Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arrkukla

PRZEZ 3 TYGODNIE MYŁAM TWARZ SAMA WODĄ BEZ ŻELI I WIECIE CO

Polecane posty

Gość ja zawsze mylam,
twarz tylko woda, oczywiscie gdy zmywam makijaz to najpierw zmywam go mleczkiem a pozniej ttylko zwykla zawsze zimna woda. Nigdy nie mialam problemow z tradzikiem

Gość potwierdzam cetaphil
jest dobry

oblubienica a oprócz tej emulsji do mycia używałaś może Cetaphil MD Dermoprotektor? wiesz ten krem;)

Gość niveławisas
Dziewczyny! A jesli jak w moim przypadku- ja zmywam makijaz mleczkiem, a potem płukam twarz wodą, to źle? powinnam uzywac jeszcze żelu?

Gość potwierdzam cetaphil
z czystym sumieniem szczerze polecam także płyn do naczyń pur. żaden krem, żaden płyn, żaden żel czy mleczko mi tak pieknie nie oczysciło twarzy jak pur własnie

Mam suchą i wrażliwą cerę. Jak tylko umyję wodą to zaraz jest zaczerwieniona i ściągnięta jakby miała pęknąć. Ja też stosuję Cetaphil bez wody i Cetaphil emulsje nawilżającą. Jest super!

Gość gość
cześć dziewczyny. widze że post stary i nikt sie tu nie udziela. ale chciałam napisać parę słów od siebie. całe życie używałam różnych kosmetyków do twarzy - zachęcona różnymi opiniami - znajomych, z internetu, z wizazu, z kafeterii, z reklam. Najpierw jak byłam małolatą to było żele do mycia twarzy nivea, garnier, under twenty, clear&clear itd itp. Potem zmienił mi sie budżet więc zaczęłam patrzeć na jakość - cethaphil, vichy, bioderma, eurecin, apteczne wynalazki. Ciagle moja skóra wyglądała źle. A zastanawiałam się, jak to jest ze na brzuchu, na rękach, na udach mam gładką skórę, a na twarzy ta sama skóra zachowuje się zupęlnie inaczej. Więc od małolata miałam okrutne nawyki i wyciskałam wągry, pryszcze ktore ciągle mi sie pojawiały mimo używania kosmetyków. Potem zdenerwowałam się i powiedziałam - dosyć. Najpierw wyrzuciłam wszystkie kosmetyki z łazienki zostawiając jedynie szampon brzozowy i kostke mydła aleppo. myłam twarz tym mydłem a potem smarowałam olejem kokosowym. Ale skóra się ciagle nie poprawiała - miałam wągry, rozszerzone pory na policzkach, czerwone plamy na twarzy, wokół nosa zaczerwienioną skórę oraz krostki na czole i brodzie. od 3 tygodni nie używam niczego do twarzy oprócz wody. Skóra najpierw była przesuszona, bo rozleniwiła się i nawykła do tego, ze sie ją nawilża z zewnątrz. dlatego świrowała i nie umiała sama zbalansować produkcji oleju - najpeirw była sucha po myciu, a za dnia oleista i świecąca się. Takie zachwiania trwały 2 tygodnie. I od tygonia mam piękną cere - pory same sobie poradziły, zwężyły się. Juz mi cera nie szaleje ze zmienami - jest nawilżona, nie przesuszona, ale tez nie swieci sie, ze tak powiem - jak psu jajca. polecam wpisanie sobie w youtube "caveman regimen " i ogladniecie filmów jak dziewczyny w ameryce opowiadają o porzuceniu chemikaliów i w ogole kosmetyków do twarzy i obejrzeniu ich "przed-po" bo robi wrażenie. Polecam wszystkim mycie samą wodą !!

Gość gość
Nie uzywam zeli do mycia twarzy. Uzywam plyn do higieny intymnej z Ross. A gdy nie mam, sama woda.