Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arelajna arelajna

Nie jem mięsa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wege łączmy się

Polecane posty

Gość niehigieniczna
nie zjadam mojego psa , ale ludzie zawsze jedli mieso , a czy wiesz , ze rosliny reaguja na muzyke , czyli pewnie tez swiadomosc maja , to co tylko woda , a jesli tez jakos odczuwa? Najlepiej wyginmy , zeby nikomu krzywdy nie robic!!!! Tez nie jem , ale to prywatny wybor , wiec nie ewangelizujcie. A najczesciej tak to wyglada, ze miesozercy nie nazywaja vegow czubkami , to na swiecie tolerowane, prawie kazda knajpa ma cos wegetarianskiego , za to wegetarianie rycza kazdemu w twarz ze morduje ,zjada zwloki itp. Zabic wszystkie drapiezniki - jedza mieso!!!!!!!! Czesc femme fatale Dla przypomnienia -na poczatku jadalismy surowe mieso!!!!!

Gość miałem podobnie
zwierzęta są lepsze od ludzi, ludzie to porażka tej planety

Gość jkjkkjkkk
z mięsożernymi dyskusja zawsze jest jałowa, bo mają zgąbczony mózg - e tam,bez przesady,to dopiero generalizowanie..wlasnie troche wkurzajace,bo potem jest stereotyp wywyzszajacego sie wegetarianina,gardzacego innymi

Gość asdgadsfasfa
Hitler nie był wegetarianinem Może i masz rację-oglądałem dzisiaj dokument on nim w którym tak mówili,ale mogli się mylić a ja jakoś specjalnie nie sprawdzałem tego jak było na prawdę :P

Gość ljh;kg;;
jajka jesz ? to to meczenie i wykorzystywanie biednych kurek, nie wspomnę o mordowaniu żelatyna jest prawie wszędzie, już widze jak żyjesz z samej sałaty i marchewki, z resztą biedne roślinki, one też chcą żyć, udowdniono że mają swoje życie

Gość miałem podobnie
własnie, kiedyś jedliśmy surowe, potem smażone, gotowane, a ewolucja prowadzi do tego, że kiedyś nie będzie się jadło w ogóle, ale jeszcze nie teraz niestety

Gość asdgadsfasfa
miałem podobnie zwierzęta są lepsze od ludzi, ludzie to porażka tej planety A ty rozumiem się za człowieka nie uważasz??

Gość czyli tak naprawde sciemniasz
nie jestes wegetarianka, nie patrzysz na to co jesz, tylko zresz co popadnie i mowisz ze jestes wegetarianka :O miesa nie jesz, bo kochasz zwierzatka, ale juz jajka wpieprasz? a z jajka to sie przypadkiem nie rodza male kurki? kurki i koguciki sa gorsze od swini czy psa? a mleko? wiesz jak sie produkuje mleko na skale przemyslowa?

Gość miałem podobnie
a kto powiedział że ja w ogóle nie jem mięsa? ja piszę jak być powinno, nie pisałem że nie jem, że nie jestem hipokrytą, bo jestem ale potrafię się przyznać do tego

Gość niehigieniczna
z tymi rzezniami , tez lekko barwicie , pewnie , ze zdarzaja sie cholerstwa , ale ogolnie sa przepisy , ktore oszczedzaja zwierzeta cierpien , pogadaj z muzeumanami jak tam wyglada zarzynanie zwierzat!!!!!!!!!!

Gość miałem podobnie
uważam się za człowieka co nie oznacza, że źle myslę o ludziach

Gość jkjkkjkkk
niehigieniczna - masz sporo racji,ja bym nie rezygnowala z miesa gdybym nie miala raczej wyboru,ale teraz mam i moge mieso zastapic innymi produktami a co do roslin..no wiem,niestety,ale tak jestesmy skonstruowani,ze cos jesc musimy i ze akurat sa to zywe rzeczy :( no ale jesli musze wybrac no to sadze,ze zwierzeta maja gorzej niz rosliny,wiec juz wole jesc rosliny....jajka,tak wiem,ale całkowitą weganką to nawet ja nie potrafiłabym być:P takich ludzi to dopiero podziwiam,oni to juz nieźle mocni muszą być.....a i mysle,ze jedzenie jajek wiejskich nie jest takie straszne :P moze i sie myle,na dzien dzisiejszy jajka jem.

