Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arelajna arelajna

Nie jem mięsa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wege łączmy się

Polecane posty

Gość arelajna arelajna

Dlaczego tyle zła ? Jak możecie zabijać zwierzęta ? Dlaczego człowiek stał się tak obojętny i zabija zwierzęta ? Płakać mi się chcę. Nigdy nie będę jadła mięsa. Czekam na wasze posty. Połączmy siły.

Gość asdgadsfasfa
Hitler też był wegetarianinem i co zrobił-wszyscy wiedzą :P

Gość jkjkkjkkk
ile masz lat?? Ja też nie jem

Gość bhgghgghgh
bo jest dobrem odzywcze, bo zwierzeta sa w tym celu hodowane. nie jesz nie musisz, nie wtykaj nosa w sprawy innych. jak ci nikt nie mowi co masz jesc ty nie mow innym czego jesc nie maja.

Gość jkjkkjkkk
no i co z tego,ze jeden hitler byl jaki był?? to znaczy,ze co,ze kazdy wege to hipokryta lub jest zły dla ludzi? chyba w kazdym panstwie/kazdej kulturze,subkulturze,jakims ruchu,no nie wiem,czymkolwiek są źli ludzie,ale to nie swiadczy zle o ogóle. A wegetarian wiecej jest przeciez tych dobrych :)

Gość hej hej jeee
bedziesz miec anemnie za pare lat wegetarianko

Gość jkjkkjkkk
ja nalzeze do tych,co innym nie mowie,co maja jesc,nawet nie przyznaje sie,ze jestem wege jak nie musze...(nie mowie o forum zeby nie bylo) ...po prostu ludzie czesto uwazaja nas za dziwakow,sa uprzedzeni,albo sie tym ekscytują i kurcze wystarczy,ze raz powiem,ze ja nie jadam miesa to potem przez polowe obiadu mnie o to wypytuja i o tym jest rozmowa....no a przeciez jestem normalnym człowiekiem i to czesto miesozercy sie wtracaja w to co ja jem...no bo jak to tak,nie jesc miesa?? jestem niepowazna,bede miec niedobory,co ja w ogole jem :P

Gość asdgadsfasfa
jkjkkjkkk Jedzących wszystko jest też więcej dobrych nich tych złych :P Więc czemu ma się czuć gorszy ze jem mięso??

Gość arelajna arelajna
po co tu wchodzicie ? nie szukam dyskusji z wami, chce porozmawiać z ludźmi którym tez los zwierząt jest bliski. Macie w domu, psy i koty a jecie mięso. I wy hipokryci mówicie, że kochacie zwierzęta.

Gość miałem podobnie
jedzenie mięsa to niższy stopień uczłowieczenia, wegetarianie są wyżej stojący w rozwoju

Gość jkjkkjkkk
taak,a ty raka jelita grubego albo nadcisnienie :P nie sadze,a nawet jesli,to na cos trzeba umrzec

Gość asdgadsfasfa
arelajna arelajna A psy i koty niby co jedzą??marchewki hehe To może im też zabroń jeść mięsa ;P Ja tam "do was" nic nie mam,ale nie wmawiajcie że ktoś jest gorszy od was bo je mięso!!

Gość miałem podobnie
dokładnie, ci co mówią że kochają zwierzęta, a jedzą inne zwierzeta to zakłamani hipokryci

Gość femme fatale xxx
W Polsce wegetarianizm jeszcze nie jest trendy ;) Myślę, że niedługo ta moda przyjdzie do naszego kraju, chociaż to tylko moda cieszę się, że jest nas więcej. Szczyt hipokryzji to kochać zwierzęta jednocześnie je jeść, a takich to miliony :)

Gość vfffffffffffffff
kota nie jem i co? mam dmuchac i chuchac na kazda krowe, ktorej pierdy i gowna powoduja wiekszy efekt cieplarniany niz samochody z silnikiem 12 cylindrowym? :O moge sobie mieso jesc i kochac koty i psy a ludzmi i tak bede pogardzala zwlaszcza z takimi histerykami jak ty :O

Gość miałem podobnie
zwierzęta nie są ludźmi i muszą jeść mięso, bo w naturze nie jedzą zieleni, zwierzęta jedzą surowe mięso, a człowiek? jesli uważacie że człowiek powinien jeść mięso bo ma taką naturę, to spróbujcie jeść surowe mięso

Gość ljh;kg;;
rośliny też czują popieprzeni wege na pokaz

Gość miałem podobnie
dmuchać i chuchać? wy chyba nie wiecie co się dzieje w rzeźniach...

