Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiosenna kuracja

OD WIOSNY DO LATA - NAJLEPSZY CZAS NA ODCHUDZANIE 21.03

Polecane posty

Gość cleo_natalia
poczytałam troszkę o tej dietce kefirowej i w sumie kążdy kto ją stosował miał efekty..o od jutra więc kefirki, zobaczę jak długo wytrzymam :)

Wiosenna - ja nie wiem jaką mam grupe krwi więc... :P Ale jaja, jestesmy identyczne :) Ale ja nigdy (poza wiekiem nastoletnim) nie ważyłam 50-kilku kilogramow, musiałas być chudziutka, ja najmniej w ciagu ostatnich 6 lat wazylam 66 kilo i bylam "w miare",ale do chudosci było mi daleko :) Cleo - powodzenia! :) Zjadłam na kolacje jogurt z musli, w zoladku mi sie przewraca cały czas, mam nadzieje ze do jutra przejdzie. Aaaa i zrobiłam wywar z wloszczyzny - ble!! Bez soli, dużo przypraw i Za duzo selera i całkowicie nim przeszlo, lubie selera,ale jako warzywo a nie wywar:P No ale trudno,kasza troche "rozrzedzi" ten smak. Rozlałam go do kostkarki i mrożę, bedzie tez na pozniej jako podstawa do zup itp :)

...fabetka no byłam szczuplutka była ale tego nie wiedziałam ale teraz jak sobie przypomnę tamte czasy ojjjjjjjejjj jak fajnie było ;-) a ile najwięcej ważyłaś ja mogę się pochwalić sporym wynikiem 92kg o zgrozo i nie byłam w ciąży ;-) Cleo - to przechodź na tą dietę będę Cię wspierać ;-)

Gość marggo81:)
Witajcie kobietki:) Ufff dopiero usiadłam- wiecie, gotowanie, sprzątanie itd. Ja bardzo dużo robie a propo oczyszczania ciała itd. bo he nawet- w takim miejscu pracuje, płukanka jelita itd. to dla mnie norma, właśnie jestem po lewatywce, a w tam tygodniu robiłam hydro bo duże wzdęcia już zaczęłam mieć- i było mi to potrzebne. A też dietkę jakąkolwiek z oczyszczonymi jelitami sie fajnie robi a propo "czyszczenia sie sola gorzką":):):) Dziś miałam menu dosyć dziwne bo jadłam albo jajecznice albo pastę jajeczną z chlebkiem żytnim wasa- i dużo duzo herbatek typu-biała, czerwona i bancha-myyyy pychotka):):):):):)

Ewelinko nie było ciężko wytrzymać. Nie czuję żadnego zmęczenia i czuję się naprawdę świetnie :). Ja lubię serki i jogurty. W pierwszej fazie jadłam dużo jajek bo one są sycące, ale też jadłam jakieś mięsko czy rybkę. Teraz w 2 fazie będę mieć jeden dzień z warzywami a drugi bez warzyw. A jutro zrobię sobie bigosik :)

Ja to własnie 86 z którego sie odchudzałam rok temu, to było najwięcej w całym moim życiu, wystraszyłam się, ze dobije do 90 i to mnie "otrzezwilo", że już nie mam takiej przemiany materii jak kiedys. Chcoiaz mysle ze nie jest tak zle, bo jadlam przez rok praktycznie wszytsko to co chciałam i lubie, czyli zero zdrowego zarcia plus kompulsy, a przytyłam tylko 3 kilo.. Mam nadzieje ze jesli schudne teraz i bede miala jojo, to tez tylko 3-kilogramowe :P

fabetka co ty robisz z tymi bulionami w kostkarkach????? serio to mrozisz bo jeszcze tego to nie słyszałam:) \a ja przed snem kisiel popijam:):)

Tak,już slyszalam o tym wczesniej,bo te kostki rosolowe to sama sol i glutaminian sodu,a jak sie zrobi swoje to i zdrowiej i jakoś w głowie lepiej, że odżywiam sie zdrowiej :) No i ja zawsze mam problem,bo nie lubie kaszy ani ryzu na sucho,a nigdy nie wiedzialam jak zrobic sos,a taka kosteczke wystarczy tylko rozmrozic i juz jest sosik. Tylko metoda prob i błędow widze, ze nastepnym razem dam mniej selera :D

Dziewczyny super Wam idzie jestem z Was dumna !:) Dzisiaj bardzo przegiełam...:( kompuls jak 150 ehh Fabetko ja też się baardzo boję jojo ..nie wiem jak ja utrzymam wagę...nawet nie mam pomysłu jak się do tego zabrać znacie jakieś sposoby ?

