Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arelajna arelajna

Nie jem mięsa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wege łączmy się

Polecane posty

Gość kurka jajcowata
A ja poswiece sie za PLEMNIKI , nie polkne juz zadnego!!!!! Oj ciezko bedzie sie bez nich obejsc!!!!

Gość jkjkkjkkk
akurat samego mleka w ogole nie pije...poza ryzowym sojowym i gryczanym,takie pije czesto i dodaje do budyniow i kawy latem jadam lody,jadam tez slodycze - przyznaje,ze to moja slabosc,z miesa latwiej mi zrezygnowac nie wiem,dlaczego uwazasz to za smutne,tym bardziej,jesli sam jesz i mieso i mleko pijesz..weganow podziwiam,juz to mowilam.

Gość jkjkkjkkk
moze kiedys dojrzeje i do bycia weganką,może :) na razie mam 17 lat i stopniowo zmieniam nie pasujace mi nawyki i przyzwyczajenia :P

Gość niehigieniczna
jaki kotlet z krowy , jakie cielaki nikomu niepotrzebne , nie pijcie tyle - przeciez je sie to cielakowe mieso !

Gość czyli tak naprawde sciemniasz
kupujac mleko w sklepie jestes odpowiedzialna za cierpienie krow, ktore sa zacielane niemal non-stop, a ich cielaki nie sa przydatne do niczego, wiec od razu ida na rzez. biorac jeszcze pod uwage, ze mleko KROWIE jest przeznaczone dla KROW, tak jak kocie dla kotow, a ludzkie dla ludzi, to uwazam ze picie mleka to tylko fanaberia i rownie dobrze moglabys sobie isc od czasu do czasu do lasu na polowanie i zabic jakiegos losia czy innego niedzwiedzia...

Gość niehigieniczna
Ale dajesz sie podpuszczac , co masz zamiar tylko owoce jejsc - czlowiek potrzebuje bialka - mleko czy jajka sa na miejscu, zastanow sie i nie zapedzaj za daleko!!!!

Gość jkjkkjkkk
i przykro mi,ze tyle nas dzieli...ze zawsze na takich tematach sa klotnie,szyderstwa,typu,ze zal plemnikow,ze to robimy źle,że tamto,że jesteśmy żałośni..i odwrotnie,ze miesozercy żałośni a ja pytam po co to?? ja nie jem miesa,wy jecie,ale poza tym jestesmy ludzmi i na pewno cos jeszcze by nas łączyło :) ja staram sie dostrzegac zalety innych a nie wady :) najbardziej zwracam uwage na swoje błędy,żeby je naprawic...

niehigieniczna - nie, nie je sie cielakow, tylko krowy

Gość kurka jajcowata
Proponuje swierze mleko z cyca - dla ludzi jak najbardziej odpowiednie!!! Takze w formie smietanki do kawy i bitej smietanki!!! Smierc mordercom plemnikow!!!!

skad obsesja na punkcie bialka w pozywieniu? naprawde myslisz, ze bialko jest tylko w jajkach i miesie? czlowiek znowu nie potrzebuje az tak duzo bialka dziennie, zeby nie mogl sie odzywiac warzywami...

Gość jkjkkjkkk
nie daje sie podpuszczac,jesli kiedykolwiek zrezygnuje calkiem z produktow pochodzenia zwierzecego,to bedzie to moja decyzja....ale sadze i przyznaje,ze tak nie bedzie,ze nie umialabym tak calkowicie zmienic trybu zycia i ze wszystkiego zrezygnowac... i ja wiem za co jestem odpowiedzialna,nie musicie mnie nakierowywac i mowic co bym mogła a czego nie :)

kurka, mowi sie świeże a nie świerze :o

Gość niehigieniczna
sciemniasz A cielecina to z czego -z tunczyka !!!!!!!!

Gość niehigieniczna
ale to zwierzece jednak lepiej przyswajamy!!!!

