Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiosenna kuracja

OD WIOSNY DO LATA - NAJLEPSZY CZAS NA ODCHUDZANIE 21.03

Polecane posty

Gość marggo81:)
Wiosenna- witam w klubie, ja właśnie mojego męża już na siłe zaczęłam ściągać z łóżka, bo słonko tak pięknie świeci a jutro jak zacznie sie znów praca to znów oboje przed 18-tą do domku nie zawitamy:) A ja może nie od 6-tej ale od 7.30 na nóżkach, zakupki dwie godziny temu zrobiłam- śniadanko gotowe;) Fabetka bardzo gratuluje, centymetry są o najcudowniejsze jak lecą- przynajmniej ja sie bardziej ciesze, bo czasami kilogramy mi polecą a w centymetrach jak jest tak było, wiec bardziej sie mierze niż ważę:)

Witam! Przed chwilką zjadłam "kurczaka w pseudo spaghetti bez makaronu" i wyszedł rewelacyjny :) Składniki jakie dałam -filet z kurczaka -pieczarki (dowolna ilość) - dałam 6 pieczarek -1 ząbek czosnku -pół cebuli -przecier pomidorowy wg. uznania - dałam 2 łyżeczki - zioła prowansalskie - dałam 1 łyżeczkę - jogurt 0% - nie dostałam takiego jogurtu więc dałam jogurt, który ma 2,5 g tłuszczu - dodałam jeszcze trochę pieprzu i soli dla smaku

Gość cleo_natalia
dzień doberek :) nareszcie waga nieśmiało idzie w dół, jak się cieszę.. a bycie na tej diecie to sama przyjemność jem co chce tylko uważam żeby to były rzeczy wysoko białkowe.. dziś czeka mnie pracowity dzień, pora zacząć rozwozić zaproszenia na ślub rodzince a dzisiaj na śniadanko zjadłam tosty z sałatką tuńczyka, na obiad kawałek chudego mięska w pysznym sosie z kapustką kiszoną, a na podwieczorek będzie kefir i serek wiejski

Gość cleo_natalia
dzień doberek :) nareszcie waga nieśmiało idzie w dół, jak się cieszę.. a bycie na tej diecie to sama przyjemność jem co chce tylko uważam żeby to były rzeczy wysoko białkowe.. dziś czeka mnie pracowity dzień, pora zacząć rozwozić zaproszenia na ślub rodzince a dzisiaj na śniadanko zjadłam tosty z sałatką tuńczyka, na obiad kawałek chudego mięska w pysznym sosie z kapustką kiszoną, a na podwieczorek będzie kefir i serek wiejski

Cleo - gratulacje z okazji ślubu 👄 i utraty wagi :) Na drugie sniadanie kanapka ze schabem, na obiad bedzie ogorkowa, pozniej nie wiem, moze jogurt. Chociaz wczoraj po zupie byłam tak najedzona, ze na siłę zjadłam kolacje po jakichs 4 godzinach, zobaczymy dzisiaj :)

Hej laseczki widzę ,że niedziela mija bez grzechu ja dzisiaj miałam grilla wstałąm na drugie śniadanie miałam mega dużo ruchu a teraz sącze wytawne czerwone winko :) ciekawa jestem czy pomaga na trawienie :P buziaki :*"**

Widzę, że wszytskie gdzieś wybyły:) JA jeszcze ze dwa dni w domu, kicham i prycham :( Jadłyscie kiedys takie ciasto czekoladowe 3-minutowe z mikrofali? Hehe nie namawiam do złego absolutnie, ale znalazła w przepisach dukana przepis na taki chlebek:) Wyglada super, ja zawsze mam problem, bo wszytskie chleby ciemne podejrzewam o to, ze naprawde to sa białe podkolorowane karmelem. Jutro sprobuj zrobic taki chlebek,chleba jem malo, wiec jesli mozna z tego zrobic kilka malych kromeczek to mnie by to super pasowalo, jeszcze z orzechami,siemieniem itd składniki na 1 porcję (u mnie 4 bułeczki): - 3 łyżki otrębów żytnich - 1 łyżka serka homogenizowanego 0% - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (podobno opcjonalnie i bez tez wyrasta, jesli tak to byloby super) - 1 jajko Składniki dokładnie wymieszać, przelać masę do foremki albo do szklanki, czegos wysokiego bo wyrosnie i piec 4 minuty w mikrofalówce. Ostudzić. A tu jeszcze inny przepis: Składniki (na 1 bułko-chlebek/ ok. 6 kromek): * 3-4 łyżki startego na małych oczkach sera * łyżeczka proszku do pieczenia (tylko dla fazy II) * 1 jajko * 1 łyżka jogurtu/serka homo

Wrocilam wlasnie z godzinnego spaceru z pieskami :)i jestem już po lampce czerwonego wytrwanego winka ale mam humor a jak wam idzie dietkowanie laseczki? Buziaki

