Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marianna...

skończona sprawa o alimenty

Polecane posty

Gość marianna...

dziś zostały mi przyznane alimenty. Sędzia orzekł 500 zł ale koleżanka powiedziała mi że tyle na pewno nie dostanę bo na 100% coś obetną... Nie orientuje się ktoś może ile w przybliżeniu dostanę "na czysto" ? ;] pzdr

Gość Ojcze nasz, walnij go w twarz!
To znowu ja - może ktoś tu napisze coś? Jeśli nie to ja tu wkleję kilka egzorcyzmów i może nie tylko na tym się skończy. No cóz... jeszcze 1 dzien i znowu to samo - proszenie się o pracę u zachodnich dRANI I ZbÓJCÓW ale co robić? Najpierw musi być tak, a później czuję, że dostanę coś bardziej sensownego. Ale co? Coś sobie będę szukać. Mogę coś pisać - mam artykuły stare, w ksiązkach byłam. No źle się zachowywałam ale nie miałam wyjścia bo miałam zacząć od policji - w pierwszej firmie też. Wszędzie. Wtedy powiem wam mogłabym przynajmniej powiedzieć "Sam polski kryminał siedzi na tym zachodzie, naprawdę, w tych firmach. I wiecie - DLATEGO tak idiotycznie przez POLSKIE biura starają się o tę stałą pracę bo inaczej co - sprawdzą Cię na policji na pewno czy nie masz jakichś zatargów z prawem , żeby nie było, że krymnał przyjmują i co? Dętka nie No i takim sposobem każdy normalny wyjdzie tam na wariata, a każdy deb na bohatera i tyle. I co poza tym? Nie wiem. No co mogę więcej napisać? Że nie zamierzałam - bez względu na to czy powołanie mam czy nie - NIE WIEM - umierać za kogokolwiek i ...po mnie? Bo mnie to tak żachnęło wiecie, ale basko jak czytacie było durne jak but. W ogóle powiem wam, że miałam pracować fizycznie w USA w tym czasie i zwiedzać Afrykę, a następnie dostać z doktoratu jakąś pracę w Wielkiej Brytani a ja - uczyłam w polskiej szkole. No to pracowałam w Zinbabwe i tam siedziałam. A jak mi słuchajcie powiedzą - czemuś se to auta nie kupiła porządnego i nie przyjechała autem do dom to powiem - a bo wynajmowałam terenowe i zwiedzałam Afrykę w razie jakbym tego potrzebowała w pracy w Anglii - no zawsze to bardziej przydatne niż wizyta u mojego promotora, któy nic nie widzi w Polsce oprócz ...lasu. Lasu - wiecie żeby tu jeszcze był las, a co tu rośnie? monokultury świerkowe i to jest las wielki. A w Anglii wszystkie drzewa wycięli to po co im las, nie? No co jeszcze można farbić słuchajcie? Nie mam pojęcia. W każdym razie na terenowe nie było mnie stać, normalnym bym nie dojechała. Zostawało co tydzien się pakować i liczyć na to, że przyleci samolot lini ZIMBABWE - nie ma. No to znowu do domu i tydzień kolejny w robocie. No co jeszcze można było robić w Zinbabwe? Pisać e-maile i tyle. Na wydruk godzin nie było kasy. A kasa w pracy wiecie - raz była raz nie, myślałam, że zwiedzę USA ale nie starczyło - starczyło jedynie na Afrykę. No kilka rzeczy tam widziałam, ale co - było minęlo, nie? Życie poleci dalej - czemu by nie? I koniec. Na razie. Wiecie niebawem jeszcze coś tu napiszę, ale chwilowo koniec bo mam straszny katar. Chyba się przeziębiłam, ale co robić? Co robić? Trzeba żyć dalej. Nawet z przeziębieniem... w Zinbabwe. A wiecie - możecie się smiać, ale tabletki kosztują w tym Zinbabwe, wszystko - jak gdzie indziej. I tyle Jedzenie, ubranie, DACH NAD GŁOWĄ. Ale jest ciepło. Nawet jak skrzypi podłoga W HOTELU to jest ciepło zawsze. A w Niemczech? I zimno i skrzypi podłoga. Okropność. Tydzień tak można przeżyć