Gość jkjkkjkkk
Więc czemu ma się czuć gorszy ze jem mięso?? - nie masz sie czuc gorszy,ze jesz mięso.Ja nie czuje sie lepsza,tylko jakos mi tak głupio troche jest....a jesc miesa po prostu nie chce,nie moge no...nie sprawia mi to przyjemnosci......i nie chodzi o to,ze gorszy,ale powiedz,nie szkoda Ci choć troche tych zwierząt?? Jest przeciez tyle dobrych potraw bez mięsa...naprawde,my ludzie mozemy zrobic choc tyle,nie jest nam tak niezbedne do zycia w tej chwili mieso,a zwierząt szkoda.No moze i w pewnym sensie Ci co lubia zwierzeta ale jedza mieso to hipokryci,ale jesli sa dobrzy dla psow,dbaja o nie,to juz jest krok ku dobremu :) Lepsze to niz nic,moze nawet bycie wolontariuszem jest lepsze niz bycie wege...wazne by robic cos dobrego czlowiek dobry dla zwierzat a zly dla ludzi to dopiero hipokryta..wlasnie hitler chyba jest hipokrytą wszechczasów

Gość niestety jem, a chciałabym nie
Chciałabym nie jeść, ale jestem taka słaba, a mięso takie dobre... :( Ograniczam je do minimum, ale nie mogę rzucić. 😭

Gość asdgadsfasfa
miałem podobnie Człowiek jest wszystko żerny i jego żołądek jest przystosowany do trawienia mięsa,wiec czemu ma go nie jeść??A to że je się smażone mięso to dla tego że tak jest smaczniej.I surowe też można jeść-sam znam takich co jedzą np tatara.

Gość miałem podobnie
z mięsożernymi dyskusja zawsze jest jałowa, bo mają zgąbczony mózg ;)

Gość ljh;kg;;
żelatyne stosujesz ? ryb i jajek też nie jesz ?

Gość Hitler nie był wegetarianinem
Owszem unikał mięsa ze względów zdrowotnych (miał wrzody żołądka i obawiał się raka, wówczas całkowicie nieuleczalnego) ale nie miało to nic wspólnego ze współczuciem do zwierząt, o ludziach nie wspomnę. Tezę o bezmięsnej diecie Wodza propagował Goebbels (jak widać niektórzy wierzą w nią do dziś), chcąc by Adolf uchodził oczach narodu za ascetę. Niemniej do dziś pasztet z gęsich wątróbek przyrządzany w Bawarii nieoficjalnie nazywa się "daniem Hitlera". gdyby ktoś pytał - ja mięso jadam, nie lubię natomiast manipulacji.

Gość miałem podobnie
jak byście zobaczyli co się dzieje w rzeźniach, to byście zmienili zdanie, cielaki topione we krwi, rozcinanie brzuchów żywych krów, ludzie to najgorsze co spotkało ziemię

Gość jkjkkjkkk
ja mimo wszystko staram sie traktowac wszystkich rowno i z szacunkiem....zwierze,czlowiek,co za roznica?? a zdecydowana wiekszosc ludzi jest miesozerna,wiec ciezko by mi bylo nie lubic ich z takiego powodu...tylko ze to ja jestem ta inna,dziwniejsza :P kurcze,nie mialam szczescia spotkac w swoim otoczeniu wielu wegetarian...znam 2 osoby :P

Gość asdgadsfasfa
jkjkkjkkk Ja sobie nie wyobrażam życia bez mięsa.Ale nie przeszkadza mi to że ktoś tego mięsa nie lubi,ale przeszkadza mi to jak chcą mi wmówić że jedzenie mięsa jest złem. Od zawsze człowiek jadł mięso i nie da się tego ukryć.Co prawda na pewno w rzeź nie jest zbyt wesoło,ale jednak jakoś zwierzęta trzeba zabić żeby można było je później zjeść. Kwestia tylko tego żeby ginęły jak najbezboleśniejszą śmiercią.

Gość jkjkkjkkk
nie stosuje żelatyny (raz kupilam deser z zelatyna i zjadlam,ale skaplam sie ze jest z zelatyna jak juz bylam w polowie jedzenia:O),jajka jem ale nigdy z chowu klatkowego preferuje wiejskie :P ograniczam produkty mleczne :P

Gość ljh;kg;;
miałem podobnie widać że zgłupieliście do reszty z braku protein, martw sie o los ludzi a nie zwierzęta

Gość miałem podobnie
zwierzęta są do kochania a nie do zabijania