Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arrkukla

PRZEZ 3 TYGODNIE MYŁAM TWARZ SAMA WODĄ BEZ ŻELI I WIECIE CO

Polecane posty

Gość arrkukla

( oczywiście ciało myłam normalnie, mówię tylko o twarzy) i zauważyłam, że cera mi się wygładziła, nawet moje koleżanki to potwierdzają, nie mam też krostek... To możliwe,żeby zwykłą woda z kranu lepiej działała na cerę niż żeledo mycia?

możliwe bo żel do mycia to przecież chemia a woda to nie tylko samo H2O ale też składniki mineralne itp.

Gość to możliwe
ja używam do mycia całego ciała, również twarzy, zwykłego, szarego mydła.

Gość arrkukla
naprawdę, myłam kiedys żelami itp. i miałam co jakis czas krostki, a teraz mam gładką cerę

Gość arrkukla
aaaaaaaaaaaaaas--- słuchaj, ja kiedyś tez myłam całkiem bez wody, tylko mleczkiem albo płynem miclearnym i była wręcz tragedia, zapchane pory i wagry....potem zle do mycia- na poczatku okay, ale co jakis czas krostki i cera nie była taka jednolita, teraz sama woda i serio 3 tygodnie i widzę róznice przede wszystkim moja skóra jest gładziutka- chyba odpoczywa po tej kosmtykowej chemi....

Gość arrkukla
Żydek z Jerusalem- nie za bardzo zmieniłąm, jem jak jadłam wczesniej, tylko codziennie piję sok kubuś i jem owoce:) tyle na wiosne mojej zmiany w diecie:D

arrkukla -> a właśnie owoce to więcej witamin które maja wpływ na nasz organizm ;)

Gość arrkukla
Żydek z Jerusalem-nie chodze na solarium, mam jasna karnacje, i mam 22 lata, po tradziku nie ma sladu:)

Gość czibooo
a myslicie ze woda usunie zanieczyszczenia z twarzy? nie sadze, zbiera sie wam warstwa syfu na twarzy a makijaz? nie malujecie sie w ogole?

Gość arrkukla
tak woda, usuwa zanieczyszczenia, przeciez to widzę, rano płukam twarz wodą ciepła, a rano ciepła i zimną- zimna ujędrnia, opuchnięcia pod oczami znikają, naprawde! Potem nakładam leciutko krem na twarz,, błyszczyk, troche pudru i róż- to cały mój codzienny makijaż.

Nie wierzę, że samą wodą zmyjesz brud z całego dnia:o Makijaż tez sama wodą? Puder SAMĄ wodą?

Gość czibooo
nakladasz krem, puder, w trakcie dnia wydziela sie tluste sebum - sama woda tego nie usunie - sprobuj zmyc tluszcz z talerza sama woda- zobaczysz, ze nic z tego...

Gość AUTORKO WIEM O CO CHODZI
To racja- dzisiejsze środki do mycia twarzy niszcza barierę ochronną skóry.. Użycie większej ilości środka myjącego, intensywniejsze tarcie naskórka, częstsze mycie twarzy nie spowoduje lepszego oczyszczenia, a jedynie podrażnienie i wysuszenie.

Dobre jest mleczko ogórkowe, delikatne, nie podrażnia, jakieś chusteczki do zmywania makijażu. To woda właśnie niszczy skórę:o

arrkukla, może wcześniej miałaś krostki, ponieważ za bardzo wysuszałas skóre nieodpowiednimi żelami... nie jestem przekonana do zmywania buzi wyłącznie czystą wodą, ale delikatne i nietłuste mleczka do skóry wrażliwej plus bezalkoholowy tonik są bardzo dobrym pomysłem. chociaż, jeśli się nie malujesz, to woda jak najbardziej jest ok.

Gość arrkukla
to nie wiem, dziewczyny:( Naprawdę u mnie to zadziałało, moja cera jest w lepszym stanie. Naprawdę:(

Gość czibooo
dlatego trzeba stosowac ODPOWIEDNIE srodki czyszczace, na przyklad z apteki

ja używam zelu firmy lavera taki z nagietkiem i bardzo go polecam:) tylko, ze małą pojemność ma tylko 75 ml.

Gość AUTORKO WIEM O CO CHODZI
Moja siostra(23 lata) - myła twarz bez wody, samym mleczkiem- efekt- zapchała pory, powstały wągry, nie na darmo mówi się "Sanus per Aqua".

Jeszcze raz polece Cetphil - można nim myc dzieci od pierwszych dni ich życia, więc jest bardzo delikatny. Możesz nim myc twarz, podczas kiedy twoje oczy są otwarte i nic cię nie zaszczypie. Kosztuje ok. 40 zł, ale na długo wystarcza.

Gość arrkukla
Ja mam ten problem, że moja cera jest naczynkowa, a jak rano spłukam ja zimna woda to widzę,że ma mniejsze tendencje do czerwienienia. Miała też kiedyś płyn miclearny z zijai i bardzo mnie uczulił, stosowałam z avonu żel do mycia twarzy- piekło mnie i szczypało...