To zawsze jest najgorsza obawa, ale teraz nie ma co o tym myśleć bo zwariujemy. Jak osiągniemy wymarzoną wagę wtedy można pomyśleć i dbać by nie wrócić do starych nawyków żywieniowych.

Gość cleo_natalia
witam drogie panie :) właśnie sączę poranny zestaw herbatka, kawka z mleczkiem i ogromniasty kubek zielonej .. no a na śniadanko kefirek !

witam dziewczyny w kolejnym dniu!!! cleo_natalia ja też zaraz idę na pierwszy kefirek ;-) ja dzisiaj coś kiepsko się czuję mało tego, że okres dostałam to tak jakoś mi słabo od środka nie wiem czemu, a tak mnie brzuch boli że chyba bez tabletki się nie obejdzie ;((( brrrr... a miał być taki ładny i fajny dzień Ewelina2212 najgorsze jest właśnie utrzymanie wagi to chyba nawet cięższe niż samo schudnięcie ;((( następnym razem będzie lepiej! idę po kefir i tabletkę później wpadnę bo na razie nie do życia jestem ;(

Tez sie melduje z rana 🖐️ Pierwsza porcja kaszy zaliczona, jak na razie jest spoko. U mnie w domu choróbsko sie szerzy, cos czuje ze mnie tez zlapie, bo juz mam gulke w gardle i malutki katarek :( Akurat jak mam wolne. Ide jakies gripeksy wziac i posprzatac :)

To prawda, kiedy tylko jest więcej słońca mam więcej motywacji do tego by zacząć walkę z tłuszczykiem. Czy któraś z Was próbowała może diety dr Bardadyn, myślę nad tym czy nie rozpocząć odchudzania na jakimś turnusie, coś w tym stylu - http://www.primaveraspa.pl/odchudzanie.html. Była, któraś z Was na podobnym wyjeździe może?

Hehe moim marzeniem byłby wyjazd na wczasy odchudzajace np do Hiszpanii mmm :D Ale to jesli bym gdzies wygrala, bo jesli mialabym zaplacic to wolalabym raczej pojechac jako turystka i zwiedzac i imprezowac :) Nie da sie schudnac 10 kilo w tydzien, taki tydzien za darmo moge sobie zrobic w domu, tym bardziej,ze podali tam jadlospisy, silownia, basen, nordic walking - to wszytsko juz mam wiec ja uwazam ze bylaby to kasa w bloto, bo w ciagu tygodnia nawet tluszczu sie nie spali,to co poleci to sama woda.

Własnie wrocilam od fryzjera, teraz tylko trzeba do ladnych wlosow dopasowac tez ladne cialo i szczupla buzie :P Zjadłam pol woreczka kaszy z bulionem na obiad,ale bez soli to jest masakra, na pewno nie dam rady jesc tak samo jutro. W lodówce same niezdrowe i niedozwolone rzeczy - pasztet,majonez,biały chleb, kielbasa, zolty ser,a z obiadowych rzeczy to spagetti bolognese :P Przydaloby sie zrobic jakies zdrowe zakupki ale z kasa krucho, nie wiem co jutro zdrowego wykombinuje :P

Gość cleo_natalia
..fabetka ja też się biorę za siebie w ta sobotę mam wizytę u kosmetyczki, a za dwa tygodnie u fryzjera ! :) boskoo ... mam pytanie do forumowiczek, czy ktoś Was wspiera w tym odchudzaniu? bo wiadomo że razem raźniej w moim przypadku na początku mąż ze mną ćwiczył, ale wytrzymał parę dni.. mięczak ;) na początku marca razem z siostrą przeszłyśmy na dietę kopenhaską i też nici z tego wyszły już po jednym dniu w przypadku siostry bo się pochorowała i skończyło się to wymiotami, a ja się bardzo słabo czułam miałam wrażenie że zaraz zemdleję przez brak śniadań w tej dietce

hej laski ;-) oo też bym pojechała na taki turnusik ;-) cleo_natalia - do mnie miała mama dołączyć, ogólnie miała jeść zdrowsze rzeczy ale coś jej nie wychodzi ;( no i jestem sama na polu bitwy ;-) ale od 06.04 będzie razem ze mną się odchudzała bynajmniej tak mówi ;-) ...fabetka ja miałam iść jutro do fryzjera na rozjaśnianie ale dostałam okres i nie pójdę ;( muszę przełożyć wizytę na poniedziałek ;-) ja ogólnie już się lepiej czuję fantastyczna dzisiaj pogoda, piesek był już dzisiaj na spacerku a ja nawet już pojeździłam chwilkę na rowerku ;-) coraz fajniej na dworze żeby tylko ciałka było mniej to już byłabym w siódmym niebie ;-)

