Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszone.dziecko

posiadanie i handel narkotykami

Polecane posty

Gość wystraszone.dziecko

znaleziono w mieszkaniu 47g amfetaminy, 16,5g marihuany i 10g MDMA oraz małą wagę elektroniczną. Zatrzymany przyznał się, że to jego i że na własny użytek. zastosowano 3 miesięczny areszt tymczasowy. póki co żadnych świadków. karany wcześniej, ale z zupełnie innego artykułu (za pobicie). oskarżony nie pracował, wiek 21 lat, nie sprzedał kolegów (od kogo miał itd) i na bank nie sprzeda. w domu pracuje tylko matka, na utrzymaniu mała siostra, on i chyba jego brat. ojciec alkoholik obecnie trzeźwy. Moje pytanie: prawdopodobna kara na podstawie tego co przedstawiłam? Pozdrawiam, z góry dziękuje za pomoc.

Gość sadzone ze szczypiorkiem
bedzie kiblowal:D

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
Problem bedzie jeśli okaże się, że mają świadka, który potwierdzi, że handlował. A jak handlował nieletnim to już najgorsza opcja. Oprócz tego wyroku w zawieszeniu to prawdopodobnie będzie kara grzywny (nie jestem pewna czy tak to się nazywa), którą trzeba będzie wpłacić na rzecz jakiegoś ośrodka leczenia uzależnień (sąd "narzuci" jaki). Będzie można się zwrócić do ośrodka o rozłożenie tego na raty. Czy ten chłopak pracuje/uczy się?

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
Doczytałam, że nie pracuje. Wyrok prawdopodobnie 1-2 lata w zawieszeniu na 3 lata.