Gość asdgadsfasfa
miałem podobnie A niby czemu nie powinno się jeść mięsa?? Kwestia jest chyba inna a mianowicie to w jaki sposób zwierzęta są zabijane!

sluchaj wegatarianko przemadrzala ludzie pierwotni moze slyszalas jedli mieso nawet surowe czasem w zimie jedli tylko mieso i ryby bo nie bylo nic innego i dzieki temu przetrwali i dlatego ty tez jestes teraz na swiecie ja tam uwazam ze jesc mieso mozna a sama jem ale nie codziennie

Gość miałem podobnie
zgadza się, głównie chodzi o zabijanie zwierząt, o ich cierpienie, a nie o samo niejedzenie mięsa

naprawde nie widze roznicy miedzy zjedzeniem jajka a zjedzeniem kabanosa....ale zawsze mozna sie tlumaczyc mniejszym zlem czy nieswiadomoscia...

Gość miałem podobnie
jeśli się nie widzi róznicy między jedzeniem kabanosa, a jajka, to oznacza problem z myśleniem, ograniczenie umysłowe

Gość jkjkkjkkk
nie jestes wegetarianka, nie patrzysz na to co jesz, tylko zresz co popadnie i mowisz ze jestes wegetarianka - jestem wegetarianka nawet chociazby z definicji :P nie jestem weganką,wrganie nie jedzą jajek ani nie piją mleka. Patrze na to co jem,ale kazdemu zdarza sie bład,ja oczy wybaluszylam ze zdumienia jak zobaczylam zelatyne w deserze ktory nie mial nic wspolnego z galaretka,ale mniejsza o to... wiem niestety,ale calkiem zrezygnowac nie potrafie,mleko i tak mocno ograniczam,zwlascza,ze go nie moge (mam nietolerancje laktozy) jajka..tak,wiem,ze sie rodza koguciki.....ale jednak poki sie nie narodzil ten kogucik,to takiego cieprienia jk swinia czy krowa nie odczuwa :(

Gość kurka jajcowata
No czcic wszystko co zywe - a plemnikow wam nie szkoda RATOWAC PLEMNIKI!!!!!! ONE TEZ CZUJA

Gość ljh;kg;;
musze się powtórzyć i przypomnę o np. żelatynie, stosowana w farmacji, prawie wszystkich produktach ( np. sałatki warzywne ), kosmetykach, farbach na ściane - przykro mi ale was wege należy tępić za głyupote, a ty miałem podobnie, jak opieprzasz hamburgery to stul pyst bo pieprzysz od rzeczy

Gość beenedykt XVI
ratujcje plemnjiki polatzy!

Gość kurka jajcowata
A przynajmniej nie lykajcie tych plemnikow -ONE CIERPIA

nie trzeba byc uczonym, zeby wiedziec ze srodki zelujace znajdziemy w deserach, serach, dzemach, cukierkach, zelkach... jogurcik truskawkowy pewnie tez wcinasz ze smakiem?

Gość beenedykt XVI
pomódlmy się za plemniki

Gość jkjkkjkkk
nie bede sie tlumaczyc ani nieswiadomoscia,ani mniejszym złem...jesli juz to powiem,ze kazdy krok ku dobremu jest juz dobry..kazdy niech pomaga tak jak umie,na ile chce i na ile go stac :) jedni niech pomagaja ludziom,inni psom,jedni niech nie jedza chociazby świń,a Ci,ktorzy sa weganami albo pomagaja wszystkim naokolo,to juz w ogole pełen podziw. :) Ja nie uwazam sie za mega dobrą czy lepszą,poświęcam sie na tyle na ile daje rade,wiem,ze moglabym wiecej

nie jesz krowy, ale mleko juz pijesz, nie patrzac na to ze setki krow umiera po to, zebys mogla sie tego mleka napic... to troche smutne, dla mnie to marnowanie tyh cielakow - juz wolalabym zjesc kotleta z krowy niz pozwalac zabijac cielaki ktore nie sa pozniej do niczego nikomu potrzebne...

Gość jkjkkjkkk
jogurty jem moze 3 razy na rok. jak juz mam taka slabosc i ochote,ze egoistycznie to robie :P no niestety,tak juz jest,ze wszedzie naokolo moga byc rzeczy,ktore sa okupione cierpieniem,tym trudniej naprawde jest sie czegos wyrzekac i wybierac te dobre produkty a i tak nie zawsze jest pewnosc dlatego miedzy innymi nie potepiam miesozercow,rozumiem,ze ciezko by im bylo zrezygnowac z przyzwyczajen a tym bardziej mimo ograniczen starac sie odzywiac rozsadnie i jeszcze nie kupic przypadkiem czegos z żelatyną... no i jeszcze kosmetyki....tez wole wybierac te nietestowane na zwierzetach,ale czy znaczek daje mi pewnosc? nie,ale cóż.. jesli czujecie sie lepiej wytykając mi błedy czy hipokryzje czy cos tam jeszcze,to prosze bardzo..wole jak ktos sie czuje przeze mnie lepiej niz gorzej :P