Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaona

Jak moge sciągnąć od kogos swoje pieniadze?doradzcie,,,

Polecane posty

Gość zalamanaona

nie wiem jak moge i czy to jest wogle możliwe bym odzyskała odkogoś moje pieniądze a więc jedna osoba można powiedzieć że jest z rodziny ale już nie utzrymuje z nią dobrych kontaktów wisi mi od dwóch lat prawie 10 tysiecy złotych nic z tym nie robi żeby mi oddać rozmawiałam z nią o tym nie próbuje nic nie zamierza wziąść kredytu w banku, spłacać w ratach można powiedzieć że zapomina o tym temacie tłumaczy się że jak będzie miała to odda a ja teraz bardzo potrzebuje tych pieniędzy a problem tkwi wtym ze ja dając jej te pieniądze nie miałam świadków tylko mój mąż, żaden przelew z banku na jej konto który mógłby to potwierdzić żadna pisemna umowa no poprostu nic ;-( może ktoś cos dordzi

Gość zalamanaona
czy nikt się nie wypowie?

Gość meksyk
A na jaki cel pozyczylas te pieniadze?

Gość nie masz umowy
żadnego dowodu na pożyczkę, więc zapomnij o tej kasie :P choć możesz sprzedać ten dług jakiejś mafii i oni za drobną opłatą jakieś 50% wyduszą te pieniądze

Gość zalamanaona
do meksyk na wykupienie nieruchomości

Gość meksyk
Ja bym zazadala natychmiastowego oddania pieniedzy, jakby sie nie zgodzili postrasz ich urzedem skarbowym, bo niby skad nagle wzieli 10 tys.zl.

Gość spróbuj zrobić tak
Zacznij chodzić po rodzinie i rozpowiadać, że Cię okradła. Pożyczyła i nie chce oddać. Mów, żeby jej nawet chustki do nosa nie pożyczać bo to złodziejka... Niech się jej wstyd zrobi. niech wie, że każdy, że przywłaszczyła Twoje pieniądze. ALE najpierw... weź dyktafon, włóż do torebki i pójdź do niej w odwiedziny. zacznij temat długu i przynajmniej kilkakrotnie powtórz wysokość długu. NP. słuchaj obiecałaś, że oddasz za kilka miesięcy dwa lata a ja z tych 10 tysięcy nie zobaczyłam ani złotówki. Te 10 tysięcy jest mi teraz naprawdę potrzebne. Kiedy przewidujesz zwrot pieniędzy? Dlaczego nie weźmiesz kredytu na zwrot długu? Gadaj z nią spokojnie bo pamiętaj nagrywasz materiał dowodowy. Później niech wie, że nie będzie mogła się wyprzeć. Pogroź, że pójdziesz z tym na Policję. Że to wyłudzenie itp. Obrzydź jej życie! Jest szansa, że odzyskasz pieniądze.