekawie. Lekarz twierdzi że to ciśnienie się obniża w ciąży, bo poza tym wyniki badań mam dobre. Tylko że to uciążliwe jest:-O