Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tejajaja

Donald Tusk-jak oceniasz jego rządy

Polecane posty

Gość mozesz podac taki post
co z tego że odwołasz wyjatkowe działania antykryzysowe jak do tego czasu koncerny paliwowe upadną?

Gość BiednyMuzyk22
moja mama byla leczona w smierdzacym kiblem szpitalu w poniemieckim budynku na ktory sam ordynator narzekal powiedz mi czy utrzymanie poniemieckiej rudery kosztuje az tyle ze taka wielka akcyza im potrzebna powiedz mi czemu nasze drogi sa jednymi z najgorszych w unii akcyza za mala?? powiedz mi czemu nasze pociagi sa w stanie rozkladu a dworce jak i ten szpitaj prawie jak prosto po niemcu ??? akcyza za mala? to w krajach starej unii wybudowanie NOWEGO SZPITALA musi sie chyba wizac z podwyzka podatkow o jakiesz 1000%

Gość BiednyMuzyk22
a co do koncernow paliwowych o nie sie nie martw jak sytuacja wroci do normy i bedzie HOSSA to rzad ustanowi lekkie ULGI a moze bo w poscie mamy definicje co rzad moze i to akurat tez morze i cuz natura nie znosi prozni szybko by konkurencja wyrosla monopoliscie

Gość oto odpowiedzi.
nie wazny czy dużo czy małokosztuje jak zmniejszych akcyze bedzie jeszcze mniej czyli rudera będzie jeszcze większą ruderą. nasz drogi są jednymi z najgorszych w unii bo takie odziedziczylismy po komunie. to samo dotyczy pociągów nie. tam szpitale są prywatne w większości. a nawet gdyby budować państwowy to maja dochody z podatków i kacyz.

Gość a może Muzykowi sie marzy
wystarczy zlikwidowac akcyze i koncesje , wolny rynek sam sobie poradzi , tylko do tego nie dopusci rząd bo nie byłoby kasy do "rządzenia dla naszego dobra"

Gość oto odpowiedzi.
może i by wyrosła. a co z pracownikami upadłych koncernów i firm od nich zaleznych? też maja nie jesć do czasu az konkurencja urośnie?

Gość oto odpowiedzi.
>wystarczy zlikwidowac akcyze no fakt. a chorzy w tych szpitalach - ruderach niech zdychają. z uśmiechem na ustach bo gospodarka sobie poradzi:O

Gość oto odpowiedzi.
ja też jestem za tym żeby shatyn się leczył jak jest chory. nie umiesz tego wyrazić w normalnych słowach?

szpitale są utrzymywane ze składek na fundusz zdrowia

Gość BiednyMuzyk22
aha odziedziczylismy po komunie? no to niech rzad zrobi przetarg i je zmodernizuje moze koncern paliwowy ktory tej ustawy cenowej by sie przerazil i zainwestowal w firme modernizujaca koleje wtedy kapital pozostalby na rynku tyllo inna usluge oferujac no chyba ze czcisz idee ze skoro komuna takie dala to musza takie zostac sentyment czy co no to powiedz mi ile kosztuje szpital ze taka niemozliwoscia jest jego wybudowanie ??? panstwo nie stac zeby szpital wojewodzki lepszy byl? to to panstwo zle funkconuje a kto nim kieruje? rzad...

Gość oto odpowiedzi.
nie tylko ze składek. medycyna jest obok obronności jedną z największych dziedzin które są finansowane przez panstwo

Gość oto odpowiedzi.
toż i rząd robi przetargi na modernizację dróg. nie zauważyłeś? ale na to są potrzebne pieniądze. jak widzisz nie czczę żadnej komuszej idei w przeciwieństwie do ciebie nie wiem ile kosztuje szpital ale szpital to nie tylko mury. to również wyposażenie, pracownic, lekarstwa, ogrzewanie, prąd itp

Gość oto odpowiedzi.
jakie pańswo źle funkcjonuje i dlaczego. konkrety a nie inwektywy.

Gość oto odpowiedzi.
minister powiedział że w Polsce nie ma kryzysu. i tak jest. kryzys jest poza naszymi granicami. a ponieważ Polska jest gospodarczo powiazana z krajami w których jest kryzys to odczuwa jego skutki.

Gość BiednyMuzyk22
skoro nie stac go na nowy budynek tylko ponad stuletni... no chyba ze sie porownujesz do republiki konga to wg ich standardow wgl murowany szpital jest luksusem ;) a co do akcyzy i szpitali to daruj sobie ten argument chyba ze jestes w stanie wkleic mi tu na co wydano wszystkie pieniadze z akcyzy i ile z tego trafilo np na szpitale i drogi a ile na wyplaty dla politykow

Gość oto odpowiedzi.
o przepraszam. nie zauwazyłem że to pytanie kieruyjesz do shatyna. ale odpowiedź masz jakby co.

Gość rostowski nie doliczył pół
miliona polaków co wyemigrowało i stwierdził że pkb wzrosło i jesteśmy zielona wyspą bo jeszcze naszczęście inflacja go ratowała.

