Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanawertew

wyokosć alimentów dla 3,5 letniej dziewczynki

Polecane posty

Gość zalamanawert
znalazłam najtansze przedszkole za 400 zł i nie jest do konca prywatne bo ma refundacje, w tym jest koszt jedzenia i logopeda+ inne zajecia, najtansze prywatne całkowicie w mojej miejscowosci kosztuje 600 zł

Gość cvdfvbftgrbrba
Zbieraj kwity i idź do sądu. My tu na forum ci nic konkretnego nie poradzimy niestety.

Gość ljh;kg;;
w wawie i zarabiasz 1200zł ? trzeba było jakiś zawód sobie wyuczyć a nie pipeprzyć sie wokoło wiem ile kosztuje przedszkole, wychowałem dwójke dzieci więc mi nie pitolcie farmazonów, pozatym znajdz sobie faceta to ci będzie lżej

Gość cvdfvbftgrbrba
"trzeba było trzeba było" Ale tego nie zrobiła i co? Ma dziecko utopić? A jak "wychowałeś" (chociaż wątpię, że ktoś z takim poziomem może kogokolwiek wychować) dwójkę dzieci to wnioskuję, że już są dorosłe i do przedszkola chodziły 15 lat temu. Wtedy były tańsze, doucz się.

Gość zalamanawert
nie mieszkam w warszawie!!! mam zawód i szukam lepszej pracy, mam mozliwosc pojsc na 2 etaty ale musze miec alimenty na przedszkole i opiekunke, moja mama jest inwalidka i naprawde mam wyrzuty ze tyle mi juz pomogła...ojciec dziecka kupuje sobie garnitury za 2 tys ale nie mam jak udowodnic jego dochodów..nie mam..

Gość zalamanawert
do mezczyzny który mnie tak obraza...nie wiem czy zauwazyłes ale wiele rzeczy podrozało nawet dwukrotnie...przedszkole panstwowe to koszt z komitetem + wyprawki około 300-350 zł + dojazdy....znalaząłm za 400zł do 18 bez dojazdów ...dziecko ma wszystko uzywane mimo ze ma alergie skórna...nie stac mnie nawet na leki...ryczec mi sie chce bo nawet nie mam złótki..bił mnie, mialam m.in. wstrzas mozgu odeszłam..dlatego nie chce nic płacić

Gość zalamanawert
*wszystkie uzywane ubranka-włacznie z bielizną

Gość ljh;kg;;
nie mieszkasz w wawie to po co mówisz o cenach w wawie ? nie rozumiem, a jak gość nie chce dać na dzieciak to kij mu w oko, nie oglądaj sie na innych bo to nie pomorze, pozatym są pomoce prawne bezpłatne, tam się skieruj jak chcesz prawo wykorzystać aby sobie poprawić

Gość zalamanawert
do lkh załozyłam forum by dowiedziec sie co ludzie uwazaja ...bo wyliczyłam ze potrzebuje minimum 600 zł by starczyło na wszystko( oczywiscie x 2 drugie tyle ja musiałabym wydać), przedszkole, lekarzy, opiekunkę jak bede miec nadgodziny, nowe wubrania, buty, majtki, aparat na zeby, okulary, leki itd ...on sie smieje ze da 300zł, chciałam orientacyjnie wiedziec kto jakie alimenty dostaje

Gość upupupup
nie rozumiem, a jak gość nie chce dać na dzieciak to kij mu w oko, nie kij mu w oko tylko komornik mu na kark :P

Gość upupupup
moja siostra ma 1800 zł na dziecko w wielu 5 lat :)

Gość ljh;kg;;
Skieruj się o pomoc do rodziny, nie masz nikogo poza rodzicami ? a jak gość Cie tak pobił to jak, czemu nie siedzi, czemu sąd nie zasądził np 500zł ? wysokość zarobków nie ma tu znaczenia, jakieś minimum musi być, a jak ma tyle kasy to znajdziesz swiadków, że ma, musisz udać się o pomoc i poradę do urzędów, są jakieś darmowe porady, pomoce itp.

Gość dddddddd
Autorko, nie sluchaj sie zwyrodnialca, ktory mysli, ze jak ojciec splodzil dziecko, to juz nic od niego nie potrzeba. NIe tlumacz mu sie, bo tylko dokarmiasz takiego trolla. On mowi o honorze....smieszne! Honor-sorry, ale jakby facet nie chcial dziecka i nie wierzyl kobiecie to by nie mial z nia seksu lub moglby sie porzadnie zabezpieczyc!! To idzie w dwie strony. Kobieta pracuje i wychowuje dziecko a on co....i taki facet tu, ojciec dwojki dzieci, bedzie gadal o honorze. Moze najpierw niech zobaczy co to jest definicja honoru. A przedszkole za 400 zloty, ktorego tak sie doczepiles, to wcale nie jest duzo! Trzeba tez patrzec sie aby dziecko poszlo do dobrego przedszkola, a nie do jakies byle co. Przynajmniej od zycia tyle mu sie nalezy. Ojciec dziecka ma placic i koniec. MOgl myslec glowa a nie przyrodzeniem. Autorko, idz do sadu. Popros aby ci powiedzieli dokladnie co mozesz zrobic. Poszukaj na forach prawniczych a nawet tutaj na kafeterii byly takie tematy z roznymi poradami alimentacyjnymi. Napewno coz znajdziesz!!!