albo dwa ale w 4 osoby. Więcej osób w takim domku jak ja mieszkałam ostatnio nie powinno być. 4 osoby. I starczy. No i to DOSŁOWNIE 2 pary albo 2 dobrych znajomych i JEDEN POKÓJ PUSTY, a tak? Znowu zrobili mi to samo co wcześniej jedynie, że nie dali mnie w 4 facetów. Naprawdę. Takie dekle. I wiecie - wystarczyłoby jakieś dobre słowo i chyba rozumiecie, że za chwilę mnie nie ma w tej pracy fizycznej, a tak? Jaka opinia No ale do powiedzenia mam tylko jedno - PO PROSTU NIE POSZŁAM OD RAZU NA POLCIJĘ bo nie spodziewałam sie wyrzucenia mnie z pracy przez normalnego kryminalistę. Z domku to się spodziewałam cały miesiąc, że mnie wyrzucą za wszystko ale z pracy? I jeszcze za mną polazł. OHYDNA ŚWINIA. I tyle mam do powiedzenia - a w następnej firmie to samo! Nie myślcie sobie, że jestem naiwna. I wiecie - czemu z tych biur polskich nigdzie dalej nie zajdą? Bo są ŚWINIAMI i każdy to widzi - jak na tej taśmie tak w tym biurze. Jedyne rozwiązanie - odciąć się od całości. Bo wiecie - teraz każdy mi powie - nie możemy postawić na ciebie bo znowu jedziesz z biura a liczy się GRUPA na takiej zasadzie. No dobra - ja na to - ale to raczcie to WYTŁUmACZYĆ tym cymbałom, że są tą grupą i że w razie co należy GRUPĘ wymienić bo ja już nie będę cierpieć BEZ SENSU tylko walę na polciję NA CAŁĄ GRUPĘ, żeby nie było, że po prostu są tam BEZ BIURA. Bo tak powinni być i mają rację. Tylko wtedy wiecie... co ja tam robię? No nie wiem. Jedno jest pewne - ciąg dalszy bezsensu dalej i tyle No sami powiedzcie. I wiecie ja nie powiem nic. Bo nie. Bo wyleciałam z pracy w państwie xyz i więcej tam nie wrócę - na co wszyscy liczą ( to liczą na gruszki na wierzbie ) no chyba, żeby ale to już plan B od razu bo wszystko bez sensu. A czemu nie wrócę? BO JUŻ WRÓCIŁAm. JUŻ WRÓCIŁAM. I tyle O koniec. I wiecie - świnie, świnie, swnie - wszedzie. Ty też jesteś swinią - nie ja nie jestem świnią. Nikomu źle nie życzę, a kariera to powinno być COŚ Z SENSEM - jeszcze gdy dana osoba jest samotna. I patrzcie - jak mi życzyły te babsztyle wszystkie - mam chore nogi. - Wydaj się! - a po co. Bo tak trzeba. Tak trzeba? Po co? No i co - a nie mówiłam, że same k**wy? Tak mówiłam i przeklinałam i oprócz tego, że postępowałam ogólnie ŹLE miałam 100 procent racji. I wiecie czego można się spodziewać po k**wie - ZŁODZIEJSTWA. I niczego więcej. AMEN. I teraz wszyscy w mojej ostatniej pracy stwierdzą,że w sumie jak nie chcę tam wrócić to ich... okradłam. Nie - ja nie. Ja się NIE STARAŁAM SZCZERZE o pracę tam na stałe. Bo nie. Bo załoga ma kuku na muniu ogólnie i temu jest co jest tam, ale ...czyj to problem? Mój? Hahaha - oni są najmądrzejsi na świecie to ja im niepotrzebna. Nie - potrzebna. A po co? I wiecie co trzeba udowodnić w takiej sytuacji - że TY jesteś najmądrzejszy na świecie , nie oni. I ja mam takiego haka na nich, że się mogą iść schować i tyle W końcu wyleciałam z pracy to się rozumu nauczyłam co nieco i koniec. I to było zaskoczenie, ale później już sie nie dałam bo wszystko tak niesprawiedliwie i koniec. Tyle wam napiszę. I wracam niebawem do teamtów scisle religijnych. Bo niby do czego. Jedynie to jeszcze można pisać w Polsce, no nie? No co jeszcze powiedzieć?

Gość kaszalotjeden
No to koleżanka wprowadziła cię w błąd .Orzeczono 500 zł i tyle dostaniesz koniec i kropka .Nic nie ucinają !!!! Spytaj jej gdzie słyszała takie bzdury ???????!!!!

