Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SiroccoBlue

Co planujecie na obiad?

Polecane posty

Gość katarina_ola
ja dzis pierwsz ry raz kupie mlode ziemniaczki, do tego maslanka, skwarki z cebula i bedzeie fajny obiad ;)

Gość katarina_ola
zrob pulpeciki wolowe :P i dotego jakis fajny sos, bazylia, parmezan i masz wloskie spagetti na wypasie ;)

Gość tymbark jablko mieta
Pierogi z mięsem i kapustą plus barszczyk czerwony.

a ja dzis od razu po pracy ide ma impreze wiec jestem zwolniona z robienia obiadu:) maz zje na miescie

Gość katarina_ola
e tam moze byc na lazanki wazne zeby wam smakowalo ;)

Gość odpowiem też ......
ja mam dziś gulasz ( dodałam odrobinę grzybków suszonych wyszedł super sos ) do tego kasza i kiszony ogórek mniam :)

Gość odpowiem też ......
z jajem w środku nie robiłam jeszcze może to być ciekawe połączenie jak się dobrze doprawi ale robiłam mielone z kapustą w środku smakują jak gołąbki zawsze podaje je w sosie pomidorowym

Gość happyykasik
ja wczoraj wieczorem robiłam pulpeciki w sosie pomidorowym, dzisiaj tylko ugotować kartofelki, jakaś suróweczka i obiad gotowy :)

jaj mam ochote na lekki obiadek - jakiś ryż i do tego dobra rybke z piekarnika, ale nie wiem jaką? nic oprocz lososia mi nie przychodzi do glowy, a losos mi sie przejadl, co polecacie? aha i zeby nie mialo ości najlepiej (nie panga):)

To z kapustą też robiłam, tzw szybkie gołąbki:D Kapusta pekińska , ryż i mielone , wszystko wymieszane, lekko podsmażone i duszone , do tego sos pomidorowy obowiązkowo:D

Gość happyykasik
dorsza można zapiec w piekarniku z bułką tartą pomieszaną z pieprzem i natką pietruszki, całkiem fajne połąćzenie

dorsza lubie to fakt ale jadnak ma ości , chcialabym rybe ktora ma podobne osci jak losos czyli takie duze - ktore mozna latwo usunac :)

Gość dziendobrybobry
a ja dzis wątróbka, ziemniaki i surówke jakas zrobie, a'la sałatke

Już wiem. Mielone jajka niespodzianki z cukinią:D Tzn mięsko mielone wymieszać z potartą cukinią , przyprawić, wcześniej ugotować jajka(chyba przekoroję na pół, bo inaczej bedą mega klopsy), obtoczyć je przygotowanym mięskiem i do panierki:D I smażyć na oliwie z oliwek:D Znów coś innego:) Idę jaja wstawić do gotowania:D

Gość trzeci dzien pod rzad
spaghetti, tym razem bez salaty i sos tez bezmiesny, trzeba skonczyc makaron, ktorego nagotowalam jak na powrot wojska :D