Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robertcbb

Świadomość to nie mózg.

Polecane posty

Gość jydtsdjtfyjftyj
Wielkie dzięki za ten artykuł!!!!

Gość drthdrthdrhdr
Wspaniale napisane!

Gość tdyddfhh
I to jest właśnie najprawdziwsza prawda!

Gość ghjfgfhf
Na coś takiego właśnie czekałam! dzięki1

Gość tedterytret
Świetne podsumowanie z tym telefonem i karta SIM!

Gość Po prostu GENIALNE
Polecam każdemu!

Gość fdjgdfjdfj
I to jest nauka XXI wieku!

Gość ertyery
Powinni to wydrukować we wszystkich gazetach świata!

Gość dfhgdfhh
Tak! Mózg nie jest świadomością!

Gość wwergwergwe
Dobry tekst, bardzo dobry!

Gość twertwer
Fantastyczny wykład na temat mózgu i świadomości!

Gość sdfhsdfhsf
I to jest odkrycie!

Gość vgsergvswegrcws
Świetny tekst! Jeszcze raz polecam!!!!!

Gość dsfgsdfgdsffg
Znakomite wyjasnienie!

Gość kratka w linie
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czytajac wszystkie wypowiedzi orange, zachwycające się wpisem autora, mam wrazenie,ze pisal je sam autor:D:D:D:D

Gość paris encore
Fajny temat...W takim razie proszę o odp. Parę lat temu grałam w pewnym idiotycznym przedstawieniu ( miałam 13 lat) i miałam tremę jak nie wiem, bałam się wyjść na scenę a miałam do powiedzenia dwa zdania i w sumie miałam być na tej scenie jakąś minutę i gdy nadszedł czas weszłam na scenę pamiętam, że widziałam przez ułamek sekundy widownię naprzeciw mnie potem już wszystko obserwowałam z góry widząc jednocześnie siebie jak wygłaszam mój tekst i ludzi pode mną i nagle znów byłam sobą jak schodziłam ze sceny. Podsumowując nie pamiętam jak powiedziałam ten tekst ale moja wychowawczyni mówiła, że poszło mi bardzo dobrze tylko ja o tym nie wiem bo widziałam to z góry. Byłam tak jakby poza swoim ciałem i to było dziwne. Piszę bo nie daje mi to spokoju i powiem, że miałam jeszcze dwa inne dziwne przypadki w życiu.

Gość elooo
Takie właśnie przypadki jak deja-vu czy bycie poza ciałem, albo jeszcze inne potwierdzają, że umysł to nie materia. Jedyne rozwiązanie może być w fizyce kwantowej.

Gość elokwencja
przeczytalam wszystkie artykuly na stronie , dziwnie splataja sie z moimi przemysleniami - czy jest tu autor , chetnie sie poprzezucam przemysleniami, tylko bez podszywow!!! czlowieku daj namiary

Gość jazzzzzzzzzzzzz
do dziewczyny, ktora recyowala mialas oobe. poczytaj o tym. to jest bardzo dziwny temat. mnie sie tez zdarzylo, bylam pod sufitem nad swoim lozkiem i myslalam, ze umre (podobno nie wszyscy to tak odczuwaja)

