Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listopadziA

LISTOPADÓWKI 2011 - kto dołączy?

Polecane posty

P.S. apropo ruchow-wczoraj wieczorem i teraz czuje cos, jakby mi sie ruszalo w brzuszku. Mozliwe ze to sobie wmawiam gdyz to moja 1 ciaza i 13 tydzien, a moze rzeczywiscie cos mnie smyra;)

Cześć dziewczyny;) trochę mnie nie było;) u nas też upały sie zrobiły, a na weekend ma byc ponad 30C;) juz nie mogę się doczekać! Jeśli chodzi o ruchy to ja od jakiegoś czasu tez coś czuję, nie są to jeszcze konkretne kopniaki, ale takie, jak to wcześniej ktoś napisał: smyranie;) no i jak siedzę spokojnie albo jak leżę to bywa, że raz z jednej strony robi mi się taki twardy wzgórek, a czasem jak mu tam popukam to szybciutko zmyka w inne miejsce:) tak mnie to cieszy, że aż mi się płakać chce z tej radości;) chciałabym bardzo znać już płeć, ja póki co wyprawkę, tzn. same ubranka mam;) ale za to komplet, dokupię jeszcze śpiworek i basta;) kupowałam raczej chłopięce ciuszki, niebiekie, zielone, beż, stwierdziałam, że i na dziewczynkę będzie;) maja córeczka na samym początku też nie miała jakichś różowych ubranek, tylko takie pastelowe unisex, dlatego teraz też tak zrobiłam:) imiona wstępnie też mam wybrane;) oj, ja to nie mogę się już doczekać, aż mi się ten Szkrab urodzi:) moja córeczka tez czeka i czeka i codziennie pyta czy dzidziuś już przypadkiem nie chce z brzuszka wyjść;) odkłada dla niego zabawki, wymyśla w co się będą bawić ja urośnie, słodkie to jest:) pisałas Aniu, że czas szybko leci, niby tak, ale ja i tak nie mogę się doczekać;)

Ja właśnie też sie nie moge doczekać i już by? Chciała codziennie przeglądam ubranka i wogóle :) julianna- super ciesze sie razem z tobą że jest ok. widze że też zaczynacie czuć ruchy :) nie długo to już bedą kopniaki takie że tchu złapać nie będziemy mogły jak w śledzione kopa dzidzia sasadzi :)

wrzuciłam na garnek obecne zdjęcie brzuszka- chyba widać już lekką zmianę :):)? Ja czasem mam wrażenie jakby mi coś się poruszało tuż pod pępkiem, tak delikatnie, ale to tylko takie wrażenie,nie wiem czy to to :):):)

Julianna ładny masz już brzuszek;) ale to cieszy, nie?:) mi tez rosnie, ale w spodnie jeszcze się mieszczę, zakupiłam sobie 2 pary jeansów, i jedne krótkie ciążówki, z pasem i jak je wszystkie mierzę to mój maż się ze mnie nabija, że cała nasza trójka by w te spodnie weszła:( ja póki co przytyłam niecałe 2 kg, nie wiem czy to nie za małao, u mnie już prawie 15tc, a Wy ile przybrałyście na wadze? a zachcianki toi mam takie, że mnie to przeraża, właśnie pochłonęłam, paczkę orzechów, paczkę pistacji solonych, słoik dżemu truskawkowego, pół czekolady, chrupki serowe i rozglądam się za ogórkami, a na kremówkę to mam takiego smaka, że nie wiem jak dotrwam to jutra...;)

To ja mam odwrotnie dziewczyny jem wszystko sama wciągne 30-centymetrówke (pizze) i chudne :( :( :( :( i niby lekarz nic na to nie mówiła ale mnie to martwi ja już z 4 kilo na tym całym jedzeniu co zjadlam powinnam przytyć :(

