Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malina299

Inseminacja

Polecane posty

Gość klirka
cichaolusia to jest dobry znak, że @ nie przyjdzie!!! testujesz się??? trzymam kciuki żeby nie przyszła!!! czy miewacie kłucie jajnika po owulacji??? mnie kłuje od rana jajnik w którym był pęcherzyk, nie łączę tego z ciażą bo jest za wczesnie ale takze miewałam takie kłucia w innych cyklach gdzie nie byłam w ciazy, zastanawia mnie tylko co to jest?

Gość cichaolusia
testowałam ale nic :( jedna pskudna kerska chociaż mój gin kazał mi testowac dopiero 9 marca.Poprostu czekam.Przez dwa tygodnie po iui bolał mnie brzuch na @, potwm przerwa nic nie bolało a od wczoraj znowu pobolewa a już dwa testy zrobiłam hahahahaha

Ciacholusia mam nadzieję, ze @ nie przyjdzie!! Skrabi ale o wiek chodzi? Ja też twierdze, ze niedługo będę za stara na dziecko tego się boję , że się nie wyrobię! i przeleci! Czego to życie dla niektórych ciągle pod górkę? Pozdrawiam!

Ewa gratulcje !!!!!! Nie pisze czesto ale czutam na bierzaco:) U mnie juz 32 tydzien. Czasem trudno mi uwierzyc .

Gość Nadda86
jutro bede miala pierwsze IUI, mam dola, placze, depresja :(

Witam Monjoc Tak, chodzi o wiek. Biologia jest nieubłagana... Za stara? Dlaczego tak mówisz. W jakim sensie? A co do sprawiedliwości... Tym co nie chcą, znęcają się, nawet zabijają Bóg daje. Tym co proszą i błagają nie... Karola Dużo zdrowia dla Was... W kwietniu kolejne święto. :) Nadda Głowa do góry. Od tego się nie umiera, a może być wręcz przeciwnie.:) Popraw sobie samopoczucie, stres nie sprzyja ciąży... Trzymam kciuki i bierz się do roboty.

Witam Monjoc Tak, chodzi o wiek. Biologia jest nieubłagana... Za stara? Dlaczego tak mówisz. W jakim sensie? A co do sprawiedliwości... Tym co nie chcą, znęcają się, nawet zabijają Bóg daje. Tym co proszą i błagają nie... Karola Dużo zdrowia dla Was... W kwietniu kolejne święto. :) Nadda Głowa do góry. Od tego się nie umiera, a może być wręcz przeciwnie.:) Popraw sobie samopoczucie, stres nie sprzyja ciąży... Trzymam kciuki i bierz się do roboty.

Gość cichaolusia
hej dziewczyny ja i mój maż tez jesteśmy troche po trzydzestce :) ale głowa do góray nam tez sie uada:)

Gość cichaolusia
aha dalszy cąg czekania na@

Gość aniołek czrliego
monjoc...kurcze pół roku nie byłam natym forum a ty ciagle to IUI....Na co ty liczysz? Zrobiłaś kariotyp badania immunoliogiczne????

Gość Asiunia29
Ewa gratulacje!ale szczesciara z Ciebie! Skrabi moja ginekolozka uwaza ze u mnie jest wszystko ok,3 lata temu zaszlam spontanicznie w ciaze, 3 miesiace po odstawieniu tabletek, niestety poronilam w 6 tygodniu.Ona uwaza ze problem lezy po stronie zlej jakosci spermy meza i to wyklucza naturalne poczecie.Natomiast lekarz z kliniki gdzie robimy IUI powiedzial,ze tu i tu jest problem.Tzn ja mialam przed 5 latami laparoskopie,bo mialam endometrioze i zrosty, i on stawia tez na to jako problem.No ale zadnych badan oprocz hormonow mi nie robili, nawet na droznosc jajnikow.Dla mnie to bylo troche dziwne od poczatku, bo myslalam ze najpierw musi byc postawiona 100% diagnoza-gdzie jest problem i jak go zwalczyc.A oni troche inaczej to widza, i nie maja chyba zamiaru do tego dochodzic.

Gość Asiunia29
ja nie robie w marcu IUI mam jednak dalej cysty i dostalam tabletki Chlormadinon, podobno te cysty zrobily sie od Clom. Mam pytanie czy ktoras z Was tez tak miala?w klinice powiedzieli mi, ze to rzadko sie zdarza,a tu taka niestpodzianka i ja akurat musze to miec.Jestem ciekawa czy beda mialy wplyw na @,czy przyjdzie wczesniej czy pozniej, bo wtedy IUI moze przypasc mi na Wielkanoc i boje sie ze znow bedzie lipa!Czy ktoras z Was miala te cysty po Clo i czy mialo to wplyw na @ ??? pozdro dla wszystkich dziewczyn!