Gość kaszalotjeden
OJCZE NASZ vel OWCO skończ te farmazony idź do psychiatry bo znowu masz nierówno pod sufitem :(

Gość marianna...
nom zapytam heh ;) sama się zmartwiłam bo będą na sprawie bardzo się ucieszyłam że piątka a tu koleżanka mówi że coś obcinają po drodze... W sumie może to i głupota ale wolałam się upewnić;)

Gość też tu mieszkam
dostaniesz 500 zł na czysto,wiekszych bzdur nie slyszałam :)

Gość marianna...
a co do OJCZE NASZ'a to racja;D paciorek i kimono ;D

Gość Ojcze nasz, walnij go w twarz!
Wiecie - o tej lasce w mojej drugiej pracy ja mam opinię taka KRYMINALISTKA, któa mną rządziła i zmuszała do NIEWOLNICZEJ pracy, ponad moje siły. Bo ona jest kryminalistką i teraz blokuje cały zakład bo ONA JEST SILNA. No wiecie - a prawo jakie jest? Gdyby cokolwiek miało sens to na nią do sądu co ona wyprawia - jakie tam są przepisy na tej tasmie i czy mnie muszą tak ręce po pracy boleć? To jest normalna sprawa KRYMINALNA. Proces w sądzie pracy jak dla mnie i tyle. AMEN. I przez nią nie ma obiadu tam na przykład. Bo nie. Co prawda bezpośrednio ona nie jest temu winna, ale jest tak wściekła już , że będzie coraz gorzej tam no i co - nie jest kryminalistką? Jest. A że ktoś idzie do sądu to jeszcze nie znaczy , że on jest KRYMINALISTĄ - a taką miałam tam opinię. Nie - ja nie byłam żadną kryminalistką wiecie. Ja byłam wśród KRYMINALISTÓW , ale kryminalistką nie byłam i tyle. I koniec. Tak samo dalej - przepisy i koniec. Tyczące pracy fizycznej w danej firmie. KONKRETNE. A nie tam jakieś wzniosłe ideały. Albo brak pensji - czemu? Wiecie to są skomplikowane rzeczy, ale mimo wszystko nie wiem... i tak uważam, że ja miałam rację i koniec. Bo doceniam URZĘDNIKA. I tyle. I to mam od Anglików i nikomu się nie dam. Widocznie miałam udać się do Anglii i tyle. Z tego Zinbabwe i całą szkołe osmolić, ale no nie wiem... ciężko powiedzieć/napisać. Ale wiecie W PAŃSTWIE najważniejsze jest PRAWO. PRAWO a nie policja. I te dwie moje sąsiadki to też są dla mnie KRYMINALISTKI bo mnie OKRADŁY -zresztą szperanie po rzeczach miałam od początku bo skąd ktoś wiedział, że ja się ...francuskiego chciałam uczyć (miałam samouczek- rozmówki). No i za to zaczęli mnie gnoić a co ich obchodzi moja walizka. Bo wiecie - facet się ożenił i siedzi w szklarni jak powinien być budowlańcem czy czymś tam. Wielce moralny - a ciekawe co on w Polsce robił? K**wy okradał? Następny. Bo wiecie - nie dam się. No to miał mieć biznes jakiś w Polsce - jedyne co miał to kultura wielka i rozdarty ryj, podobnie jak jego żona. I też miałam na niego na policję, że się WYDZIERA JAK DEBIL. I koniec. Żeby nie było, że był lepszy. Nie był i amen. Mam rację? 100%. Bo on jest moralny - BO MUSI. Bo pracuje fizycznie i koniec. A jak nie jest to można go wyrzucić i tyle. Bo ma być! I to jest pierwsza zasada pracy fizycznej a nie , że się nie wolno pocić. To swoją drogą, ale to nie jest najważniejsze. Najważniejsze są PRZEPISY I REGULAMINY i gdzie one są, nie? Nie jest tak? Jak ich nie ma to należy na wszystko ...i tak dalej. W każdym razie jak dla mnie śmiało można bo co? Bo gdzie jest regulamin? I tyle

Gość obciac moglby komornik
jesli Twoj byly zalegalby juz wczesniej z alimentami, a Ty w tym czasie korzystalabys z pieniedzy z Funduszu Alimentacyjnego. Wtedy najpierw czesc kasy wysylany by byla tam, na poczet dlugu.