Hej dziewczęta! :) Zrobiłam dzis ten chlebek,a wlasciwie bułeczke. Troche zachlapało mi mikrofale w srodku,ale wyszly mi z tego 3 kromeczki i musze powiedziec, ze jestem zapchana, jest bardzo miesiste :) Dodałam przyprawy i było bardzo smaczne. Aha a zamiast serka dodałam jogurtu naturalnego. Musze kupic podłużną foremkę i upiec większy chleb :D Poza tym waga spadła mi o 2 kg., jestem wniebowzięta z tego powodu. Chociaz oczywiscie nikt mnie nie rozumie, wczoraj robiłam sobie kanapke na podwieczorek,a pozniej mowilam mamie ze nie chce robic mielonych na obiad, bo wszytskie pożrę(tak żartobliwie) a ona na to, ze sadzila ze juz nie jestem na diecie skoro podjadam kanapki. Dla niej dieta to liść sałaty i nie przyjmuje do wiadomości nic innego,a wręcz wyśmiewa, że to takie wymyslanie po to, zeby sie najesc a nie schudnac. Dlatego właśnie nikomu nic nie mowie o diecie, bo wkurzają mnie ludzie którzy wszytskiemu się dziwia i są jakoś tak ograniczeni, rety, na świecie jest tyle rzeczy o których nie mamy pojęcia, że trzeba się o nich dowiadywać, poznawać,a nie dziwić wszystkiemu i negować... Ehhh :D W każdym badz razie polecam chlebek :)

Fabetko - moja babcia ma podobnie pewnego dnia gdy była u mnie w odwiedziny to szykowałam sobie jedzenie (na cały dzień ) i miałam spory worek -wiadomo więcej zajely opakowania niz cala reszta a ona do mnie Ty jak dla wojska jesz ja jestem ciekawa jak Ty tak chudniesz ja tyle przez tydzien bym nie zjadla ;/ Więc to rozumiem ,ale ja sie nie przejmuje - wrecz mobilizuje mnie krytyka innych :) Dzisiaj wyprobowalam nowosc i moge polecic ja wszystkim dziewczyna ktore podobnie ja nie maja czasu lub nie lubia siedziec przy garach lub w pracy maja do dyspozycji tylko czajnik a wiec firma Kupiec wprowadzila na rynek - nawet nie wiem kiedy:) takie saszetki (jak owsianka ) do zalania w 5 min a w niej kuskus i suszone warzywa zalewasz czekasz 5 minut i jesz ma 180 kcal a zapycha i jest bardzo zdrowe dlatego polecam z czystym sumieniem :)

Fabetka , Ewelinka cóz mam powiedzieć- tak to jest, ja już nawet nie tłumacze niczego, bo nie chce sie denerwować- po co. a fabetka ja jestem anty mikrofale- wiec jak nawet robiłam chlebki czy bułeczki to takie w piekarniku:) i z mąki np. gryczanej Ja nie wiem co sie u mnie dzieje, bo widzę ze super chudniecie;) a u mnie normalnie a może nienormalnie- waga wróciła do startu, no jakaś masakra serio;(

Margo ja też ogolnie wolalabym robic w piekarniku,ale czekanie az sie nagrzeje,wyjmowanie wszytskiego ze srodka to nie na moja cierpliwość :P Ale jutro zrobię chlebek w piekarniku :) Jak to wróciło?? Niemożliwe :(

Witam :) Ja niedawno wróciłam z basenu i sauny :). Czuję się zrelaksowana mając pełno energii i motywacji :)

Ja wolę łaźnię parową, ale na saune tez wpadam, praktycznie codziennie po siłowni :) Dzisiaj musialam zjesc na podwieczorek kanapke z białym chlebem, byłam głodna doslownie po godzinie :( A jutro zrobie na obiad schab bez panierki,wyczytalam, ze taki ma okolo 200 kcal ( w ogole swietna strona) http://www.ilewazy.pl/kotlet-schabowy-bez-panierki Wiec zjem sobie jutro z ryzem :)

W piatek jeszcze miałam, tak jak pisałam, 1,1kg mniej, po czym dzis rano stanęłam na wagę i wszystko od początku, a serio bardzo mocno trzymałam, dietkę, wczoraj to w ogóle mało co jadłam, bardzo dużo sie ruszałam itd. Mało nie upadłam jak po obudzenia sie zważyłam:( (od razu mówię, nie jestem przed miesiączką,) Mam wrażenie, jakby mój organizm już wiedział, ze po łikendzie powinien ważyć więcej, bo wtedy mam czas, dużo gotuje, a z mężem uwielbiamy np. oglądać filmy i sobie coś podjadać= no ale w ostatnie łikendy trzymam i dietę- i dużo sie staram ruszać.

marggo-ja tez tak miałam ale następnego dnia ważyłam już tak jak wczesniej , to zależy od wypróżnienia długości snu i wogóle nie denerwuj się może jutro wróci do normy ..:) Trzymam kciuki mocno :*

