Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama w potrzasku...

Ile placicie za wynajem mieszkania+czynsz pisze na tym forum

Polecane posty

Gość mama w potrzasku...

poniewqz mysle, ze mamy odpowiedza mi na to pytanie mam do wynajecia mieszkanie o pow. 60m/2 w pelni wyposazone i niewiem jak je wycenic

Gość polecam moje aukcje
a gdzie masz to mieszkanie bo to istotne :) ja place za kawalerke 1400zl (34mkw) bez wyposazenia, dodatkowo media czyli prad gaz woda

Gość mama w potrzasku...
o kurcze to duzo placisz:) ja mam mieszkanie w okolicach Rybnika, wiec pewnie troche za duzo nie moge zadac pewnie Warszawa?:)

Gość innoveaa
Ja płacę 1100 zł za 3 pokojowe mieszkanie (w pełni umeblowane) na Śląsku. W tym jest oczywiście czynsz. Płacę dodatkowo tylko za prąd. Co drugi miesiąc po 70 zł.

Takie porównywanie jest bez sensu. Podawajcie miasto i dostęp do infrastruktury - wówczas porównanie będzie miało sens

Gość mama w potrzasku...
a mogę wiedzieć jaka miejscowośc na śląsku? sam czynsz wynosi ok 350zl, prąd 100zl, gaz 80zl(co drugi m-c) i woda ok 50zl m-c wolalabym sama regulowac platnosci za media ,zeby nie bylo zaleglosci

Gość innoveaa
Chorzów. 15 min pieszo od centrum.

zależy gdzie to mieszkanie jest. w Łodzi płaciłam na 50 mkw, 2 pokoje, umeblowane, wyposażone (lodówka, pralka) 1500 zł plus opłaty(woda, prąd, ogrzewanie) - w sez grzewczym ok 1800-1900 zł ( latem nie wiem bo tylko od października do lutego mieszkaliśmy tam) ok 15 km od Łodzi za 45 mkw, 2 pokoje, wyposażone umeblowane (w pełni, ze zmywarką , lodówką, tv itp) 950 zł plus opłaty (woda, prąd), czyli w sezone grzewczym ok 1400 zł miesięcznie, poza grzewczym, ok 1200 zł. teraz sama mam do wynajęcia 2 piętra domu jednorodzinnego, zrobione na 2 oddzielne mieszkania, w pełni umeblowane i wyposażone, 60 m kw jedno piętro i chcę 1100 zł plus opłaty (woda, prąd, wywóz śmieci, w okresie grzewczym CO) czyli latem ok 1400- 1500, zimą ok 1800 zł. dom jest w Poznaniu.

Gość edfrgtyu
bez wyposażenia tzn tylko kuchnia wyposażona 850zł + ogród 40m2 Poznań Jest to bardzo tanio tylko chujówka bo ogrzewanie gazowe

Gość duomoxowa.??
Ja na Śląsku (autobusem do centrum ok 7 minut) za kawalerkę 26 m2 płacę 925 zł i w tym jest wszystko - centralne, prąd, gaz, czynsz. Wcześniej 15 min od centrum mieszkałam w 45m2 mieszkaniu w starej kamienicy bez ogrzewania czynsz 600 zł w tym była woda z czynszem i dopłacaliśmy do prądu (gazu nie było).

Gość duomoxowa.??
oba mieszkania z pełnym wyposażeniem

Gość to i ja zapytam tutaj
nie chce zakladac tematu, a tu widze sa mamy, ktore mieszkaja w wynajetych mieszkaniach. Mam wiec takie pytanie, czy wlasciciel moze wraz z rozwiazaniem umowy pozbyc sie matki z dzieckiem? Czy moze ona jednak pozostac w tym mieszkaniu jesli nie ma gdzie pojsc?

Gość mamachichi
nie może się tak łatwo pozbyć, na pewno w okresie zimowym musi znaleźć mieszkanie zastępcze, nie wiem jak jest w lato

czyli z punktu prawa to taki wlasciciel nie moze wyrzucic matki z dzieckiem?

Ja płacę za kawalerkę 40 m2 700 zł + opłaty, Katowice ;) Więc tanio :) Ale trzeba umieć szukać okazji :)

ja place za 125mkw dom 1000zl w kcach bez mediow ale to tez okazja :) drugie mieszkanie 45mkw 2 pok czesciowo umeblowane o srednim standardzie w kcach srodmiesciu wynajmuje za 1400 plus media

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ja wynajmowalam w Gliwicach za 750zl plus media, 50m2 10 min do rynku pieszo- ale to byla okazja:) w Rybniku ceny sa wyzsze, niestety mnie odstraszyly i przenioslam sie do Leszczyn na pietro, czynsz 0, media 300zly- bonus rodzice na parterze;)

Gość pooooozzzzna
ja w poznaniu place 850 zl czynszu do tego prad, woda, smieci i gaz w okresie grzewczym jakies 1.200 zl mieszkanie 70 metrow, wyposazenie nasze

Gość pytam bo szukam.
jaśmina123 -- jaka dzielnica katowic?

Do tej, co pytała o możliwości wyrzucenia na bruk matki z dzieckim. Właściciel musi zapewnić inny lokal. Ale to da się obejść. A czemu nie chcesz się wyprowadzic? Przecież to jego wlaśnośc.

ja wynajmuje mieszkanie i wlasnie cche je wynajac ode mnie matka z malym dzieckiem a nie chce ryzykowac by potem miec problemy w razie rozwiazania umowy. Ja mieszkam na swoim wiec ten problem dotyczy mnie z innej strony

Ja nie wynajmuję matkom z dziećmi i rodzinom z dziećmi.

Aha, ale mozesz wynająć na zasadzie najmu okazjonalnego (tylko nie wiem, czy nie ma tam wyłączenia matek z dziećmi) - tam najemca idzie na bruk bez problemu.

Gość pannica z sosnowca
Ja za 40 m kw. płacę 300 zł czynszu, 60 wody, 50 gazu i prądu... 350 :D Ale oczywiście zużycie prądu to moja sprawa, pewnie da się mniej :D No jakbym wynajmowała (wyposażone) to bym doliczyła ze trzy stówki do czynszu gazu i wody, prąd by najemca sam sobie płacił. Zaznaczam, że dojazd do wszystkich miejsc na śląsku to maksymalnie 30 minut (Bytom, bezpośredni autobus), do centrum Katowic jest kwadrans. Ogólnie bezpośredni dojazd do centrum każdego większego miasta. Internet jest, dodatkowa opłata 40 zł.

Gość gość
ile powinno wynosic odstepne dla duzego 3 pokojowego mieszkania 59 m blisko Gliwic

Gość gość
czynsz 350 zl, ul.Brzezinska 11 Bytom pow 41 metrow

Gość gość
Ja za umeblowane mieszkanie ok 50metrów płace 500zł plus media. Mieszkanie w centrum miasta- z tym że małe miasto-30tys mieszkańców Wcześniej płaciłam 700zł na nieumeblowane 80metrów w jeszcze mniejszym mieście.

Gość gość
Poznań, kawalerka nie umeblowana, ale nowe budownictwo, 36m2, 1500 sam czynsz

Gość gość
A ja 700zl + media place za pokoj

Gość gość
czeladź / koło katowic 2 pokoje 1100 zł w tym czynsz dodatkowo media umeblowane częściowo