Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elizawietta

w ktorym tygodniu ciazy poszlac do lekarza?

Polecane posty

Gość elizawietta

czesc dziewczyny, w jak zaawansowanej ciazy bylyscie, gdy pierwszy raz poszliscie do ginekologa?

Gość alaaa ma kotaaaa
8t3d

Gość zaciazona majka
ja poszlam w 5-m, chociaz wiedzialam, ze jeszcze mi nic konkretnego nie powie, kazal mi przyjsc na poczatku 8 ale w miedzyczasie poszlam do innego lekarza bo ten pierwszy mial nizbyt dobra opinie, o czym dowiedzialam sie po wizycie. Drugi lekarz tez mi nic konkretnego nie powiedzial, kazal przyjsc tak samo- poczatek 8-o tyg. Jutro zacznie mi sie 7-y tydzien i powoli zaczynam sie martwic, bo wyczytalam w necie, ze w 6-m tyg. powinnam juz byc po podstawowych badaniach a ja jeszcze nic nie mam. Do tego mam bole brzucha, dosc silne- nie wiem czy to normalne- jeden i drugi lekarz mowil, ze tak. Moze panikuje ale to moja pierwsza ciaza i nie wiem jeszcze co i jak

Gość roses of red
ja poszlam w 8 tc. wtedy zostala mi wykryta ciaza.

Gość zaciazona majka
czyli 8 tydz. jest ok :) a juz sie martwic zaczynalam. A Ty autorko? kiedy idziesz?

Gość gość
Ja poszłam potwierdzić ciążę i byłam w 5 tyg Teraz nie zwlekaj z pójściem bo trzeba być przed 10 tyg by otrzymać becikowe.

Mania pierniczysz jak potluczona:D wcale to nie jest wymogiem , wystarczy byc tylko 3 razy podczas calej ciazy:) bylam gdzies w 6 tc

Gość który
w 5-ym tygodniu

Gość gość
agata_bbb Skoro nie potrafisz grzeczniej to pozwolę sobie powiedzieć że potłuczona to Ty jesteś :) Na przyszłość zachowuj się grzeczniejFakt pomyliłam się nie zauważając że zawiesili ten warunek do 31 grudnia 2011 ale jak widać Ty też nie jesteś poinformowana dobrze pomijając mały szczegół ''Do 31 grudnia 2011 r., aby uzyskać to świadczenie, wystarczy przedstawić zaświadczenie lekarskie lub zaświadczenie wystawione przez położną, potwierdzające co najmniej jedno badanie kobiety w okresie ciąży przeprowadzone przez lekarza ginekologa lub położną.''

Gość misia z Bielanowa
W 13tc.Nie widze sensu isc wczesniej,bo po co?No chyba ze cos niepokojacego zaczyna sie dziac to wtedy wczesniej,ale jak jest wszysto ok to moim zdaniem 13 tc.jest akurat na pierwsza wizyte u gina.

Gość elizawietta
ja poszlam w 7 tygodniu ciazy - chociaz wiedzialam juz od 5 tygodnia o ciazy. Troche zaluje, ze nie poszlam wczesniej - bo dopiero, jak poszlam dowiedzialam sie, ze mam lykac kwas foliowy ...

Gość Zastanawiam się jak to
możliwe, że można nie wiedzieć, ze należy łykać kwas foliowy jeszcze przed ciążą... tego nie trzeba się dowiadywać od lekarza, można zewsząd. W pierwszej i w drugiej ciąży poszłam do lekarza w 6 tygodniu na pierwszą wizytę.

Hej, ja poszłam w 7tc, ale dziś po tygodniu ide jeszcze raz bo ostatnio był tylko mój puls, natomiast nie widać było serduszka, tak twierdzi lekarz, powiedział też że jak będzie serdeuszko to wtedy założymy kartę ciąży, mam nadzieję , że to własnie dziś. Pozdrawiam wszystkie dziewczęta :)

Gość dlaczego niby mialoby sie nie
ja wybieram sie kolo 8 tygodnia zbyt wiele nerwow z tym czekaniem na czynnosc serca tym razem poczekam:)

Gość elizawietta
o ja cie. Normalnie nie wiedzialam, ze trzeba brac kwas foliowy. Skad moglam niby wiedziec. To moja pierwsza ciaza.

Gość zeno
no wlasnie. Nie kazdy musi wiedziec :)

Gość Aga Krk
1 ciąża w 14 tygodniu 2 ciąża w 10 tygodniu

Gość Maryjetta.
Ja poszlam w 4 miesiacu,wiedzialam od poczatku ale balam sie reakcji rodziny ,do tego konczylam wlasnie ostatnia klase liceum wiec milczalam. Pozatym tez panicznie balam sie ginekologa,nigdy nie mialam z nim stycznosci. Balam sie ze gin zleci pobieranie krwii a ja panicznie sie boje igiel. Moja mama jak sie zorientowala ze jestem w ciazy ku mojemu zdziwieniu skakala z radosci ze zostanie babcia.

w 10 i to nie AprAWDA ZE JAK DO 10 NIE PÓJDZIESZ NIE DOSTANIESZ! SPOKOJNIE

no cóż takie są przepisy , a jak ktoś daje inaczej to już nie mój problem:)