Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inez2108

Brak akcji serca w 9 tygodniu.

Polecane posty

Gość inez2108

Ostatni okres miałam 10.01.2011r. Poczęcie jak przypuszczam nastąpiła ok 23 ( ciąża planowana). Wczoraj poniedziałek byłam na USG ( wg. mnie pierwszy dzień 9 tygodnia ciąży). Wynik USG _ w jamie macicy uwidoczniono pęcherzyk płodowy z echem płodu CRL 0,73cm. Ciało żółte (+). Kontrola za 7 dni. Według pani doktor doszło później do zapłodnienia lub ciąża się nie rozwija ponieważ na ten tydzień ciąży płód jest za mały. Nic nie mówiła czy bije serduszko, nie było nic widać. Poszłam do lekarza prowadzącego to stwierdził, że nie ma po co robic za tydzień USG i juz sama nie wiem co myśleć. Zmieniłam lekarza ponieważ tamtej Pani doktor nic nie intersowało. Dodam, że od wczoraj plamię lekko na brązowo. Nowa Pani doktor zrobbiła mi kolejne USG, lekarz nie mógł dobrze zobaczyć czy jest ciało żółte, obraz płodu też nie prawidłowy, nie widać serca. Pani doktor stwierdziła, że może ciało żółte pokrywa się z płodem. Zapisała mi Duphaston, nospe i kazałą leżeć i mam przyjść za tydzień na kolejne USG. Napiszcie prosze czy ktos był w takiej sytuacji i czy mam jakies szanse.

Gość rthdtgh
ja bylam w identycznej sytuacji:( przykro mi bardzo:(

Gość a sluchaj jak sie czujesz
masz objawy ciazowe? Mdlosci, bole piersi, wymioty? Czy czujesz sie zupelnie dobrze (fizycznie w sensie nieciazowo)

mialam podobnie .u mnie zle sie skonczylo. tu gdzie mieszkam nie podaja lekarstw na podtrzymanie ciazu .

Gość a ja zadam pytanie jak
kolezanka wyzej. Jak sie czulyscie? Mialyscie mdlosci? Czulyscie sie "w ciazy" czy nie?

Gość Hawa2000
przeciesz w tym tygodniu ciazy juz widac bijace serduszko. dziwie sie ze tylu lekarzy nie potrafi ci powiedziec czy plod zyje.

Gość inez2108
mam tylko lekkie mdłości i powiekszone piersi, cierpie tez na brak snu, poza tym czuje się normalnie

Gość cccjieiiroo
wspolczuje ,:( poczekaj jeszcze tydzien , moze ciaza jest mlodsza .... badz..... a objawami nie ma co sie sugerowac, wiele kobiet nie czuje sie tzw ciazowo mdlosci moga pozniej wystepowac tak samo jak z piersiami w kazdym razie zycze szczescia i powodzenia

Gość cccjieiiroo
nie chce niepotrzebnie straszyc ale w 9 tyg ciazy to ja widzialam juz mini czlowieczka a akcja serca powinna byc juz widoczna a twoi lekarze mieli nowoczesna aperature usg ?

Gość ine2108
no własnie wiem, że powinno juz byc je widać i dlatego bardzo się martwię

Gość zrob bete
jak najszybciej i powtorz po 48 h jesli wzrosnie jest szansa powodzenia!