A ewelinka - to na 100% ja mam od lat duże problemy ze snem a tej nocy bardzo mało spałam, jeśli chodzi o wypróznienie, to potwierdzam, chociaż u mnie nie ma problemów, na ogół miałam bardzo czeste, i teraz gdy mam jedno- hehe to troche mało:):)

Marggo mogę Cię pocieszyć dzisiaj tez weszłam rano z ciekawości na wage i z 60,7 zamieniło się na 61,4 a nie zrobiłam Nic co mogłoby tą wage tak zmienic - czasami tak jest że organizm sobie zaszaleje ale to wraca do normy po jakimś czasie :) Więc sie nie łamiemy i dalej wytrwale chudniemy !:)

Ale cichutko... Dzis niezbyt dietetycznie, bo nie mialam ciemnego chleb: sniadanie - 2 kromki i jajecznica z 2 jaj drugie śniad pol szklanki musli i pol malutkiego jogurtu Teraz jako lunch kanapka z serem i ogorkiem. Ale chleb dukanowy juz sie piecze,mam nadzieje ze wyjdzie, bo zuzylam na to mnostwo skladnikow:P Troche tez w innych proporcjach, no nic,zobaczymy za godzine. Na obiad bedzie schab bez panierki z surowka, na podwieczorek pewnie kromka chlebka na sprobowanie,a na kolacje nie wiem. Jutro come back na silownie, jupiii:D

Ewelinko też uwielbiam saunę :) a po niej zaraz do baseniku dla ochłody :). Może w czwartek, albo w piątek powtórzę wypad na basen :) A dziś umówiłam się z koleżanką z pracy na rower i tak jechałyśmy aż przejechałyśmy 14 km :)

Ufff, juz sie bałam,ze zostałam sama. Chociaz i tak bym wtedy prowadzila monolog, bo musze siebie trzymac w ryzach!! Chlebek zrobiony,baaardzo smaczny,cala rodzina mi podbiera. Jutro już idę na siłownie, wieczorem na kijki,a w czwartek na dyskoteke, wypije piwko albo dwa, ale na pewno wytancze część :) Poza tym mam wrazenie, że dziś zjadłam za dużo, często czułam głód i jakoś brakowało mi weny na jakies "inne" jedzenie. Chyba uloze sobie jadłospis, wtedy bede wiedziala co kiedys kupic, gdzies tu na forum czytałam ze to przydatne.

Aniu 14 km super ! pewnie masz pieknie wyrzezbione cialo :) fabetko ja powiem Ci ze ja codziennie wieczorem pisze sobie co zjem nastepnego dnia wliczajac w to czy jem posilek na uczelni czy w pracy i o ktorej godzinie to super sprawa bardzo polecam kiedys pisalam takie tygodniowe ale niebardzo sprawdzily sie w moim przypadku bo a to ochota byla na co innego a to inne wydarzenia wiec wole zyc "dniem jutrzejszym":D

Fabetko nie jesteś sama. Jak mam czas to piszę. Dziś zaraz po obiadokolacji poszłam na rower i nie pisałam na forum, ale jak tylko się pojawię to napiszę parę słów. Ewelinko jeszcze długa droga do ładnego i wyrzeźbionego ciała, ale pracuję nad tym. To dopiero 3 dzień jak poszłam na rower, ale daję radę i walczę :)

Gość cleo_natalia
witam kochane:) dobre wiadomości dzisiaj oficjalne ważenie, równo tydzień od początku diety i -- 2 kg mniej, sukces ! na takiej diecie to mogę być zwłaszcza że nie czuję głodu, sprawdzę jeszcze obwody i napiszę czy się coś zmieniło bardzo jestem zadowolona, nawet jeśli zeszła tylko woda to i tak jest to motywujące, jeszcze 5 ale z 3 kg też będę happy dzisiaj zjadłam pyszne śniadanko, pasta z (tuńczyka+jajko), tosty dukana i kiełki rzodkiewki mniam

Natalko gratuluję :). Każdy kg mniej motywuje :) A ja właśnie wybieram się na rowerek :)

Natalia - gratulacje!! :) Ja dzisiaj zaliczyłam 2 godziny siłowni i saune,a teraz godzinny spacer pod gore w ciezkich kaloszach - padam z nóg!! Plan zywieniowy wypelniony, nawet obawiam sie ze za malo zjadłam. Teraz na kolacje jem serek wiejski zmieszany z homogenizowanym - pycha!! Miałam iść na kijki,ale leje cały czas - co to za wiosna w ogóle, cały czas chodzę w zimowej kurtce :(

Ja też nie stosuję Dukana. Każda z nas dopiero zaczyna, więc 34 kilo TŁUSZCZU rzeczywiście żadna z nas nie zrzuciła. Nie popisuj się, bo już widzę, że masz zapędy moralizatorskie. Skoro schudłaś 34 kilo to rzeczywiście, z mięśni nie miałaś jak chudnąć.