Gość zalamanawert
upupu tylko komornik stwierdzi ze jest niewyplacalny -samochod na kredyt, wszystko na matke przypisał, i jak udowodnic nielegalne dochody

Gość upupupup
zalamanawert, jesli pan będzie niesciagalny mozesz podac o alimenty JEGO RODZICÓW.. niektórzy szybciutko wtedy kase na wlasne dzieci znajdują

Gość ljh;kg;;
no i wybacz, że tak naskoczyłem, widzę że masz faktycznie nieciekawie, ale to wynika z tego że większość kobiet sa to dojące z innych nieroby i szmaty.

Gość ljh;kg;;
dddddddd - hehehe, zwyrodnialec i troll, no dobre dobre, ja już dałem szybciej dobre rady niż ty wszechwspaniała osobo:) pozatym jakbyś mieszkała niedaleko mnie i znałbym Cie osobiście autorko zapewne nawet jak tylko znajomu pomógł bym Ci, pomagam i pomogłem wielu osobom w życiu

Gość cvdfvbftgrbrba
"pomagam i pomogłem wielu osobom w życiu" obrzucanie stekiem wulgarnych wyzwisk zupełnie obcej osoby na pewno nikomu nie pomoże. Nie znałeś sytuacji autorki a pozwoliłeś ją sobie zwyzywać w naprawdę chamski sposób. U mnie w mieście nawet dresy osiedlowe się tak nie zachowują. Widze taką podwójną moralność. W realu to pomagasz, a w necie, gdzie jesteś anonimowy, wylewasz jad na zupełnie obce osoby, które naprawdę może to mocno zaboleć.

Gość zalamanawertew
z tego kalkusza wyszło ze minimum powinien płacic 800 zł

Gość z wlasnego doswiadczenia
mam zasadzone 400zl na 17nastolatke.Komornik sciaga 300zl bo tatus ma anizone zarobki jezeli pracuje Na umowe jest zatrudniony kilka miesiecy a pozniej niby rozwiazuja z nim umowe ale on dalej tam pracuje nielegalnie Nic nie mozna mu udowodnic:O dziecko z orzeczona niepelnosprawnoscia

Gość do z wlasnego doswiadczenia
le teraz nie jest tak ze kto ile zarabia, jesli ojciec twojego dziecka jest zdrowy i sie wymiguje to moze czas bys cos z tym zrobiła, teraz za nieplacone alimenty rodziece siedzą, i nie ma zlituj się

Gość z wlasnego doswiadczenia
tzn co mam wedlug Ciebie zrobic?:O mam mu natrzaskac czy ruskich naslac:D takie mamy panstwo i chore przepisy teraz jest winien 600zl to chyba za to nie da sie zakmnac goscia?

Gość ljh;kg;;
tarot - wypierdalaj naciągaczu złodzieju

Gość UIWAZAMZE22222
uwazam ze dla 3,5 letniego dziecka od ojca ktory za sam samochod placi 800 zł ....nalezy sie minimum 700 zł. MINIMUM!!!!!!!!!!!!!11

Gość kafeteryjnelogo
ludzie są podli i zawistni :) oczywiście że ma przeogromne znaczenie że dziecko jest przy tobie, przecież to "utrudnia" życie - cieżej znaleźć pracę, łatwiej ją stracić (np.przez częste L4), dodatkowo caly czas się nim opiekujesz, nie masz własnego prywatnego życia, bo poświęcasz je dziecku, musisz być obowiązkowa, odpowiedzialna i masz przez to wiele wyrzeczeń. Nie możesz wszystkiego piznąć i wyjechać sobie do Bungaju :) Dziecko ogranicza, zawęża pole życia, jest wymagajace , a ty jako matka się mu poswięcasz. Sądy na szczęście bardzo dobrze to rozumieja i nie pozwalają facetom opowiadać pierdół typu "ona jest leniwa bo nie prała mi skarpetek recznie" itp..

Gość UIWAZAMZE22222
kafeteryjnelogo MASZ racje. czy tałam dokladnie posty autosrki tematu i z tego wynika ze tatus poprzednich alimentów uniknął...bo matka jego pierwszego dziecka wyjechała za granice a tam dostaje samego socjalnego kilkaset euro podejrzewam ze chodzi o Niemcy bo tam własnie tak jest....wiec ów Pan mysli ze tez sie wywinie bo tamta tez nie miała sił....

Gość UIWAZAMZE22222
bo nie wierze autorko jak wytłumaczy w sadzie ze zarabia 1000 zł skoro najnizsza krajowa tpo 1400 i za co utrzymuje samochód, je placi rachunki itd ;D

Gość ghjjuk
on chce na dziecko dawac 300 zł?????????a dziecko ma tynk zreć??!!! skurwywsyn!!!!!!!!!!!!!!!!zajebany

Gość ghjjuk
kto w tych czasach placi 300 zł alimentów?rozumiem chyba ze ojciec to inwalida z piatka dzieci na utrzymaniu dodatkowo!!!

Gość ljh;kg;;
jak można pisac, że dziecko utrudnia życie, że nie masz, że nie masz prywatnego życia, co to ma znaczyć, przecież własne dziecko to prywatne życie, to najlepsze co może być, co za pustaczka z ciebie, taki typ samoluba co tylko własne latanie do bombaju, dla ciebie to szczyt osiągnięcia i prywatnego życia ? no ja dziękuję