Gość Ewic26
Cześć Kobitki, Ewa serdecznie Ci Gratuluję Nie odzywałam się ostatnio, bo po tym jak dostałam okres podłamałam się trochę.Dowiedziałam się również, że moja 21 letnia siostra zaszła w ciąże(jak się domyślacie nieplanowaną).Pozbierałam się i w tym momencie trwają przygotowania do 3 iui(jak się uda będą dwie na jednym cyklu). Pierwszy raz jestem stymulowana clo. Jeśli się nie uda to w kwietniu może podejdziemy do ICSI. Mój lekarz podejrzewa, że nasze problemy z zajściem w ciąże leżą po stronie mojego m, niby ma żołnierzyki średniej jakości ale potrzebne będzie dogłębne badanie dna plemnika. Możliwe też,że objętościowo jest ich za mało do zapłodnienia naturalnego. Z owulacją nie mam problemów, robiłam test na HPV- ujemny, chlamydia- zarówno ja jak i m nie mamy, hormony książkowo. Masa innych badań też nie wnosi nic do diagnozy. Wolałabym mieć już coś nie tak i leczyć niż nie wiedzieć gdzie leży przyczyna. Będę walczyć dopóki starczy mi sił i pieniędzy. Za wszystkie czekające trzymam kciuki.

Gość klirka
Asiunia29, ja miałam po clo torbiele, wynika to ze pęcherzyki były przestymulowane i nie pękły. Ja nie dostałam żadnych leków bo mój lekarz stwierdził, ze same sie powinny wchłonąć (4,5 cm, 3,7 cm i 3,5 m), musiałam poczekać na @ i jak dostałam musiałam pojechać na usg żeby sprawdzić czy się wchłonęły zanim zaczęłabym nową stymulację. 2 dznia cyklu musiałam się stawić u mojego gina i sprawdził i wsio było ok. Mój organizm strasznie reagował na clo,w jednym cyklu przy dawce 1tabletka dziennie pęcherzyki w ogóle nie rosły więc zwiększyliśmy do 1,5 tabl. i pojawiły się torbiele. w następnym cyklu przy 1,5 tabl 1 pęcherzy 16 mm. Przeszłam na gonal f. jest znacznie droższy ale w moim przypadku skuteczny. Z tego co wiem to badanie drożności jest jednym z podstawowych przy niepłodności i dziwie się że Ci go jeszcze nie zlecono. Nalegaj na to, bo jeśli nie będziesz miała pewności ze jajowody są drożne to nie wiem czy jest sens poddawaniu się IUI.

Asiuniu Czy nasienie ma bardzo niskie wartości? Brak sprawdzenia drożności jajowodów?! To ma być dowcip? Co do braku badań, to chyba nie trzeba być alfą i omegą, by stwierdzić, że nie zależy im na znalezieniu przyczyny. Najlepszą formą jest leczenie, gdyż to ono przynosi duże profity, a nie wyleczenie. Aby dostać skierowanie na badania genetyczne, należało głośno tego zażądać. Wygląda na to, że pary które chcą mieć dzieci muszą zacząć studiować nauki medyczne!

Gość Asiunia29
kirka u mnie tez bylo tak, ze kazali czekac do @ i bylam wlasnie 3 dnia @ i cysty dalej byly i to jest dziwne, i dlatego dostalam tabletki.A z ta droznoscia, to nie rozumiem czemu mi tego nie zrobili, zapytam nastepnym razem, wychodzilam z zalozenia ze sa fachowcami i wiedza co robia.Zreszta mam troche utrudniona sytuacje,bo mieszkam w Niemczech i nie zawsze 100% potrafie sie wyslowic i zrozumiec. A jesli tak jest,ze powodem jest przestymulowanie pecherzykow,to wychodzi na to,ze gdyby sprawdzali po IUI czy pecherzyki pekly to juz wtedy okazaloby sie,ze nie.Bo u mnie nie sprawdzaja nic po IUI,a niektore dziewczyny pisza ze u nich to jest kontrolowane za kazdym razem.

Gość Asiunia29
Skrabi 3% normalej formy, 94% deformacja glowki, ilosc 32mln,ruchliwosc: szybkie progr. 6%, wolne progr. 52%- nie wiem co jest jeszcze wazne z tych parametrow.Lekarz z kliniki powiedzial ze do IUI sa oki. jakie badanie powinnam miec zrobione przed IUI? moze powinnam przemyslec zmiane kliniki? myslalam ze tutaj w Niemczech to tym bardziej na wyzszym poziomie dziala to wszystko.Ale wychodzi na to, ze nie koniecznie:(

Gość klirka
Asiunia29, powiem Ci szczerze że ja też nie miałam usg po IUI, wiec tak naprawdę nie wiem czy pękł pęcherzyk czy nie- mam nadzieje że nocny ból jajnika 30 godz po podaniu pregnylu to było właśnie pęknięcie. Ja miałam robiona drożność 8 miesiecy temu i był to kolejny krok po badaniu hormonów i monitoringu cyklu. ZAŻĄDAJ od lekarza skierowanie na drożność, koniecznie!!! pozdrawiam

Gość klirka
Nadda86, nie denerwuj sie zabieg jest bezbolesny i szybki a stres i nerwy sa złym doradcą!! każda z nas miewa dni lepsze i gorsze!!! Weź się w garść kochana, wszystko będzie dobrze no i za 2 tygodnie życzę 2 kresek na teście!!!

