Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NiuniaXX

Chciałabym już mieć swoje dziecko i własną rodzinę

Polecane posty

Chciałabym mieć już swoje własne dziecko i własnego męza. cały czas rodzice mówią mi że mam na to czas... mam 23 lata i chciałabym juz urodzić. czuje ze nie mam dla kogo żyć na tym swiecie. Moj chlopak mi mowi ze chce zostac z emna do konca swojego zycia ale nie jest jeszzce gotowy na cokolwiek. Ja juz jestem po studiach szukam pracy ale sama nieiwem ggdzie ma jej szukac w Polsce tez nie jest łatwo dostac sie na dobre stanowisko.Trzeba mieć plecy a ja nie mam znajomosci. Taka łatwa prace jak np w sklepie albo na produkcji na pewno znajde ale co mi to da zadnej satysfakcji po I po II to co to za pieniadze nic sobie nie zaoszczedzę. Chce wyjechac z moim chlopakiem za granice obydwaj umiemy jezyk ale musz epoczekac pare miesiecy ponieważ on narazie nie moze wyjechac z powodów rodzinnych. Wogóle czuje ze wszystko nie ma sensu na tym swiecie ja nieiwiem czemu i dlatego mysle aby juz miec dziecko bo dla niego w koncu zaczne cos robic i wogóle dla jego przyszłosci. Poradzcie

Gość thaisse80
Ja mam dziecko i jestem wykonczona. ale kocham moja corcie ponad wszystko:))

Rób to co czujesz za słuszne, kieruj sie rozumem i swoimi potrzebami. Ja tez wczesnie założyłam rodzinę i nie żałuję.

obydwaj umiemy jezyk wątpie, że znasz obcy język, jak z polskim masz trudności

Gość twims
"i dlatego mysle aby juz miec dziecko bo dla niego w koncu zaczne cos robic i wogóle dla jego przyszłosci." Znajdź dobrą pracę, porób jakieś kursy, nie wiem, osiągnij coś sensownego-i to będzie właśnie dla przyszłości tego dziecka.

ja wiem ze studia moze miec teraz każdy ale ja mam tylko licencjackie a nie magisterskie. na magistra mam isc i potem wszyscy magistrowie beda a roboty wogóle nie ma. Ja to bym poszła na kurs jakiś zwiazany z moim kierunkiem ja studiowałam Turystyke i rekreacje ale powiem wam jest praca dla tych osób ale ja nie moge znależc nigdy tutaj w Polsce pracy bo niestety zbyt duzo jest chetnych i jest tez wiele osob wykształconych w tym kierunku. Udało mi sie w hotelu zdobyc prace w którym miałam praktyki ale tam sie zwalniały wszystkie recepcjonistki bo szefostwo nie było dobre i te wypłaty 1400 brutto eh ;/ jeszcze ponadto trzeba było mowic w 2 jezykach. Ja tylko umiem jeden angielski. Pozdrawiam :)

Musze zaczac coś robic sesnownego ale ja niewiem od czego mam zacząc ogólnie chciałabym wyjechac za granice ale tam tez nie jest łatwo... ehh musze sie w koncu wziąśc za siebie macie racje na rodzine przyjdzie czas. Wszystko w zyciu ma jakis swoj sens nawet to moje siedzenie teraz w domu w 4 scianach aby sie dobrze zastanowic nad swoim wyborem a nie popełnic głupote której bym załowała do konca zycia:):),

Możesz zacząć od 1400 żeby nabrać doświadczenia... Kontaktów... to lepsze niż siedzenie w domu i biadolenie ;) Nawet praca w barze jest lepsza

Gość Serio pytam
no a za co chcesz to dziecko utrzymac?? traktujesz dziecko jako terapie na to ze nie potrafisz sie odnalezc w tym swiecie. czy uwazasz, ze dla niego to dobre, miec nieporadna matke, ktora bedzie na nim cale zycie wisiala uzalezniona emocjonalnie, bo nie potrafi zyc swoim zyciem?