Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powala mnie glupota innych

Duzo jest biednych rodzin z dziecmi w naszym kraju, szkoda mi tych dzieci

Polecane posty

Gość Do powala mnie glupota
Nie mozna siac prezykladu na odsetkach %. Znam wiele rodzin ktore zyja skromnie a dzieci wszystko co potrzebne do zycia maja.. Zawsze na stole jest obiad ,rodzice ubieraja je w marketach ale zawsze czysto i schludnie..I powiem szczerze ze te dzieci wyrastaja na lepszych ludzi niz te ktorych rodzice maja firme i kokosy na kontach,bo rodzice zyjac skromnie skupiaja na nich wiecej uwagi niz Ci ktorzy jako maszynka do pieniedzy cale zycie tyraja,nie znajac nawet celu gdzie w ktory ta kasa wyplywa...

Gość ale jak mozna
jak napisał pracownik socjalny nie mozna ludzi szufladkowac!! sa biedni i bogaci,tacy co kochają dzieci i umia ich wychowac nawet skromnie i tacy co mają kase ale serca brak.sytuacja ktora opislas to patologia,zeby nie było stac na owoc to juz skrajne ubóstwo,ale jest mnostwo rodzin ktorych nie stac na kuksusy,wczasy w egipcie,czy odkladanie na mieszkanie dla dzieci,ale za to sa kochająca sie rodzina i tworza cieplo i daja dzieciom poczucie bezpieczenstwa. co do twojej kuzynki to masz rację ,znam tez takie osoby, nawet jescze gorsze dno.i co? i nic nie zrobimy.do rozumu im nie przemowimy bo oni i tak zrobią swoje bo maja do tego prawo.ale tez nie popieram takich postaw podobnie jak ty.

Gość Jestem z Tobą
Przykro mi, że oskarżasz swoją kuzynkę za to, że ..... mają jedno dziecko, nie dziwiłabym się twoim pretensjom, gdyby mieli ich więcej. Pomimo tego, że ona wówczas była bez pracy. Pracę mogła znaleźć później. Zmierzam jednak do tego, że posiadanie dziecka, to nie kaprys ludzki, tylko silna! potrzeba rodziców, dana im z natury. Życie mamy tylko jedno i mamy prawo mieć dzieci. Wynika z tego, że niedługo niczego nie będziemy mogli mieć, bo o tym będzie decydował ktoś inny, niż MY...... to bardzo przygnębiające i jakże nienaturalne!

ona jest wciaz bez pracy:O I wciaz pozyczaja, prosza o rzeczy, kase. Oraz staraja sie o kolejne dziecko nie majac warunkow nawet na jedno:O Nie szufladkuje ludzie, pisze tylko o tych pokroju mojej kuzynki. Czyli nie mam warunkow ale zrobie sobie dziecko bo chce! Co z tego, ze ono bedzie miec potrzeby, moja potrzeba posiadania dziecka jest wazniejsza:O I wlasnie o ludzi tak myslacych mi chodzi

ale jest mnostwo rodzin ktorych nie stac na kuksusy,wczasy w egipcie,czy odkladanie na mieszkanie dla dzieci ,ale za to sa kochająca sie rodzina i tworza cieplo i daja dzieciom poczucie bezpieczenstwa. przeciez jasno sie wyrazilam w pierwszym poscie, ze nie trzeba wlasnie zapewniac dziecku mieszkania i innych luksosow:O

Gość Jestem z Tobą
Troche dziwne mi sie wydaje, to twoje złe nastawienie do kuzynki i jej domu. Jeżeli byłoby to prawdą z tym karmieniem dziecka byle czym, jak napisałaś, to dziecko to dziś byłoby chore z niedożywienia i nie wiem, czy by miało siły rzucać się na cokolwiek. Dlatego zaczynam wątpić we wiarygodność twojej wersji o kuzynce.

dziecko je byle co:O ale ma tez dziadkow, ktorzy je czasam zabieraja i dokarmiaja. A chory chlopczyk rowniez jest niestety. Ostatnio robilismy zrzutke cala rodzina na leki dla malego.