Gość jkjkkjkkk
hehe chociaz nie jestem pewna czy tamte posty to do mnie były skierowane :D zaraz mi ktos napisze,ze juz nie mysle z braku zelaza albo czegos innego

tak, tak, to oczywiscie twoja decyzja... ciekawe skad sie w ogole naczytalas o wegetarianizmie? z internetu? pomyslalas pewnie ze fajnie sie bedzie przed znajomymi pochwalic byciem wege, bo to takie trendi i kul... jasne, twoje zycie to twoja wlasna decyzja, niezalezna od nikogo

Gość ljh;kg;;
jkjkkjkkk, jesteś ok, le autorka i kilka innychh tutaj pseudowegów to jakaś padaka

Gość kurka jajcowata
hej , ale pisze sie swierze , bo to przeciez ze od swir pochodzi!!!! Plemniki to rozumia , a mleko pierwszej swierzosci!!!!! :P :P :P

cieleciny prawie nikt nie kupuje w polsce - przejdz sie po sklepach i zobacz gdzie i ile cieleciny znajdziesz... to co jest na polkach jest zaledwie ulamkiem narodzonych cielakow zabijanych kazdego dnia

Gość jkjkkjkkk
trendi i kul mowisz?? zastanow sie nim kogos ocenisz pochopnie,zwlaszcza,ze to szufladkowanie bo napisalam przeciez,ze az mi raczej glupio o tym wlasnie mowic,bo wtedy ludzie zmieniaja nieraz swoj stosunek do mnie...i wlasnie tak zlosliwie gadaja jak Ty,wiem cos o tym niestety ;/ o tym ze nie jem miesa wiedza osoby ktore mnie dobrze znaja i akceptuja :)

Gość niehigieniczna
dochodzi eksport , a to nie to , ze 1cielak wymienia sie na litr mleka , dla niemowlakow jest masa cieleciny w sloikach!!!

Gość a ja mam coś dla was wszystkic
Dr Saja na swoim blogu wyjaśniał, dlaczego jedzenie ryb jest moralnie bardziej naganne niż urozmaicona dieta mięsna. Rozpoczął od przedstawienia danych dotyczących... masy rzeźnej różnych zwierząt: krowa - średnio 400 kg, świnia 100 kg, kura - 2 kg, karp - 1,5 kg. Żeby zaspokoić roczne potrzeby człowieka dotyczące spożycia mięsa [70 kg - red.], trzeba zabić tylko 0,175 krowy i aż 46 karpi. - Jeśli średnia masa rzeźna krowy jest 268 razy większa niż karpia, obrońcy ichtiwegatarianizmu powinni udowodnić, że lepiej uśmiercić 268 ryb niż jedną krowę. Należałoby zatem wykazać, że status moralny karpia jest co najmniej 268 razy niższy niż status moralna wołu - stwierdza Saja. - Jeśli życie czy jakość życia ryb wcale nie miałyby podlegać ochronie moralnej, postulaty bardziej "humanitarnej" hodowli czy dyskusja o tym, kiedy i jak zabijać karpie, okazałyby się całkowicie irracjonalne. Więcej... http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,8865174,Status_moralny_karpia__czyli_etyka_na_wigilie.html#ixzz1HBUbTHM9 http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,8865174,Status_moralny_karpia__czyli_etyka_na_wigilie.html

Gość jkjkkjkkk
no i coz,mowie o tym jesli jestem u kogos np. na obiedzie... a w szkole to na inne tematy rozmawiamy :)

jasne i pewnie nigdy nie odwrocilas sie od nikogo jedzacego kanapke z szynka z ostentacyjnym obrzydzeniem?

Gość thaiisse80
Ja nie jadlam miesa przed ciaza. w ciazy mialam zle wyniki wiec gin mi kazal zaczac jesc a po ciazy to dalej jem bo karmie piersia i mi tez smakuje. Jak skoncze karmic piersia to moze znow przestane jesc mieso.

niehigieniczna - sa tez parowki cielece, szkoda tylko, ze w skladzie jest tylko ekstrakt z cieleciny, nawet nie to, ze kawalek miesa... te sloiczki dla dzieci tez dokladniej obejrzyj - jesli jest juz cielecina, to w minimalnych ilosciach i polaczona z wieprzowina

Gość Początkujący_Rudzielec
A ja proponuję obejrzec film "Unser Taglich Brot". Dostępny na YT w kawałkach. Przyjemne to to nie jest, a co niektórym da troche do myślenia i może wreszcie pojmą dlaczego niektórzy mięsa jeść nie chcą.

Gość jkjkkjkkk
jasne i pewnie nigdy nie odwrocilas sie od nikogo jedzacego kanapke z szynka z ostentacyjnym obrzydzeniem? - a wyobraz sobie,ze nie,dlaczego mialabym to robic?? co,na Twoj widok ktos tak zrobil czy co??

Gość kurka jajcowata
Fuj -kanapka z szynka - zmora Zydow i Muzeumanow, a kysz swinio nieczysta , a kysz!!!!

Gość thaiisse80
Mnie gin polecil jesc wlasnie cielecinko. Delikatne miesko i zawiera duzo zelaza. Pyszne.