Gość uho;pj;pkkl;knmklnmnnnnnnnnnnn
up

Gość hreteheds
up

Gość dziwna droga jezusa
ty musiałeś czytać teorie neotransmisji Według teorii neotransmisji (wg kanadyjskiej organizacji „Badacze Rzeczy Nieznanych) próbującej wyjaśnić wszelkie prawa i zasady rządzące Ziemią i Kosmosem, każdy z nas jest jednocześnie i nadajnikiem i odbiornikiem energii posiadającym tzw. transmiter ośrodek energetyczny (czyżby chodziło o duszę?). Niekiedy dochodzić może do nieprzewidzianych zmian w transmiterze („chora dusza), co staje się przyczyną chorób najpierw o podłożu psychicznym (duchowym), a później somatycznym (cielesnym) lub pojawienia się nadzwyczajnych (paranormalnych) umiejętności.I tu dygresja. W jaki sposób odbywa się kontrola nad Wszechświatem? Mamy tutaj do czynienia z tzw. przenikaniem. W naszych warunkach ziemskich (Ziemia jest częścią Wszechświata) każdy atom, każda cząstka, żywa czy martwa, jest przenikana przez pewien rodzaj fal. Fale potrafią uruchomić w każdej cząstce odpowiednia energię, która to energia kieruje zachowaniem się całej cząstki. Fale są różne. Każda, nawet najmniejsza cząstka ma przypisane odpowiednie fale, które tylko ona może odebrać. Tak więc przez kulę ziemską przenika niezliczona liczba fal z instrukcjami dla wszystkich cząstek na Ziemi, zarówno tych na powierzchni, jak i w głębi naszego globu. Nie warto się nawet zastanawiać nad rzędem wielkości liczbowej tych fal. Jeżeli spojrzymy na bezkresne wody oceanu i wyobrazimy sobie, ile zawiera on cząstek wody, a każda cząstka to dwa atomy wodoru i jeden tlenu, dla których potrzebne są odrębne fale, dojdziemy do wniosku, że nie miałoby to żadnego sensu. Fale pierwotne przesyłają rozkazy do odpowiedniej cząstki. Fale wtórne informują SIŁĘ (Punkt Zerowy (PZ)) o stanie danej cząstki (co się z nią dzieje) w danej chwili. W dużym uproszczeniu można powiedzieć, że fale pierwotne biegną od PZ do cząstki, a fale wtórne od cząstki do PZ. Zauważyłeś już z pewnością, że coraz bardziej wzmagają się nasze zdolności. Ma się wrażenie, że ewoluujemy w przyśpieszonym tempie. Zwróciłeś również uwagę i na to, że np. małe dzieci, młodzież, świetnie radzą sobie z techniką zwłaszcza elektroniczną. Nikt im nie czyta instrukcji obsługi urządzenia, a one je po prostu „czują. A my, przedwcześnie urodzeni, nie umiemy się często z tym pogodzić i pytamy „Dlaczego? A dlaczego nie? Co jest przyczyną tak gwałtownego przyśpieszenia? A może do naszych mózgów spływają kodowane światłem informacje wywierające na nas wpływ? Może ktoś nam je przesyła kompletnie bez naszej świadomości? A może jest tak, że każda z żyjących istot „produkując wszelkie myśli począwszy od tych nawet najbardziej prozaicznych, po największe idee, pomysły, obrazy mentalne, modele matematyczne, fizyczne i inne tworzy po prostu wiedzę Wszechświata, instrukcje obsługi, matryce postępowań, kosmiczną bibliotekę, bank danych, Kronikę Akaszy „Nowa umiejętność odkryta przez zwierzę czy człowieka, powtórzona kilka razy staje się trwałą formą i trafia do banku pamięci [podkreślenia autora]. Od tej chwili inne zwierzęta tego gatunku (lub ludzie) uczą się kilka razy szybciej. Zgodnie z tą koncepcją znacznie łatwiej jest nauczyć kogoś programowania komputerów dziś, niż w latach 70-tych. Ułatwia to nasza pamięć gatunkowa, a kontakt z nią uzyskujemy dostrajając się do potrzebnej informacji przez rezonans morficzny. Taki bank informacji przypomina ezoteryczną ideę Kroniki Akaszy zapisu wszelkich działań, myśli i emocji, jakie kiedykolwiek pojawiły się na świecie. Niektórzy rzeczoną kronikę nazywają pamięcią Boga.

Gość Racjonalista1243
Trzeba poczekać na niezbite dowody doświadczalne. Jak się okaże prawdą, to cały świat się dowie.

Gość vbgwsgsdg
up

Gość dghdhdd
up

Gość qwertyuygfdsdsa
up

Gość werrrrrrrrrrrrr
przeczytajciee