Dzięki dziewczyny, mi też baaardzo się podoba :D ja obecnie przytyłam jakieś.... 5-6 kg. z 48 na 53/54 :) Brzuszek cieszy strasznie, choć ja dopiero na zdjęciu zobaczyłam rzeczywistą różnicę :) co do jedzenia- w ciagu dnia potrafię wciągnąć cały bochenek chleba w różnych kombinacjach- kanapki, grzanki, tosty, taczane w jajku, z dżemem, z pastą jajeczną + 1 pomidor, jakieś owoce, jakiś łakoć :) Nie pilnuję tego ile jem, bo wiem, że powinnam przytyć, a teraz mam ku temu wielką sposobność, bo mam więęęększy apetyt:) No ale ja chce po ciąży te 55 kg ważyć :) więc jeśli mi zostanie tłuszczyku to będę przeszczęśliwa:) Właśnie nabrałam ochoty na chlebek taczany w jajku :) i już wiem, co zjem na kolację :):) a jak u Was z pragnieniem? Dużo pijecie? Bo ja zawsze potrzebowałam jedną, góra dwie szklanki napoju dziennie, chyba, że upał za oknem, to wtedy do litra dziennie wypijałam, i szczerze, teraz zmuszam się, żeby pić więcej :/

dodatkowo, zrobiłam sobie taką listę, ile porcji czego powinnam jeść dziennie, i 3 pomysły na posiłki na cały dzień, po 3 na śniadanie, lunch, obiad, podwieczorek i kolację :) Trochę wariuję, ale u mnie jest problem z systematycznym jedzeniem :D

Juliana brzusio śliczny:) Ja sie dzisiaj wybrałąm z kumpela na stray rynek na lody i na przejsciu dla pieszych jakis Pan mówi do mnie "szczesliwego porodu" a mnie tak zatkało ze nawet mu nie podziekowałam byłam w szoku bo mimo ze brzusio rosnie to nie myslałam ze az tak widac,jutro zrobie zdjecie i wam pokaże:) Czekam na ten wtorek jak nie wiem bo mam wizyte...myslicie ze w 15 tygodniu powie płec?oczywiscie jezeli bąbel bo chciał pokazac...;)

Ja wogole nie jem systematycznie-czasem pierwszy posilek ok.10 kiedy indziej o 17-roznie:D a co do picia-zawsze pilam 1,5 ll dziennie i tak zostalo. Ostatnio cierpie na straszna zgage-masakra i ciagle pije mleko-bo niby pomagga

sweetmalenka ja tez mam okropna zgage najgorzej jest wieczorem i w nocy próbowałam z mlekiem ale nic nie daje;/

Julianna- no kurcze pogratulowac;-) slicznie rosnie!! ja jeszcze nie przytylam nic, wczoraj moj lekarz mowil ze bardzo czesto do 20 tyg waga sie nie zmienia, tak samo jak wyglad brzuszka. Chyba wlasnie jestem tym przypadkiem, chociaz moje Malenstwo nie jest male- dzisiaj zaczelam 16 tydzien a moj Szkrab ma 12 cm;-) Co do plci w 15 tyg moze juz poznasz, zalezy od ulozenia Malenstwa i jakosci sprzetu. Moj maly wczoraj nie chetnie sie pokazal;-)

a zgaga tez mnie meczy, dlatego staram sie po 19 nic nie jesc - jedyne co mi pomaga;-)

bede robiła 4d wiec moze sie uda:)u mnie brzuszek rosnie a waga tak 1kg na ms narazie wiec prawidłowo

bede robiła 4d wiec moze sie uda:)u mnie brzuszek rosnie a waga tak 1kg na ms narazie wiec prawidłowo

Gość malineczka89
Witam. Mój termin z OM to 26 listopad. Czy mozecie mi napisać co pisze stomatolog w karcie ciąży? Czy, że wizyta sie odbyła, czy opisuje stan uzębienia? :) Czeka mnie chyba borowanko, a chciałabym ze znieczuleniem - czyli lepiej poczekać ze dwa tygodnie,,,,,

witaj i gratulacje:) Szczerze nie wiem co wpisuje, ale u mnie na karcie z tyłu jest miejsce na notatki z wizyty stomatologicznej więc pewnie coś tam pisać będzie ;)

Nie mogę spać:( Juwenalia się zaczęły i pech chciał, że mają miejsce niedaleko mojego miejsca zamieszkania... Hałas taki, że szkoda gadać... W dodatku mój facet wraca koło 3;00 znad morza ( delegacja) i nawet jakbym zasnęła, to i tak obudzi mnie nadzierający pysk pies, kiedy mój TŻ zacznie otwierać drzwi. Jestem totalnie wykończona.

I w dodatku mój cudowny piesek zażądał spaceru chwilę po 8.00 .... i jak tu się wyspać? