Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w trudnej sytuacji

Moja opiekunka do dziecka zaszła w ciąże. I co teraz?

Polecane posty

Gość No trudno, zawsze to jakaś
naucz się czytać lubudu.... ona ma pokój, jedzenie, korzysta z mediów w domu i dostaje 400zł kieszonkowego. Boże można pisac milion razy a wy i tak swoje

Gość uwazam
ze taniej bys znalazla taka dochodzaca

Gość lubudubulubudubu
Wiadomo, ze na studentach sie kase zbija. Male miasteczko-15 tys mieszkancow. kawalerki juz od 300 plus oplaty sa... Ale w wielkich miastach, wiem, drozej jest.

Gość w trudnej sytuacji
dochodzaca za mniej niz 1500zl bym nie znalazla. A mieszkam w duzym miescie wiec nie porownujcie do malych miasteczek. Stad moje wyliczenia

Gość lubudubulubudubu
Co sie tak bulwersujesz?

Gość lubudubulubudubu
Przeczytalam pierwszy post autorki (nie ma nic o kieszonkowym, tylko opieka w zamian za mieszkanie) i kilka wyrywkowo :)

a ja nie obrazajac nikogo uwazam ze wine ponosi autorka.. dalajc jej dach nad glowa i wszystko co chce... moglas to zalatwic inaczej.. opiekunka ma byc opiekunka a nie czescia rodziny.. zaloze sie ze traktowalas ja jak kolezanke.. skoro dostawala 400 zl to sama mogla sobie kupic ulubione slodycze.. nie powiedziala ci o ciazy bo z pewnoscia myslala ze jej to ujdzie skoro pozwolilas jej zamieszkac u siebie.. teraz macie problem.. zaplac jej normalnie powiedz jej ze ma znalesc sobie lokum.. niech jej rodzice tez pomoga finansowo

no to czytaj dokładniej

Gość w trudnej sytuacji
jak kolezanke to jej nie traktowalam, ale fakt moze za bradzo bylam dobra

Macie problem? Nie to dziewczyna ma problem, a autorka powinna jak najszybciej zaproponować niani zmianę, ze tak powiem, umowy. nie mówię o wyrzucaniu jej na ulicę, ale to, ze niania uważa, ze nic sie nie stało, to nie jest wyjście z sytuacji.

Gość wejdz sobie
jestem z duzego miasta i ja mojej place 8zl za godzine. jest dochodzaca. zawsze dostaje wiecej niz jej wychodzi z godzin

Gość wejdz sobie
na portal nianie.pl tam sa na prawde sensowne dziewczyny, z wykształceniem. i wcale nie biora tak duzo. Ja znalzlam opiekunke na tym portalu i dziewczyna jest super.

Gość wejdz sobie
a tak wogole to niezla tupeciara ci sie trafila. skoro mysli ze tak sobie wszyscy super zamieszkacie i komune bedziecie tworzyc

Gość lubudubulubudubu
trudno sie mowi, ale niech dziewczyna wraca do rodzicow. A Ty znajdz inna, dochodzaca opiekunke... Nie wyobrazam sobie, jak ona mialaby opiekowac sie twoim dzieckiem i swoim-ciagnac studia i prace. Nie jestes instytucja charytatywna. W sumie odwazna bylas i dobra, ze wzielas prawie obca dziewczyne pod swoj dach-to juz powinno wystarczyc-okazalas jej wiele dobroci. Ale w obecnej sytuacji nie moze z Toba mieszkac... dajmy na to, poszlabys na taki uklad. I co? Jak urodzi, bedzie w szpitalu to ty bez opieki nad swoim dzieckiem zostaniesz? A potem? Watpie, ze jako mloda, niedoswiadczona matka da sobie rade ze swoim dzieckiem i Twoim...

Gość paschalina
mieszkanie, wyżywienie i może jeszcze autorka ma pilnować dziecka opiekunki, kiedy tamta będzie miała wykłady :O to jak się zachodzi w ciążę, to nie jest żadna tajemnica i dziewczyna mogła być bardziej odpowiedzialna... a teraz to niestety, ale czas ponieść konsekwencje swojego zachowania. autorko, nie masz żadnych obowiązków wobec tej dziewczyny.

Gość do omorfi kopela
fikcyjne zatrudnianie to zwykłe oszustwo i wyłudzanie. Dobrze ci z myślą że jesteś oszustką???

Gość ja sie wypowiem
autorko jestes w ciezkiej sytuacji dziewczyne przyparlas do muru wtedy sie przyznala iz w ciaze zaszla , nadto mysli ze bedzie tak jak do tej pory ale niby jak ? ona jest tylko opiekunka ,zrobilas blad ze ja pod dach przyjelas ale z postow wynika ze jej dom rodzinny jest oddalony od studiow ja bym z nia powaznie porozmawiala , ze nie chcesz wziasc odpowiedzialnosci za nia i jej ciaze a pozniej dziecko , ze powinna zwrocic sie do rodzicow itp no sorry co ma zywic ja i jej dziecko pozniej ? no ludzie dziewczyna dorosla przeciez wie skad sie dzieci biora musisz koniecznie z nia porozmawiac i znalezsc jak najszybciej rozwiazanie a ty rozgladaj sie za opiekunka DOCHODZACA

