Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkrótce mama 111

Czy usg 3d wymaga dłuższej wizyty niż 2d?

Polecane posty

Gość wkrótce mama 111

Jestem umówiona na wizytę a chciałabym przy okazji skorzystać z usg 3D, o czym zapomniałam poinformować lekarkę przy rejestracji. Koleżanka mi zakręciła w głowie, bo mówi że jej usg 3D trwało ponad godzinę i trzeba się na nie specjalnie umawiać! Nie mogę się dziś dodzwonić do lekarki a nie chcę jechać dwa razy, wolałabym wszystko załatwić na jednej wizycie. Myślicie że gdy już w gabinecie powiem że chciałabym 3D to mi zrobią bez fochów?

Gość porto 333
kolezanka chyba nigdy w ciązy nie była:D wszystkie parametry lekarz moze okreslic jedynie w 2d (zobaczy czy serduszko dobrze pika itd), na 3 d przełączy na chwilę, zebys mogła zobaczyc malenstwo w trójwymiarze;)to taki bajer. jesli to badanie prenatalne to trwa trochę dłużej bo jest dokładniejsze, jesli zwykła wizyta zmierzy główkę, kośc udową , komp wyliczy wage i tyle :)

moje usg 3d tez trwalo ponad godzine i musialam sie osobno umawiac

Gość porto 333
a tak na marginesie USG które trwa godzinę? dziewczyno co za bduzry, nie słuchaj kolezanki.

Gość porto 333
no to nie wiem co on wam robił przez godzinę na USG, biedne maleństwo:o

Gość porto 333
aha i jeszcze jedno...nie każdą aparaturę 2d mozna przełączyc na 3 d.

Gość wkrótce mama 111
Słuchajcie, ale po co miałaby ściemniać? Zarówno ona jak i jej mąż twierdzili że tyle to trwało. Dlatego się zdziwiłam bo nawet by mi to do głowy nie przyszło. Nie wiem, może szukali dobrego profilu żeby ładne zdjęcia zrobić :D :D :D

moje usg 3d trwało prawie godzinę, musiałam umawiać się osobno. nie każde usg 2d można przełączyć a 3d, nie wiem skąd ten pomysł :/

Gość bo tak i już
u mnie trwalo ok. 40 minut. mój maluch był strasznie ruchliwy i trudno go było "złapać " :P no i ja akurat musiałam się umawiać osobno bo badanie wykonywal inny lekarz, więc odbywało siętylko w dni w które on urzędował :)

Gość porto 333
ja też nie wiem. byłam na połówkowych badaniach już jakiś czas temu;) zapłąciłam 220zł ,mały się kręcił niemożliwie lekarz nie mógł zbadać od razu wszystkiego i byłam tam chyba z 30 min i to naprawdę było długo, sam lekarz się zdziwił.i pytał czy nie jadłam czegoś słodkiego przed badaniem:P dlatego się dziwię co można tam robić przez ponad godzinę. :) no nic, powodzenia. zadzwon i spytaj czy bedzie mozliwosc skorzystania z usg 3d

Gość wkrótce mama 111
Kurczę, niedobrze. Będę chyba musiała 2 razy pojechać. XliloX, a masz może pojęcie dlaczego tak długo???

Gość wkrótce mama 111
Dzwonię od rana ale nie odbierają. nie wiem dlaczego, zawsze pod tym numerem jest normalnie rejestracja całodniowa.

Gość porto 333
xilox no jak skąd ten pomysł:D ? haha. nie każda aparatura USG, ma możliwośc, żeby przełączyć ją na 3d bo po prostu nie ma takiej funkcji. proste jak drut.

no ja właśnie wiem, że nie każdą można przełączyć :D a co do czasu - u nas wynikało to z tego, że lekarz zbadał, pomierzył i obejrzał dosłownie wszystko: 4 jamy serca, pępowinę i jej 3 naczynia (+ przepływ przez nie), kości, obwód klatki piersiowej, głowy, poszczególne odcinki kręgosłupa, nerki, pęcherz moczowy, żołądek, fałd karkowy itd. zbadał też objętość wód płodowych, no i przełączał co jakiś czas na 3d, żebyśmy mogli zobaczyć co ciekawsze sprawy, np. buźkę, rączki, no i siusiaka oczywiście ;)