Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arelajna arelajna

Nie jem mięsa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wege łączmy się

Polecane posty

Gość czyli tak naprawde sciemniasz
po prostu znam psychike malolatek, ktore na sile chca pokazac innym jak bardzo 'alternatywne' i odrozniajace sie od innych sa. to normalne w twoim wieku, kazdy ma taki okres w swoim zyciu.

Gość jkjkkjkkk
poza tym sama kiedys jadlam szynke.nie az tak dawno wcale i malo kto nie je miesa od urodzenia,moze ci co nie jedli go nigdy sie odwracaja z obrzydzeniem

Gość jkjkkjkkk
no tak,moglam nie pisac ile mam lat..do tego ludzie tez sie przyczepiaja....ja akurat nie chce sie wyrozniac na sile,jestem uwazana za dziwna nieraz ale nie dlatego,ze sie na taka kreuje,widocznie taka jestem..moze odbierzesz to wlasnie za kreowanie sie na taką,ale chociazby to,ze jestem wege...ja wiem,dlaczego taka jestem ale ktos tak jak Ty moze pomyslec,ze to dla lansu no a na to to ja juz nic nie poradze,pozostaje mi sie tym nie przejmowac....

Gość a ja mam coś dla was wszystkic
z całym szacunkiem dla krów, ale lepiej jeść wołowinę niż ryby, jeśli już ktoś je mięso...

Gość jkjkkjkkk
po prostu znam psychike malolatek - poza tym to,ze jestes starsza,to nie znaczy,ze wszechwiedzaca i znasz psychike wszystkich małolatek jak to okreslasz....nie wrzucajcie do jednego wora wszystkich,dlaczego tak lubicie to robic? pytam oczywiscie tych,ktorzy to wlasnie robią

sorry, jakbys miala inne pobudki do bycia wege, to nie chwalilabys sie tym na forum o kupie :O

Gość kurka jajcowata
Mielilam kawe w mlynku jak ona plakala, bolalo ja , nie tkne juz kawy!!! Mlynek gorszy niz rzeznia!!! dziala bez znieczulania!!!

bo sama mialam 17 lat i wiem jak ciezko jest byc dorastajaca dziewczyna - znam wszystkie mozliwe problemy, przez ktore przechodza malolatki, ze wzglegu na wlasne doswiadczenia i doswiadczenia najblizszych znajomych

Gość niehigieniczna
Wiek nie ma nic do rzeczy , no czemu sie jej czepiacie - stara sie robic cos pozytywnego , a co rozwaga dozwolona po 40-stce! Corka mojej przyjaciolki ma 15 i nie je , bo mama w restauracji robila beee, przy owczym miesie , co w tym zlego , ze malolata wrazliwa jest !!!!

nie, o tobie napiszemy tylko, ze kiepskim angielskim dysponujesz :)

Gość kurka jajcowata
smierc- wedkarzom smierc- mysliwym smierc - Eskimosom-zra foczki !!!!! Fuj Ratowac plemniki

Gość kurka jajcowata
Karzde mienso idzie do nieba Dni menczenniczyh kruf! kto je krowi muzk , dostanie horoby wsieklyh kruf

Gość lubię też dziczyznę
też nie jem mięsa,oprócz boczków i golonek,hahaaa

Gość jkjkjkkjkjk
heheh,ja sie nie chwale,ja dyskutuje..nie wiem,co to ma wspolnego z chwaleniem sie...chwalic sie na forum?? hmm...dziwne....przeciez nie napisałam,że jestem taka zajebista bo nie jem mięsatylko,że nie jem mięsa a to nie jest równoznaczne z chwaleniem sięforum o kupie?? interesujace,skoro to forum o kupie to dlaczego powstal na nim taki temat z kupa nie zwiazany?? no chyba ze zaczniemy dyskutowac o tym,czym sie rozni kupa miesozercow od tych wege :D:D a i co Ty robisz na forum o kupie?? nie glupio Ci siedziec na takim? :D bo moze ja nie mam swiadomosci o tym,ze to forum o kupie ale jesli Ty masz i nie wstyd Ci tu siedziec to gratuluje :D a może po prostu masz takie skojarzenia,ale to nie znaczy że są one prawdziwe :D heheh,serio rozbawilas mnie teraz :) i nie pisze tego zlosliwie,nawet jesli tak to odbierzesz.Chyba nie masz już do czego się przyczepić,więc wymyślasz jakieś bzdury.Na forum wlasnie mogę sobie o tym pisac,chwalic się,bo wy i tak nie wiecie kim jestem wiec nie będziecie mi dogryzac w realu i zarzucac ze robie cos na pokaz,chociazw rzeczywistości lepiej widac,czy ktos robi cos na pokaz czy nie..jesli nie to nawet często nie widac tego w ogole. :) hmm nie wnikam jakie miałaś doświadczenia,ale na pewno nie znasz wszystkich problemów wszystkich ludzi,bo to jest niemożliwe przecież..nie wiem,moze sama sie tym chwalisz,że tyle wiesz :P a co,problem 17latki jest gorszy niż problem 40latki?? niekoniecznie,przecież nie wszystkie 17latki przejmują się tylko tym,co ubrać na randkę i czy są lubiane.Ja np nie