Gość ja sie wypowiem
autorka jej pomogla a raczej napewno rodzice sie zapytali czy mogla by przyjac na czas studiow itp znajomych corke ? moze tak bylo ? w zamian za przypilnowanie dziecka no sorry pokoj , wyzywienie , korzystanie z dobrodziejstw jak switalo woda itp tez sie liczy plus wyzywienie w dodatku miala kieszonkowe plus zarabiala jako kelnerka ok , ale teraz syt. sie zmienila ja nie wyobrazam sobei byc za kogos odpowiedzialna i w dodatku przyjac kogos z dzieckiem no sorry ale ona tylko jest opiekunka

Gość jakis głupek
mnie się wydaje, że po prostu musisz umówić się z dziewczyną, że do 6 czy tam 7 miesiąca (zależy od wskazań lekarskich) może u ciebie pracować jako opiekunka, a później niech załatwi urlop dziekański i wraca do domu. Przecież gdy urodzi się dziecko, dziewczyna nie będzie w stanie zajmować się dzieckiem autorki. Wg mnie pomysł z utrzymywaniem młodej matki, która ma swoją rodzinę, jest co najmniej dziwny.

Gość jakis głupek
jeśli autorka chce jej pomóc, a prowadzi kancelarię prawną, to może jej doradzić w sprawie wyciągnięcia alimentów od ojca dziecka. I taka pomoc wg mnie jest wystarczająca.

oszustka zaraz!!!! ciebie zus, nie tak oszukuje , przez lata....:) zadne tam oszustwo, zwykła pomoc, zeby miał na pampersy i tyle... ludzie.. jazde robicie zniczego, miliony sa fikcyjnych zatrudnien i to na kwoty hoooo. zlinczujcie mnie bo mni zatrudnili fikcyjnie na 3000 netto.. oj... zlinczujcie, tu na kafee tak jest, jkaza rodzic!!!!!ale jak o kase juz chdzi to teg typu arakcje sie dzieja, trzeba jej pomoc i tyle, nie zbiedniejesz jedna z druga.

Gość paschalina
ta, ja bezpośrednio nie zbiednieję,tylko, że przez te rzesze fikcyjnie zatrudnianych, pracujących na czarno, ukrywających dochody i będących na nieuzasadnionych rentach podatki idą w górę bo przecież trzeba tę zgraję z czegoś opłacić. nie jestem zwolenniczką ani obecnego rządu ani zakładu ubezpieczeń, ale szlag mnie trafia, że ludzie nie rozumieją, że przez nieuczciwość szkodzą najbardziej sami sobie. ale przecież w tym kraju nie ma się co wstydzić kombinatorstwa i łamania prawa, bo to wyraz zaradności jest :O i jak tu ma być normalnie. a autorka i tak pomogła- zaoferowała jej mieszkanie i wyżywienie.

Gość w trudnej sytuacji
zalozmy, ze z nia podpisuje umowe nawet na te marne 2000zl i umawiam sie, ze jej place tylko miesiac potem ma kase juz nie ode mnie bo idzie na L4 ale w miedzyczasie pilnuje mi dziecka. I nagla okazuje sie, ze mi przynosi zwolnienie od lekarza (ma do tego prawo) ja jej place za miesiac a ona mi dziecka nie pilnuje tylko lezy sobie w moim domu. I okazuje sie, ze z dnia na dzien zostaje bez opiekunki i w plecy o 2 tysiace. Nie chce az tak ryzykowac.

Gość w trudnej sytuacji
mialam na mysli ze mi zwolnienie pokazuje zaraz po podpisaniu umowy i zamiast pilnowac mi dziecka stwierdzi ze jest na zwolnieniu. Nie znam tej dziewczyny na tyle by jej az tak zaufac. Jutro a raczej dzis juz z nia porozmawiam

Gość przeciez juz odeszla
biedna kobieta, pewnie jej nawet nie zarejestrowalas i ona bez pieniedzy zostanie jak urodzi.

Gość nie wierze....
nie znasz laski a wzielas ja pod swoj dach?! nie wierze ze sa tacy nieodpowiedzialni ludzie..

Gość gizelllda31
a ta o jednym...,ze ta ja oszuka,KAZDY SADZI WEDŁUG SIEBIE.., niewymyslaj, jeszcze nie słyszałam zeb ktos zajmowal dom pracodawczyni.nielegalnie,jest w razie czego policja, zreszta co ja ci mowe ty pani prawnik jestes:) ta jasne i takie głupoty piszsz i pytasz??

Gość gość
Ja myśle że musisz z nią pogadać co będzie jak urodzi dziecko bo to nie wchodziło w grę odnośnie mieszkania u Ciebie Za samo wyżywienie i dach nad głową za dwie osoby wyjdzie więcej niż ta opieka Niestety życie jest drogie

Gość gość
A że spytam dlaczego ona mieszka u Ciebie a nie u siebie w domu i nie przychodzi opiekować się maluchem ?

Gość anka z brukseli
po prostu musisz z nia porozmawiać i powiedzieć jej tak że w zaistniałej sytuacji jest ci przykro ale nie chcesz jej narażać i po prostu teraz musicie się pożegnać bo nie wyobrażasz sobie dalszej współpracy bo zawsze może poczuć się źle i co wtedy. że tak samo teraz boisz sie o swoje dziecko no i niestety każ jej się wyprowadzić do rodziców bo przecież to nie jest juz twój problem jak ja przyjmowałaś do pracy to nie było gadki o dziecku dodatkowym no coż masz problem ale to da sie rozwiązać tylko nie bój się szczerej rozmowy z nią jest dorosła zrozumie sama naważyła tego piwa więc niech teraz je wypije.