Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Włóczęga z jednym butem

Nie mam z kim dzielić swoich pasji

Polecane posty

Nie mam z kim spędzać wolnego czasu Aż kipię od pomysłów, ciągle przychodzą mi do głowy nowe inicjatywy, ale co z tego, skoro ludziom zwyczajnie się nie chce, każdy tylko dużo gada, a jak przychodzi co do czego, to wymawia się brakiem czasu, pieniędzy itp. Nauczyłam się wiele rzeczy robić sama, umiem się nie nudzić sama z sobą, ale momentami przychodzą momenty, kiedy ogarnia mnie dziwnego rodzaju tęsknota za drugim człowiekiem, za rozmowami do białego rana itp.

Czy też tak macie? Ja np. mam 23 lata i widzę, że większość moich znajomych zatraciła w sobie duszę dziecka, że nic im się nie chce, że nagle centrum ich życia stał się partner, dzieciaki...

Gość A więc witaj w klubie
Ja mam niby wielu znajomych, ale niby, bo jak przychodzi co do czego, to znaczy do konkretów, to żadne z nich się niczym nie interesuje albo co prawda twierdzą, że interesuje ich to czy tamto, ale jakoś nie kwapią się, by skoczyć w miejsce związane z ich zainteresowaniami. I ja tak jak Ty - wszystko robię sama i nie tylko się do tego przyzwyczaiłam, ale nawet uważam, że ma to wiele plusów. Przynajmniej nie muszę słuchać, jak kiedyś, czyjegoś marudzenia, że już po 5 min. coś go/ją znudziło.

Gość ja zbieram bilety PKP
i tez nikt nie chce ze mną dzielic pasji

Gość :-(((
.

Ja! Ja w te Bieszczady! Jestem wolna od kwietnia do końca czerwca i od sierpnia do końca roku :D Przydałoby się forum gromadzące takich spontanicznych ludzi. Niestety nie znam się na php :-]

Gość Eeee ja mam 33 lata
i jeszcze nie skapcanialam

Gość pado-o
mam tyle samo lat i nie - nie mam takich problemów. :) jestem tak zayebista, że potrafię innych zarazić swoimi pasjami i pomysłami, mam talent do przekonywania. ;) Jestem wesoła, rozgarnięta i spontaniczna, przez co jest spora grupa ludzi, która sama szuka ze mną kontaktów, zapraszają mnie na spotkania, imprezy, dzwonią, odwiedzają, piszą na gg etc. Zajmuję się kilkoma rzeczami: - architekturą, bo uwielbiam rysować i projektować, sklejać modele.. matme też lubie, geometria przestrzenna również jest zacna. studiuję juz na trzecim roku - tą pasje dziele z innymi studentami, odnoszę sukcesy na konkursach graficznych etc. - serfuje na desce, jeżdżę na desce i mam też deskę skimboardową - gdy mam okazję, korzystam z życia. ;) - tą pasję dziele z kumplami z osiedla oraz ze znajomymi ze skimbeam - lubię robić zdjęcia, eksperymentować z nimi w programach graficznych - tą pasję dzielę z byłym facetem - interesuję się modą, często kupuje sporo drogich, bardzo modnych ciuchów, a po sezonie sprzedaje je na allegro w podobnej cenie(sprzedają się wszystkie dlatego, że mam świetny aparat, robie dobre zdjęcia i reklamuje sobą zestawy ubrań na róznych stronach) - tą pasję dzielę z młodszą siostrą, kolezankami ze studiów i kumpelą z technikum - pracowałam jako hostessa 5 lat temu oraz dekoratorka w sieciowych sklepach odzieżowych, przez co nauczyłam się mieć dobry, życzliwy stosunek do innych ludzi - te pasje również dzielę z kumpelą z technikum przy okazji: - mam boskiego faceta - bywam w klubach na poziomie - lubię czytać książki - znam się na muzyce i słucham dobrej alternatywy - mam duże horyzonty światopoglądowe - nie narzekam, bo nie mam na co. ;) piątka!

