Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupujący,.

SYTUACJA NA RYNKU NIERUCHOMOŚCI!! TANIO CZY DROGO??

Polecane posty

Gość kupujący,.
Raczej nowoczesny pieć, niż kociołek :) Ale tak to jest właśnie ten psikus. Ogrzewaniem wody i mieszkania zajmuje sie ten piec gazowy.. Ogrzewanie wiec drogie zimą :P

Gość posrednik nieruch
kwartnik - jesli bierzemy pod uwage mieszkanie w starszym bloku to załóżmy że ktoś tam mieszkał i coś robił na bieżąco jest źle,średnio albo lepiej ale dlaczego takie mieszkania schodzą a u developerów na osiedlach jest mnóstwo mieszkań pustych a zamieszkanych niewielki procent ? musi to mieć jakieś wytłumaczenie bo nie dość że masakryczna kwota to też trzeba wszystko robić od podstaw i włożyć minimum 100 tys w zależności od metrażu

Gość posrednik nieruch
czy mieszkanie jest wysokie ?

Gość kortat
a co to ma do rzeczy???

Gość kupujący,.
Niepamietam gdzies 2.70 , cos w ten desen

Gość kwartnik
własnym wysiłkiem i staraniem wybudowałem trzy własne domy , nie jestem z zawodu budowlańcem ale na mojej pierwszej budowie najwięcej się nauczyłem, po przez sprawy organizacyjne i praca na budowie od podstaw, nie ukrywam, że na pierwszy dom zarobiłem kilka lat temu pracują w UK pracując nielegalnie ale to były czasy, gdy w jeden dzień zarabiałem tyle co w Polsce górnik miesięcznie - ale nie w tym rzecz, znajomi którzy chcą kupić dom albo mieszkanie często mnie zapraszają , chodź i ocenisz, czy warto kupić ten dom albo mieszkanie , znasz się na budownictwie i doradzisz, więc pomagam i doradzam , widziałem już takie cuda na kiju , że można książkę napisać , jak sprzedawcy mieszkań ukrywają wady i mankamenty a często grzyby i pleśni w domach i mieszkaniach , często zwalałem cenę o połowę i sprzedający chciał mnie ze schodów zrzucić ale zdarzały się okazje, dom wyglądał jak ruina ale był suchy i przewietrzony, dach wentylowany i wtedy podpowiadałem znajomemu - będziesz zadowolony :) - zatem namawiam, zanim kupisz mieszkanie na rynku wtórnym poproś o opinię budowlańca :)

Gość kupujący,.
kwartnik. Dobra rada. dziekuje :) Ale widze ze nasz pośrednik, chyba ostrzy sobie zęby na to mieszanie za 2699zl.

Gość posrednik nieruch
jeśli ogrzewanie jest własne to patrzę czy mieszkanie jest wysokie i jaką ma wentylację bo wg praw fizyki grzanie idzie do góry i gdy pomieszczenie jest wysokie to idzie na to masa pieniędzy dlatego eksploatacja mieszkania w bloku jest dużo tańsza np w takim z lat 90 i 2000

Gość kupujący,.
budynek jest dopiero co ocieplony, wiec mysle ze niepowinno być problemu :) Opłaca sie czy jest ryzyko??? Oczywiście deweloper umywa ręce, i mieszkanie jest "bezczynszowe" wspólnota sie bedzie puźniej martwić.

Gość kwartnik
nie rozumiem dlaczego w tak małym mieszkaniu 48 m.kw. zastosowano kociołek C.O i C.W. ? czy w każdym mieszkaniu tak jest ? dlaczego nie wykonano wspólnego węzła grzewczego do wszystkich mieszkań i liczniki poboru wody ciepłej, czujniki ogrzewania itd

Gość kupujący,.
bo niema zarządu, jest wspólnota, w tej fabryce było centralne ogrzewanie, kiedyś. Zrobili tak, żeby, mieć jeden problem z głowy. Każdego to broszka będzie, a tak ktoś musiał by być zarządcą i właścielem budynku, a tak on sie zawinie i po sprawe. Właścicelami budynką będą wszyscy po trochu.

Gość kupujący,.
Uznaje ten temat za umarły!!!!!!

Gość posrednik nieruch
dlaczego ? a jaka okolica , jaka infrastruktura komunikacyjno -sklepowa ? centrum, obrzeża miasta propozycja mieszkania z opisu nie wydaje mi sie atrakcyjna ale być może to mylne wyobrażenie trzeba obejrzeć i ocenić daj foty

Gość kupujący,.
www.walesta.com Zobacz sobie sam. Ja i tak narazie tego kupował niebede. Za malo mam wiedzy :/

Gość posrednik nieruch
z tego co pamiętam to termy gazowe zgodnie z przepisami Unii Europejskiej nie mogą być w budynkach masowych ewentualnie mogą być w domu , segmencie spółdzielnie mieszkaniowe będą je likwidować za pieniądze UE

Gość kupujący,.
ale tam niema spółdzielni!!!!!!

Gość kupujący,.
pośredniku skąd jesteś, podaj województwo, jeśli możesz.

Gość posrednik nieruch
patrząc na pomieszczenia to na ogrzewanie zejdzie dużo z pewnością okolicy nie oceniam bo nie znam miasta uważam że bardziej sie opłaca mieszkanie w bloku i media miejskie , ciepła woda z sieci owszem można coś zaoszczędzić bo taniej ale trzeba wziąć pod uwagę że te zaoszczędzone pieniądze w perspektywie czasu trzeba będzie wielokrotność oddać

Gość posrednik nieruch
czyli wynika z tego że termę gazową będziesz musiał w 2012 roku zlikwidować na swój koszt nieciekawa perspektywa bo nie wiem jaka jest możliwość doprowadzenia ciepłej wody z sieci

Gość kupujący,.
Jakieś 100m dalej są inne budynki. Więc napewno będzie to kosztować krocie, jak na taką młodą wspólnote. To juz jest dla mnie wystarczający argument, żeby zapomnieć o tym mieszkaniu. :) Dziękuje

Witam Nie wiem czy to Ci to pomoże, ale zajrzyj na serwis www.samowycena.pl. Można tam przeprowadzić szacunkową wycenę dowolnej nieruchomości. Polega to na tym, że system oblicza cenę danej nieruchomości w oparciu o wartości nieruchomości sąsiadujących z nią, mających zbliżone parametry. Dzięki temu możesz zorientować się, jakie ceny osiągają nieruchomości w wybranej przez Ciebie okolicy. Projekt jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Regionalnego w ramach programu Innowacyjna Gospodarka.

czy tanio czy drogo to ciezko powiedziec, Fakt ze nieruchomosci sa teraz przecenione i to zdrowo. Wplyw na to mial rzadowy program RnS. Panstwo rozdawalo kredyty na lewo i prawo, a deweloperzy cisneli ceny w gore ile sie dalo... Teraz to sie zmienia, ale na wieksze obnizki trzeba poczekac.