Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mammmuśka

Płeć dziecka w 18 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość Mammmuśka

Witajcie, powiedzcie mi w którym tygodniu poznałyście płec waszego maleństwa? Ja miałam wykonywane USG w 16 tygodniu ciąży i lekarz stwierdził, że to najprawdopodobniej dziewczynka, pani doktor była prawie pewna, jednak na USG w 18 tygodniu okazało się, że bedzie to raczej chłopczyk. Ale Pani doktor nie była juz taka pewna :) Co o tym sądzicie ? Tutaj widać wyraźnie że genitalia maluszków nie różnią się prawie wcale, a juz napewno nie łatwo dostrzec tą różnicę na USG http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html

Gość Mamusia 2010
W 15 tyg lekarz stwierdził że raczej będzie dziewczynka i generalnie za każdym razem potem to potwierdzał.No i jest dziewczynka:)

Gość Panikara jakich mało
Mi w 18 tygodniu lekarz powiedział, że będzie chłopiec, stwierdził, że na 100 % to dopiero po porodzie ;) ale tak na 99 Mąż który był ze mną też stwierdził, że nawet on by poznał płeć Mam nadzieję że lekarz nie zrobi mi teraz takiej niespodzianki, że jednak córka będzie :P

Gość Mammmuśka
Słyszałam, że jeżeli płeć jest niepewna to najprawdopodobniej bedzie to dziewczynka :) Mam nadzieję, że na kolejnym USG bede wiedziała juz więcej :)

Gość mama sama w domu...
w 14 tyg powiedziała że chłopczyk i przy 4 kolejnych wizytach z usg potwierdziło się jest chłopczyk obecnie 22 miesięczny ale na bardzo wczesnym etapie narządy dzieci są identyczne jednak jak dobry lekarz i dziecko obróci się tak że dobrze widać lekarz rzadko się pomyli

Gość Mammmuśka
Zstanawiam się w takim razie czy mam jakiegoś "niekompetentnego lekarza" :) Do Pani doktor sa terminy pozajmowane na najblizsze kilka miesiecy. Wybrałam ja ponieważ słyszałam wiele pozytywnych opini na jej temat, prowadziła ciążę wielu moich koleżanek, no ale niestety płci dziecka w 16 i 18 tygodniu nie potrafiła podać :/