Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Butelczyna...

JEdzenie o odczynei zasadowym!

Polecane posty

Gość Butelczyna...

Mam problemy z brzuchem i lekarz zalecił jedzenie produktów o odczynie zasadowym aby zniwelizować to (nie mogę przyjmować leków). Ktoś wspomoże listą produktów o takim odczynie?

Gość dareios a mozesz polecic jakie
skuteczne cwiczenia na uda i poślady?? i co jesc zeby nie tworzyl sie cellulit?? 😭

odchudzić o 2 cm jak bozia by dała i ujędrnić ofkors zaraz wchodze na stepper, ale co oprócz tego??

Krew powinna mieć odczyn zasadowy, jednak przez nieprawidłowe odżywianie u większości z nas ma odczyn kwaśny. Zakwaszenie organizmu nazywa się acydozą. Skutkiem acydozy są między innymi częste katary, bóle głowy, niestrawności i trądzik. Aby przywrócić odczyn zasadowy naszej krwi należy zacząć jeść produkty, w których odczyn ten występuje w dużych, lub chociaż jakichkolwiek, ilościach. A występuje przede wszystkim w surowych warzywach i owocach oraz w sokach z nich zrobionych. Nieważne czy jesteś weganinem, wegetarianinem czy jesz mięso - tak czy inaczej zdajesz sobie sprawę, że owoce i warzywa powinny być podstawą naszego pożywienia. Jeśli surowizna powoduje u Ciebie np. mdłości może to świadczyć o tym, że Twoja krew ma kwaśny odczyn. Tylko zatruty i schorowany organizm odrzuca owoce i warzywa. tutaj tabela: http://pierdut-food.blogspot.com/2007/09/odczyn-zasadowy-i-kwasowy.html

niestety nie ma tak dobrze. nie ma ćwiczeń które odchudzają daną partię ciała. to nie jest tak że trenując brzuch/ręce/pośladki spalamy tłuszcz z tych partii. Tłuszcz tylko okrywa mięsnie stanowiąc zupełnie odrębną tkankę, a uruchomienie go jako źródła energii wiąże się z różnymi procesami biochemicznymi

jednak ujędrnić się da. trenujesz w domu czy chodzisz na siłownię?

Gość jaaaaaaaabadaba
zasadowe to: mleko i produkty mleczne owoce warzywa (także ziemniaki, kapusta) kwasowe to: mięso produkty mączne: kluski, makaron ciasta, pieczywo itd kasze, ryż ważne jest zachowanie równwagi, sporo osób wpieeedala same kwasowe typu chleb z szynką, makaron z gęstym sosem i mięchem, zero warzyw i owoców a potem się dziwią że organizm zakwaszony, łażą wiecznie ospali, zmęczeni i z bolącą głową i pryszczami

pierwsze słyszę. poważnie?? to po co wszędzie trąbią, ze np. rower jest dobry na mięśnie ud, łydek, coś innego na inną rzecz?? to jak to z tym jest?? ja np. pare miesięcy wstecz ćwiczyłam namiętnie na stepku i zauważyłam, że uda i pośladki wyszczuplały, a reszta ciała była bez zmian

w domu, nie mam czasu na siłownię

"pierwsze słyszę. poważnie?? to po co wszędzie trąbią, ze np. rower jest dobry na mięśnie ud, łydek, coś innego na inną rzecz??" na MIĘŚNIE tak, ale tłuszcz to zupełnie inna tkanka. i dlatego wiele kobiet błędnie sądzi że katując brzuszki (ćwiczenie na MIĘŚNIE brzucha) spalą okrywający je tłuszcz. to tak nie działa

Gość ale wysiłek fizyczny to jednak
spalanie kalorii czyż nie?

Gość gość
Uwaga! Wszystkie produkty mleczne, zwierzęce są jak najbardziej zakwaszające! Zresztą ludzie to jedyne zwierzęta, które odżywiają się mlekiem po okresie niemowlęcym i to w dodatku zabierając to mleko innym zwierzętom, co jest BARDZO NIEZDROWE i nieetyczne! a mówi się, że to gatunek homo sapiens polecam: www.youtube.com/watch?v=t3DPCQjlanM