Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olla kanaka

ILE PLACICIE ZA PRZEDSZKOLE I W JAKIM WOJEWODZTWIE

Polecane posty

Gość olla kanaka

Chce poslac 3 lateniego syna do przedszklola ale jak zobaczylam ceny to az sie za glowe zlapalam. 350zl / mies + 5 zl za jedzenie. Chyba go nie poslae bo mnie nie stac.Zaznaczam, ze jest to prywatne przedszkole. Jak jest u was???

przedszkole państwowe, czas pobytu 6:30-16:30, 3 posiłki dziennie koszt średnio 250zł/m do tego 11zł/m za rytmikę, 6zł/m na teatrzyk, 88zł/semestr za tańce i około 25-30zł cztery razy w roku za zdjęcia woj śląskie

Gość hhkjggggggggg
100 zł z wyzywieniem i materiałami kredki itp 8-13 jak dluzej to doplata 2 zł za godzinę

Gość hhkjggggggggg
to było panstwowe i woj wielkopolskie

no u nas bez nadgodzin też jakoś koło 100zł matki płacą :)

Gość olla kanaka
o kurcze jak malutko placicie... czemu mi powiedzieli taka kwote? A jak jest w prywatnych czy tez kazdy tak duzo placi???

Gość hhkjggggggggg
kochana panswowe to państwowe, państwo dofinansuje, a prywatne rodzice muszą logika

Gość mama ze szczecina
prywatne przedszkole szczecin od 8 do 12 -850zl miesiecznie wiec nie mysle aby te 350 za prywatne u ciebie to duzo bylo

Gość oasia
Hej! W dolnośląskim..w prywatnym przedszkolu płacę 420 zł miesięcznie. Nie ma odpisów, są w tym zajęcia dodatkowe..angielski, rytmika, informatyka itp. Dodatkowo jedynie na poczatku roku tj. we wrześniu płaci się dodatkowo za komplet książeczek do nauki i angielskiego tj. ok 160 zł no i ubezpieczenie 50 zł. Nie płacę na paczki mikołajkowe czy prezenty na Dzień Dziecka ( to jest zaoszczędzane z comiesięcznego czesnego ). Prezenty są całkiem przyzwoite tzn najczęściej zabawki w przedziale cenowym od 80 - 100 zł. Co rok trzeba też wpłacać wpisowe za rezerwacje miejsca tj. 150 zł ( bezzwrotne )

Gość olla kanaka
podnosze :)

Gość kubul
Bydgoszcz, przedszkole niepubliczne 170 zł czesne wtym 3 razy angielski, logopeda, rytmika i ćwiczenia ogólnorozwojowe, plus 5,50zł za dzień wyżywienia. Czynne 5,45 do 16,30. Ogólnie ok 290zł miesięcznie. Ogólnie przedszkole średnie, stary plac zabaw duże grupy przedszkolne.

Gość Bella ...
okolice Lublina prywatne 350 PLN z wszystkim, panstwowe ok 220 rowniez opcja full, z wyzywieniem i dodatkowymi zajeciami

Gość qwerewqwer
malopolskie panstwowe, ok 140zl miesiecznie, 3 posilki ale od wrzesnia sie zmienia i ma byc 5 godz za darmo, posilki jak kto chce to placi, a za kazda nastepna godz po tych 5 darmowych 0,80 zl

Gość olinek oli
1.przedszkole prywatne katolickie -160 opłata stała,7zł stawka żywieniowa.w cenie- angielski 2x w tyg.,rytmika i wiele innych ciekawych zajęć,przybory plastyczne.w cenie także urodziny dziecka-tort

Gość marlena k
ja z aprywatne teraz płace 500zł z wyzywniem ale ostatnio zle sie tam dzieje i do kwietnia maly idzie do noego za 650zł plus moje wyzywienie

zach-pom ------około 100zł ---około bo w tym angielski 2razy w tygodniu, rytmika, logopeda, wyżywienie ----przedszkole państwowe od 7 do 16 .. :D

Gość Mariola kdslwsehfl;sdhkf;l7867
co? ja dobrze widze? za miesiac w przedszkolach panstwowych mozna juz dziecko poslac od 100 zl , 200, 300zl? to sa groszowe sprawy a dziecko ma tam wyrzywienie opieke a wy mozecie zarabiac obydwoje powiedzmy z 4 tysiace miesiecznie, to jak piekny sen.. opieka niemal jak za darmo, dziennie smieszny pieniadzx wychodzi.. ciekawe kto w takim razie na opiekunki sie decyduje...