Asiunia Ważnych jest kilka rzeczy. Liczba plemników (wg WHO 2010) >= 39 Ruch A+B>= 32 (szybki i wolny) Mofologia>=4 I koncentracja... Mąż jest pod kontrolą androloga? Jak nie bierze witaminek to niech zacznie.:) Myślę, że bez badań hormonalnych i HSG nie obejdzie się. A inne - może warto pomyśleć...

Dziewczyny jak tak was czytam to coraz to wiecej mam watpliwości Brałam clo przez trzy cykle i nie miałam robionego ani razu USG i to chyba był błąd. Zmieniłam lekarza i teraz właśnie biore clo od 5 do 9 dnia cyklu. 12 dnia ide na USG a 13 dnia ide na wizyte do gina i mam nadzieje że bedą pęcherzyki i podejde w tym cyklu do IUI tylko boje się żyby nie było za późno. W którym dniu najczęściej miałyście IUI????

Gość Ewa8080
Witajcie. Powtórzyłam po 48 godz bete i wyszło 946 a progesteron 45. Wydaje mi się , że przez dwa dni to dużo przyrosło? Pozdrawiam

Gość cichaolusia
Ewa8080 A może blizniaki:):):) ja dziś o 14:30 poszłam siusu i sie podtarłam z zobaczyłam na papierze śluz z krwią i pomyślałam że to@ ale do teraz nic nie ma, czy któraś z was tak miala ??

Gość Nadda86
Dziewczyny jestem juz po IUI, bede miala test z krwi za 2 tyg, to koszmar ze tyle musze czekac w niepewnosci...

Gość Nadda86
jolooo28 ja dzisiaj mialan 1 IUI, w 19 dc :) a to dlatego ze zaczelam stymulowanie z mala dawka puregonu, i zwiekszyla mi lekarka az sie pokazal jeden pecherzyk 18 mm.

Gość klirka
Termin inseminacji zależy od długości twojego cyklu i przyrostu pęcherzyków. Ja mam cykle 28 dniowe, IUI miałam 13 dnia, gdyż po monitoringu okazało sie ze pęcherzyk i śluzówka są "akurat". Nie wiem co za gamoń bo inaczej powiedzieć nie można na tego lekarza, przepisuje ci clo bez monitoringu??? czyli tak naprawdę to nie wiesz jak ten lek działa!!! No kretyn dosłownie!! ewa gratki jeszcze raz!!!

a no gamoń i dlatego już do niego nie chodze i przez niego trzy miesiące w plecy. Bardzo jestem właśnie ciekawa jak clo na mnie działa. Ja chciałam odrazu dostać gonal ale nowy lekarz chce najpierw clo sprawidzić wiec w poniedziałek sie okaże na USG

witam ja sie nie odzywam bo u mnie nic za tydzien i de do gina noi potem przygotowania do IUI w kwietniu i mysle ze gdzisz 14/15 kwiecien bedzie wiec zostaje czekac

Gość Ewic26
ja mam cykle 27 dniowe, pierwszą iui miałam 13 dnia cyklu(na niepękniętym pęcherzyku) drugą 14(na pękniętym). Mój lekarz mówi, że od momentu owulacji tylko przez 6 h może dojść do zapłodnienia- czy Wy też się spotkałyście z taką opinią? 2 iui była zrobiona moim zdaniem za późno, bo 13 dnia rano czułam że mam owulację dlatego też w tym cyklu uparłam się na testy owulacyjne i od 10 dnia cyklu będę sprawdzała poziom LH aby nie przegapić tego momentu. Napiszcie mi dziewczynki jeszcze czy Wasi m mają problemy z oddawaniem nasienia tuż przed iui? Mój niestety ma tak, że się strasznie denerwuje i oddaje zawsze małą objętość, czy to były iui czy badanie nasienia. Natomiast jeśli chodzi o przytulanie to zawsze jest go dużo więcej. Za pierwszym razem otrzymałam 9 mln plemników a plus b, objętość 1,6 za drugim 4-5 mln objętość tylko 1,4, po czym jak wstałam z fotela to czułam, jak ze mnie większość wypłynęła- czy też tak macie? Odnośnie przytulania przed zabiegiem to czytałam że najlepiej żeby był odstęp od iui 3-5 dni, natomiast lekarz kazał nam przytulać się co 2 dni - co się wiąże z tym że znowu odda za mało nasienia. Tak źle i tak nie dobrze. Podczas pierwszej iui czekaliśmy 5 dni no i oddał tyle co pisałam ale i 189 mln martwych:(

Gość klirka
Ewic, mój lekarz mi powiedział ze zapłodnienie jest możliwe do 24 h po pęknięciu. Więc nie wiem hmmm....jesli tylko 6 h, to trochę bez sensu bo jeśli pęcherzyk pęknie o 22 to z IUI raczej nici, z drugiej strony czesć lekarzy robi IUI na niepękniętym to może cos w tym jest. Jolooo, lekarz ma racje że lepiej zaczynać z clo, jest tani i często przynosi pożądane efekty, wiec jeśli będziesz dobrze reagowała to nie ma sensu wprowadzać drogiego Gonalu.