Niestety, nie wytrzymałam :( Zrobiłam kasze na podwieczorek, zjadłam 2 łyżki i już nie mogłam, wylałam. Zrobiłam kanapke z razowcem i indykiem, potem zjadłam jabłko i ssie mnie strasznie z głodu:( Polozylabym sie spac zeby nie czuc glodu,ale jest za wczesnie i głupio tak :/ Mnie nikt nie wspiera, tzn domownicy wiedza ze jestem na diecie,ale nikt sie nie odchudza, zresztą wolę o tym nie trąbic tylko tak "chudnac naturalnie" :) Właśnie parzę mięte, mam nadzieje ze mnie zatka,bo jesli nie,to boje sie kompulsu:( Mogłam nie kombinowac tylko jesc normalnie, jutro juz na pewno zadnej kaszy,a na obiad wymyslilam omlet bez mąki z owocami :)

...fabetka szkoda ale często się zdarza tak na monodietach zwłaszcza gdy nie lubimy jakiś produktów ale głowa do góry ja jak grzeszyłam to żarłam wszystko czekoladę majonez i inne śmieciowe ale pyszne rzeczy a Ty widzę i tak ładnie indyk ogólnie chudy a zamiast chudego pieczywa ja jadłam najzwyczajną białą bułę! ;-) więc trzymaj się i nie odbiegaj tak daleko jak ja w fazie rozpusty ;-)

aha a mnie tak przed chwilą wszyscy wspierali że zamówili sobie pizzę! zapach na całym domu aż ślina mi na kompa cieknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale też zapijam herbatą ;-) dzisiaj leci fajna komedia na polsacie o 20:30 ostrożnie z dziewczynami oglądałam to ładnych pare lat temu i była świetna ;-)

Witajcie Cleo- ja dietkuję sama- mój maż zawsze ma niedowagę, no parę razy tak go trzymałam i pilnowałam ze ważył prawidłowo:):) siostra szczuplutka jak patyczak, koleżanki w pracy też- wiec dla tego z wami sie odchudzam :):) Fabetka- dietki kaszowe na serio działają cuda- sama wiele razy robiłam je, np tydzień na grycznaje czy na ryżyku dzikim- obecnie jej nie robię, bo jakoś warzyw i białka mi sie chce:) ale mam własnie na gryczaną ochotę:) w szczególności, ze dziewczyny w pracy też na kaszach lecą wiec....tu bedzie takie wsparcie:)

aaaa melduje ze waga z 60kg spadła na 59.3 Powolutku no ale :)

Ja dziś na wadze zobaczyłam kolejne 0.5 kg mniej :D. Powolutku brniemy do idealnej wagi :D. Jeszcze trochę i w końcu zobaczę wynik dwucyfrowy :D

Gość cleo_natalia
witam, gratuluje wyników i trzymam kciuki za kolejne kilogramy w dół:) dietka kefirowa od dziś, bo wczoraj się złamałam i zjadłam makrele wędzoną ... mmmmiamm tak dawno jej nie jadłam

Margo i aniu - gratulacje !! Cleo - e tam, rybki są zdrowe, lepsze to niz slodycze itp :) Wczoraj jakims cudem zatrzymałam się wieczorem na mięcie i nic nie zjadłam ,ale było ciezko i już nie bede eksperymentowac z monodietą. Dziś na sniadanie jajko na miękko i kromka chleba, na drugie bedzie kanapka a na obiad omlet z owocami yumm :)

Gość cleo_natalia
jakoś narazie nie jest mi dane pić tylko kefiry.. na śniadanie owszem był kefir, ale na obiad zjadłam kawałek wątróbki.. ale to chyba dobrze, bo to produkt dozwolony w diecie proteinowej. wiedziałam że tak będzie jak się zacznę odchudzać, bo same pyszności gotuje babcia na obiad, ale nie będę na narzekać :) ćwiczonka już zrobiłam, jeszcze zostało mie się pokręcić na twisterze a pogoda dzisiaj super, byłam z córeczką na spacerze i czuję się świetnie :)

Kurcze a mnie coś dzis dorwało, boli gardło, z nosa leci, głowa odpada ech taki zniechęcenie a pogoda dzis taka piękna:):) A ja właśnie popijam mleczko sojowe :) i pewnie dalej ćwiczenia odłożę- sił totalnie brak:(