Gość ubvuusih
a skad jestes? i co lubisz robic?

Gość ubvuusih
hop hop, wloczego!

Gość fiku mikuu
w Bieszczady! lubię chodzić, spędzac czas na świeżym powietrzu i jeszcze raz chodzić, spacerować wśród pięknej przyrody. Znajomi to by leżeli tylko brzuchem do góry :(

Witam ponownie! Cieszę się, że temat nie umarł, bo podobnie jak wy, kocham góry, szczególnie okolice Bielska Białej (Szyndzielnia, Klimczok, Błatnia) i żałuję, że nie mam ludzi, z którymi mogłabym co weekend wyruszać w tamtym kierunku. Myślałam o tym, żeby zapisać się do jakiegoś klubu turystycznego, ale ostatni raz słyszałam o takowym jeszcze w czasach liceum. Poza górami pasjonuje się historią średniowieczną (szczególnie czasami późnego średniowiecza w Polsce, na studiach jeszcze bardziej zaraziłam się tematem), Bałkanami, wierzeniami Słowian, Wikingów, literaturą, poezją, muzyką folkową. W wolnych chwilach nie stronię od szeroko pojętej kultury, lubię też rysować, malować i pisać, a ostatnimi czasy marzę, żeby zająć się na poważnie fotografią. Nie brakuje mi pomysłów, próbowałam z mniejszym lub większym efektem różnych rzeczy w życiu, ale ostatnimi czasy brakuje mi ludzi, którzy mieliby podobne podejście do życia. Ciągle słyszę "eee", "sorry, ale ja nie mam pieniędzy", "może kiedyś, teraz nie mam czasu". I tak w nieskończoność. Chyba nie powinnam już czekać.

Dokładnie! Lenie do potęgi ętej! Ciągle tylko przed kompem siedzą i żreją chipsy. A ja tak nie potrafię. Cały czas rozpiera mnie energia, podskakuję, tańczę...

fiku mikuu teksty są takie : " idziemy na impre " "przelewamy cos " jedziemy do egiptu ? -to tych nie zglusniałych w wieku 30 plus reszta : " ide jutro do lekarza boi mnie szczyka" " kurde córcia zrobiła rzadką kupe" " coo pod namiot ??!! rany boskie zgłupiałaś ??

Gość hdrhc
albo czas, albo pieniądze, a po pracy pada się na pysk - chyba, że jesteś z bogatej rodziny i rodzice Cę sponsorują

Wymówki i jeszcze raz wymówki...Dlaczego ludzie tacy są?

rolusiakrak - jak dla mnie bomba :-) Byle tych żmij w ramach survivalu nie trzeba było wcinać, bo ja wege i szalony survival spędzam o oscypkach ;-) Reszta wątku też się pisze? :-)

Gość ubvuusih
super :) jeszcze powiedz, skad jestes i ile masz wiosen :)

Gość hdrhc
właśnie - ile masz lat i skąd masz na to pieniądze - dla niektórych wyobraź sobie to nie wymówki tylko poważny argument

Gość fiku mikuu
ja też zawsze taka byłam, dziecko/nastolatka która wakacje spędzało na podwórku na osiedlu :O teraz pragnę szaleć , żyć , poznawać świat, jakbym sie wyrwała z klatki i wreszcie zaczęła żyć. Czasem czuję sie tylko osamotniona w moim podejściu i brak mi kompanów :)

Gość ubvuusih
pewnie ze tak :) wloczego, a pttk? zastanawiam sie, czy nie wstapic, ale obawiam sie, ze tam same dziadki

Gość ubvuusih
fiku mikuu mam podobnie, choc probowalam tego i owego. energia mnie rozsadza, ale brak mi odpowiednich przyzwyczajen i musze nauczyc sie szukac

Gość fiku mikuu
mi też brak ujścia :) i czasem odwagi