Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Muuuuuuuah

Czy mogę byc w ciązy ? prose o pomoc

Polecane posty

Gość Muuuuuuuah

Witam ;) Mam taki mały problem. Martwię sie o to że jestem w ciązy. Czy mozna zajśc w ciąże przez śluz .. ? Kochalismy sie z moim chlopakiem .. jesli mozna to tak wgl nazwac :P no i trwalo to z jakies 10 min z przerwami . po prostu balismy sie zrobic to bez gumki :P no i on nie mial wytrysku tylko był ten śluz .. no i powinnam dostac okres wczoraj a jeszcze go nie dostałam. . Chociaz z tym okresem to u mnie różnie bywa .. dodam ze to wszystko bylo tydzien przed moja miesiaczka.. jesli byłaby regularna. No i w tym samym miesiacu był mój pierwszy raz. wiec okres moze sie chyba spóźniac. I teraz sie martwie :/ pomożecie?

Gość megiixxxx
raczej to nie mozliwe , mialas wtedy dni niepodlo jesli to bylo 10 dni przed okresem :)

Gość InnaZNatury
W ejakulacje mogą być plemniki, jeśli mówisz o śluzie z członka swojego chłopaka. I zawsze istnieje ryzyko zajścia w ciążę w takim przypadku. Ponieważ jednak nie wiesz, kiedy de facto nastąpiła owulacja (a wcale nie musi to być połowa cyklu, bo to bardzo duże uproszczenie), to jeśli okres się nie pojawi w ciągu następnych kilku dni (opóźnienie zawsze może nastąpił ze stresu) - zrób test ciążowy. Jeśli test będzie ujemny - idź do lekarza.

Masz nie regularne okresy więc powinnaś iść do gina tak czy siak. Z preejakulatu nie zachodzi się w ciążę - gdyby tak było, nie mielibyśmy problemów z przyrostem naturalnym. Jesli już znajdą się tam plemniki to są one upośledzone i niezdolne do zapłodnienia. Ale fakt faktem, przez stosunek przerywany można wpaść ale nie przez preejakulat tylko przez faceta, który nie zdąży bądź nie czuje wytrysku (tak właśnie! Kilka razy przerywanie może doprowadzić do tego, że dojdzie do wypływu spermy a mężczyzna nie będzie mieć orgazmu i nie będzie tego czuć) Owulacja nie występuje w połowie cyklu! Tylko na 12-16 dni przed miesiączką.

Gość InnaZNatury
Do KlauDDynka69 aby doszło do zapłodnienia wystarczy jeden zdrowy plemnik i jedna zdrowa komórka jajowa. Jeśli w preejakulacie są plemniki zdrowe - to może dojść do ciąży (przy głębokiej penetracji). Nie możesz wykluczyć ze 100% pewnością, że takiej opcji nie ma, bo nie jesteś w stanie zbadać wszystkich preejakulatów, by potwierdzić swoje założenie (które nawiasem nie wiem skąd Ci się wzięło). Jeśli zaś chodzi o owulację - to dochodzi do niej na 10-16 dni przed miesiączką (takie są obecne normy dla fazy lutealnej, a po lekarzach się nachodziłam, więc temat obcym mi nie jest - w szczególności, że u mnie faza lutealna trwa właśnie 10-11 dni i lekarz z kliniki niepłodności powiedział, że to jest ok).

"w każdym cyklu miesięcznym z reguły dojrzewa i pęka jeden pęcherzyk jajnikowy. Proces ten nosi nazwę jajeczkowania czyli owulacji. Następuje ona zasadniczo w środku cyklu, zwykle pomiędzy 13-16 dniem cyklu miesięcznego. W cyklach NIEPRAWIDŁOWO długich lub kr,otkich wahanium ulega okres PRZEDOWULACYJNY, natomiast okres pomiędzy owulacją a dniem wystąpienia krwawienia miesięcznego przeważnie jest stały i zazwyczaj wynosi 14-16 dni" 10 dni to patologia. I nie mówię tego na złość tylko opieram się na książkach, które używają studenci medycyny. Tak jeden zdrowy plemnik i jedna zdrowa komórka. Ale zauważ, że najnowsze badania dowodzą, że plemniki są zazwyczaj upośledzone lub w ogóle ich nie ma (tutaj trzeba poczytać o spermatogenezie). Głęboka penetracja nie ma tutaj nic do tego, powiedziałabym raczej, że ułożenie szyjki macicy. Z pośród 200-400 milionów 1 ma szansę na dotarcie do komórki jajowej. Założenie nie jest moje, tylko naukowców którzy przeprowadzają odpowiednie badania i widocznie mają dowody na potwierdzenie tej tezy.