Gość oto odpowiedzi.
>a co do akcyzy i szpitali to daruj sobie ten argument chyba ze jestes w stanie wkleic mi tu na co wydano wszystkie pieniadze z akcyzy i ile z tego trafilo np na szpitale i drogi a ile na wyplaty dla politykow no cóż. to co napisałeś a ja zacytowałem świadczy wybitnie o tym że nie masz pojęcia o gospodarce i finansach. w wielkim skrócie. pieniądze z akcyz, podatków itp wpływają do budżetu. z budżetu wypływają w miejscach do których budżet dopłaca czy utrzymuje. nikt nie jest w stanie okreslić czy złotówka wpłacona w formie akcyzy wpadnie w ręcej żołnierza czy lekarza. wydatki na szpitale, drogi sa nieporównywalne z wydatkami na wypłaty dla polityków. to są realcje tej przykładowej wielkości. jak 100 zł do miliarda. nie rozumiem dlaczego się tak ośmieszasz. chyba po prostu lubisz......:O

A jak można oceniać rząd który bardzo mało zrobił dobrego przez cztery lata.Jedyne pozytywy to Orliki i właśnie co jeszcze bo jakoś trudno mi znaleść pozytywy.

Gość oto odpowiedzi.
>rostowski nie doliczył pół miliona polaków co wyemigrowało i stwierdził że pkb wzrosło i jesteśmy zielona wyspą bo jeszcze naszczęście inflacja go ratowała. co ma emigracja polaków do pkb? :D:D:D a własciwie :O:O:O

przestancie się ośmieszac z tymi "Orlikami"

Gość oto odpowiedzi.
>A jak można oceniać rząd który bardzo mało zrobił dobrego przez cztery lata.Jedyne pozytywy to Orliki i właśnie co jeszcze bo jakoś trudno mi znaleść pozytywy. rozumiem że ta ilośc dróg której nie potrafiły sprostać poprzednie cztery rządy a jes teraz budowana to wg ciebie nic. łagodne przejście przez kryzys światowy to też nic. :O

Gość a ja dodam do tego
a uratowanie Polski przed losem Grecji to też owe nic?

Gość nie wiem jak inne
pomarańczki ale ja mam dosyć idiotycznych przeciwników rządu razem z ich idiotyznymi "wrgumentami" które wykazują tylko i wyłacznie stan niewiedzy głoszacych je.

Gość oto odpowiedzi.
ja równiez ide spać.

a drożyzna ,wysokie podatki i ogólna bieda to nic ?

nareszcie odpoczniemy od shatyna

Orliki to pozytyw i nie ma co negować, takie potępianie w czambuł światczy o zacietrzewieniu a nie o prawdziwej ocenie. Co do dróg.Jakie drogi !!! Nie pisz o poprzednich rządach bo nigdy wcześniej nie było na budowanie dróg tak ogromnych pieniędzy.Trzeba te czynniki brać pod uwagę.Fundusze nie zostały dobrze wykorzystane i tutaj nie mam wątpliwości że to jest porażka tego rządu. Co do kryzysu. Nie słuchaj propagandy.Zobacz jakie jest bezrobocie,jaki jest standart życia wielu rodzin,jaki są ceny żywności,paliw,mediów,jaki jest deficyt jaki jest dług publiczny..........

Gość BiednyMuzyk22
ja sie osmieszam??? puki co ty to skutecznie robisz bo wszelkie moje pytania kwitujesz omijakami a gdy zarzadalem konkretu to mowisz ze jestem bez pojecia co do zarobkow politykow uwazam ze sa to najmniej potrzebne wydatki publiczne i ich redukcja jest najlepsza gdyz najnormalniej w swiecie sa to pieniadze z budzetu z ktorych pozytku nie ma i nawet jesli sa niewielkie to warto by dokonac ich redukcji chocy tylko poto zeby ch kosztem zrefundowac dwa razy wieksza ilosc zabiegow w szpitalach rocznie lub wybudowac dobra droge krajowa jest to lepsza inwestycja niz w wyplate dla politykow a jesli zamierzasz ich bronic twierdzac ze przeciez musza zarabiac to kto im kaze? niech zmienia zawod skoro zarobki nie pasuja firma nie wyrabia to sa redukcje plac a poza tym najwiekszym osmieszeniem dla ciebie jest tu wypisywanie jakie to to wszystko drogie ze nawet zajebista akcyza starczy tylko na utrzymanie poniemieckiej rudery bo idac twoim tropem w krajach starej unni to chyba im kosmici z nieba daja ze ich gospodarka dokonuje takich niemozliwosci i stac ja ja finansowanie takich nieziemskich inwestycji mimo iz sa pograzeni w kryzysie a standard zycia tam jest lepszy niz tu choc nie ma hossy to sa jakies cuda!!! vczekaj! to chyba nam obiecywal tusek no nie!? no to czemu nie ma tych cudow?