Ludzie czy wy nie potraficie czytać? Autorka nie pisała o sytuacji, kiedy ludzie nie powinni się decydować na dziecko, bo nie będzie miało najnowszej komórki. Pisała, ze nie powinno się miec dzieci, kiedy nie ma się gdzie mieszkać (choćby w najskromniejszych warunkach), ani co do gara włożyć. Jasne, milość rodziców jest ważna, ale dzieci nie lubia sie wyróżniac i myślicie, ze ta miłość dużo daje, kiedy dziecko po raz kolejny nie idzie do kina z klasą ani do połowy roku nie ma książek do szkoły, bo rodziców nie stać? Któras pisała, że ludzie mają prawo do posiadania dzieci. Owszem mają, ale w naszych czasach widzimy tylko jedna stronę - prawa. Nie widzimy natomiast obowiązków. A rodzice oprócz prawa do do posiadania dziecka mają równiez obowiązek zapewnienia mu godnego życia. I nie mówię tu o firmowych ciuchach ani o wakacjach w Egipcie.

Gość Querta
alvia noo pieknie tylko cco w zwiążku z tym?:O zabronic ?? zamknąc?? czy zabrac te dzieci??:O

Gość Querta
na zachodzie rodzina mająca wiecej niz 3 dzieci jest profitowana przez panstwo jest to świadome i mądre panstwo gdyż dziecko to potencjał. Wiele rodzin jakbyy postanowiło wyjechać zyło by godnie miałoby i pieniądze i dach nad głową tylko dlatego że są rodzina wielodzietną. Racaj polityka prorodzinna w naszym kraju nie istnieje. Zasiłki rodzinne to fikcja a pomoc MOPSu konczy sie na pomocy alkoholikom którzy zostali wyrzuceni przez zony z domu. :O Chory kraj i skazany na wymarcie :O

Niestety nic nie zrobisz. :( Ale to forum dyskusyjne, więc wzięłam udział w dyskusji, tak dla przyjemności podyskutowania. ;) W końcu to nie burza mózgów, z której muszą wyniknąć konkretne ustalenia do wcielenia w życie.

Gość laska po ślubie :)
Ale głupoty ludzie opowiadacie ... , że niby dzieci bogatych rodziców ich nie kochają ? hahahah wolne żarty !!! Moja koleżanka ma mieszkanie 100m2 3 sypialnie , salon , ma 2 dzieci , które bardzo kocha , spędza z nimi całe dni bo nie pracuje , bawi się z nimi , jeździ na wycieczki , na basen ... jej mąż utrzymuje teraz całą rodzine ( wczesniej ona tez pracowała ) i dzięki temu , że mają kase ona może siedzieć z dziećmi i pokazywać im świat . Szczerze powiem wam , że jak spotykam rodziny biedne , które mają dzieci w większości jest to patologia ale nie zawsze . takie dzieci są mniej szczesliwe..rodzice wiecznie pracują , dzieciak sam w domu lub w przedszkolu , żłobku itd... nie wmówicie mi , że takie dzieci są szczesliwe ..... nie mają kasy nawet żeby do teatru wyjść....

Gość laska po ślubie :)
Mój kuzyn natomiast ma 3 dzieci i psa i mieszka z żoną w kawalerce 25m2. Widze , że dzieci nie są szczesliwe (razem zarabiaja 2600zł ) po oplaceniu mieszkania , rachunkow , i raty 600zł za auto zostaje im bardzo malo ... dzieci nie maja ładnych , ubrań , zabawek , nie chodzą na zadne kursy , ani do kina , nawet na koloni nigdy nie były..szkoda mi tych dzieci ... nic tylko calymi dniami na podwórku się nudzą i potem przychodzą głupoty do głowy jak narkotyki , malowanie po murach itd !

Gość BOCH
trzeba pomadać rodzinom wielodzietnym,a nie nasmiewac się z nich,przecież te dzieci będą kiedys pracowac na przyszłych emerytow,łatwo krytykować kiedy jest się młodym,ale starośćitak przyjdzie