Gość Mariola kdslwsehfl;sdhkf;l7867
i dziecko siedzi od 7 do 16/18 no prosze Was :((((((((((((((((((((( uszczypnijcie mnie...

Gość mamachichi
u nas ( Mazowsze ) w państwowym płacimy ok 350mieś, prywatne ok 900 wzwyż

Gość A w Warszawie masakra...
Dziecko nie dostało się do państwowych w odpowiadających nam lokalizacjach. Byliśmy zmuszeni do skorzystania z oferty prywatnego przedszkola. Miesięcznie wychodzi około 1100 z wyżywieniem (to i tak nie jest dużo bo ceny w okolicznych placówkach wahają się od 1000 do 1700zł) + dodatkowe opłaty za wycieczki, które są organizowane co kilka miesięcy (+/- 60zł za każdą). In plus, przedszkole nie zdziera dodatkowych opłat za poczęstunki dla rodziców i dzieci po przedstawieniach, fundują fajne prezenty z okazji świąt, dnia dziecka. Aha, i nie ma dopłat do zajęć dodatkowych, w cenie jest angielski, rytmika, plastyka, gimnastyka korekcyjna i taniec.

Gość jjjjjjjjjjjjj
okolice warszawy państwowe 350 zł ze wszystkim + jak ktoś chce angielski, balet, tańce dodatkowo prywatne od 700 do1500 zależy od ilości zajęć dodatkowych

Jestem przedszkolanką w prywtnym przedszkolu na Dolnym Śląsku. Cena za m-c to u nas 800zł w tym * zajęcia przez cały dzień w dwóch językach- polski i angielski ( przeważający ang, nauczycielki posiadające certyfikat ukończenia kursu bądz skończone studia anglistyczne i pedagogiczne) * tańce *zajęcia po angielsku ( teatr) *zajęcia umuzykalniające * zajęcia teatralne po polsku * narty * basen * aikido * konie * zaj. logopedyczne * gimnastyka korekcyjna W przedszkolu dostępne są dwie sale zabaw- hip hop. Program jest bardzo bogaty...cena oczywiście też stosunkowo wysoka.

W Warszawie ceny państwowego są duże . U mnie na osiedlu prywatne kosztuje 800 zł , a państwowe ze wszystkimi bajerami coś ok. 450 zł. Za żłobek państwowy obecnie płacę ok. 160-170 zł , a jak chora jest np. 2 tygodnie to wyszło mi ostatnio 110 zł . Nie wiem dlaczego taka róznica , dzieci mają dużo zabawek , jest wiecej pań do opieki na grupie ( u nas jest 6 ) , sa teatrzyki 2 razy w miesiącu , jest rytmika raz w tygodniu, prezenty na gwiazdke itp - wszystko bez dodatkowych kosztów. A z tego co wiem to w przedszkolu są 2 panie na grupe .

wow niektóre ceny zbijają z nóg. Zachodniopomorskie przedszkole państwowe płacimy ok 430-450 zależy ile mały jest chory. Do tego, komitety składki i inne duperle ok 300 na rok. Podobno i tak drogie te nasze przedszkole. Prywatne niewiele drożej wychodzi a nic sie dodatkowo nie płaci.

Gość do oli kanaki
jak na prywatne to malo plsisz - 600 - 1000 to normalka. u nas w panstwowym ok, 150zl - na 9h - wielkopolska

Gość w Łomiankach w prywtnym
700zl, a w panswowych jest to samo ale trudniej sie dostac - a opiekaa i tak pewnie o niebo lepsza niz tam w tych pryw. gdzie tylko kase licza i co chwile biende nauczycielki odchodza.