Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WystraszonaMajka.

Cewnik Foleya proszę napiszcie o co w tym chodzi.....

Polecane posty

Gość WystraszonaMajka.

Witam jutro mam mieć założony taki cewnik na 12 godzin jestem po terminie.....czy to boli ?proszę niech napisze ktoś kto miał coś takiego.pozdrawiam

Gość można na szybko
Samo zakładanie jest raczej nieprzyjemne niz bolesne ale po usunięciu cewnika sikanie szczypie. Trzeba wtedy duzo pić żeby przepłukac cewkę moczową i nie dopuścic do infekcji.

Gość WystraszonaMajka.
Dzięki ale czy to przyspieszy faktycznie poród?

Kochana nie powinno nic boleć fakt uczucie może byc nie przyjemne ale nie powinno boleć ( przy sikaniu moze piec jesli cewnik zakladany jest do pecherza przy wywolywaniu porodu cewnik zakladany jest do szyjki macicy i napompowany balonik rozpycha szyjke i przyspiesza jej rozwieranie sie ) a porod może się zacząć w trakcie noszenia cewnika albo w ciagu kilku godzin po wyjeciu i musisz duzo chodzic z tym cewnikiem powodzenia

Gość można na szybko
A tobie chodzi o indukcje porodu, ja pomyslałam o cewnikowaniu pęcherza. Mysle że założenie cewnika do szyjki może bardziej bioleć, ale ponoć to dośc skuteczne

Gość WystraszonaMajka.
Dzięki dziewczyny mam nadzieję że chociaż pomoże bo tak jak pisałam jestem po terminie a moja szyjka jest długa i zamknięta.....