Gość jkjkjkkjkjk
aha,i nie mierz wszystkich swoją miarą,bo domyslam sie,ze skoro tak mi zarzucasz robienie czegos na pokaz to pewnie sama w moim wieku tak robiłaś? a patrzenie na cos przez pryzmat własnych doświadczeń jest bardzo subiektywne

Gość KasiaWegasia
Jestem wegetarianką od 25 lat, przez tak długi okres czasu nauczyłam się gotować dania wegetariańskie różnorodne, smaczne i pełnowartościowe. Chętnie mogę gotować u Państwa, na co dzień bądź w formie cateringu. Mogę gotować u Państwa bądź u siebie i dowozić już gotowe dania (Warszawa i okolice) . Serdecznie zapraszam do współpracy. Katarzyna nr. 72616474

Gość KasiaWegasia
Jestem wegetarianką od 25 lat, przez tak długi okres czasu nauczyłam się gotować dania wegetariańskie różnorodne, smaczne i pełnowartościowe. Chętnie mogę gotować u Państwa, na co dzień bądź w formie cateringu. Mogę gotować u Państwa bądź u siebie i dowozić już gotowe dania (Warszawa i okolice) . Serdecznie zapraszam do współpracy. Katarzyna nr. 726164742

Gość imvegan
a ja jestem weganinem od 3 lat, ogólnie gdziekolwiek nie pójde to spotykam osoby które w jakiś sposób odrzucają mięso, czy to ssaków,czy każde mięso czy wogóle jedzenie jakiegokolwiek pochodzenia zwierzęcego i bardzo cieszę się z tego powodu

Gość gość
Totalna głupota, ludzie od zawsze jedli mięso i są do tego przystosowani. Potrzebują do życia różnego rodzaju białka. Zawsze łowili ryby polowali na zwierzęta. Trzeba być ostatnią ciotą, żeby tego nie rozumieć, a tym bardziej odbierać tego sobie i dzieciom.

13 lat nie jem mięsa, od roku staram się jeść wyłącznie wegansko i żyje. Co gorsze zdrowa jak rydz, nawet przeziębienie mnie unika.

Gość gość
Już pewnie zapomniałaś co to znaczy się dobrze czuć. I to co teraz czujesz jest dla ciebie ok.

Czuję się zdrowsza, nie mam wzdec ani innych głupich dolegliwości. Mam lepsza cerę, włosy. Nie mam niedoborów. Tylko cukier mam zły, bo tego lubię. Dobry paradoks, zapewne czuję się gorzej, mimo, że nie choruje iIwyniki mam lepsze. Z pewnością zalegajace w jelitach zwłoki, to samoOzdrowie

Gość gość
Hitler jadł mięso. Nawet raz w Żabce go widziałam, jak polędwicę krakowską sobie kupował. Dodam, że jestem bardzo stara.

Gość gość
Też jestem wegetarianką ale nie obrażam mięsożernych. Bo byłabym ignorantką. Dobrze wiem, że jakbyśmy byli wszyscy wega, to zwierzęta by nas zagryzły na śmierć. Chciałabym żeby nikt na tym świecie się nie krzywdził i żeby zapanował pokój, ale na dzień dzisiejszy jest to niemożliwe i jestem tego świadoma. Ale staram się żyć jak najlepiej. Mam nadzieję, że kiedyś wilk z owcą zostaną przyjaciółmi ale niestety nie dzisiaj. Może jest to możliwe....

Gość gość
Bo zwierzęta nie zlitują się nad człowiekiem. Większość z nich to mięsożercy. A wega animals jak hipcie, to nawet więcej ludzi zabijają :P O ironio .... Myślę, że wzrost populacji mógłby być poważnym problemem. I choć większość jemy zwierząt hodowlanych ( mówię o Polsce i europie), bo w Japonii czy Chinach to robaczki są najbardziej zagrożone :P to w końcu stałyby się dzikimi zwierzętami. A takiej świni, to bym się bała ;/ Choć są bardzo mądre, to wiadomo, że istoty inteligentne mogą być strasznie empatyczni albo na odwrót. np; delfin może się posunąć do gwałtu...

Dla mnie nie byłoby problemem, gdyby zwierzęta odplacily się tym samym, co ludzie im zgotowali przez wieki. I wręcz jestem pewna, że one w przeciwieństwie do ludzi zrobilyby selekcję i ludzkość przesortowaly.