Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anulcia27

Do osob które miały kiedykolwiek założony gips.Chodzi o odleżyny

Polecane posty

Mam złamaną V kość śródstopia.Założono mi taką jakby łódke.Zauważyłam jakby na palcach gdzie mam odsłonięte zaczeły mi się robić takie jakby krwiaczki.Zaczełam oglądać całą noge i w miejcu gdzie moge odsłonić bandarz i zobaczyć noge mam jakies siniaki.Nia mam tego na całej nodze ale to wygląda strasznie.Nie wiem czy to są takie odleżyny czy co.Czy do normalne i czy nie jest to groźne

Gość KaroIinka
Możesz wkleić foto?

a kiedy to złamanie było?? Poza tym odlezyna jak sama nazwa wskazuje pojawia się od leżenia głównie... :) a ty nie chodzisz?

http://www.voila.pl/483/g1rjx/ Nie wiem czy coś widać na tej fotce,bo mam lipny aparat:( Jak złamałam noge to miałam ją strasznie posiniaczoną,na drugi dzien była fioletowa.Pielegniarka która przychodzi robić mi zastrzyk,mówiła że może to własnie od tych siniaków,że teraz wychodza w innym miejscu. Nie wiewm co ma o tym mysleć.Pamietam jak byłam mała to miałam też złamaną noge i bardzo długo w gipsie i nic takiego nie miałam zadnych siniaków. Boje się żeby to noc poważnego nie było. A do lekarza mam na 28.O3.

Gość widać
siniak :o

Gość to normalne skoro mialas
siniaki po wypadku/upadku. Gdybys miala odlezyny juz bys doskonale o tym wiedziala. Poczytaj co to odlezyna, poogladaj zdjecia w necie a dopiero potem wkrecaj sobie rozne choroby. Mi po zlamaniu nogi do dnia dzisiejszego wszystkie zasinienia nie zeszly. Noga byla we wszystkich kolorach teczy, pozniej zolto-zielona, fioletowa. Zlamalam noge 9 stycznia.

Tam nawet nie ma szans, żeby to była odleżyna... bo nic tego miejsca nie uciska, widać, że jest trochę luzu pomiedzy skórą a gipsem... To zwykły siniak... możesz sobie tam zimne okłady robić, to może szybciej zejdzie. Odleżyna boli jak diabli, więc byś o tym na pewno wiedziała. I wyglada jak wielki strup, czasami krwawi.

Gość Taka JA no i co
Ja miałam już kilka razy gips i akurat też miałam kość śródstopia złamaną. I też miałam taki problem. Masz poprostu słabe krążenie krwi. Jakbyś miała ze dwa dni nogę wyżej i nie chodziła to by trochę zeszło. Poprostu krew prawidłowo nie odpływa

Gość pytanie do kobiet z gipsem
czy mając gips na nodze malujecie paznokcie?

Gość magdola1
Witam!!! Mam gips od palców do 3/4 łydki, czy jest mozliwe (fizycznie) zdjęcie gipsu samemu i czym to zrobić? Niech ktoś odpowie proszę, nie chcę eksperymentować czy dam radę czy nie, nie chcę z rozdziabanym do połowy gipsem jechać do lekarza , muszę wiedzieć na 100 procent. Dziekuję za odpowiedzi!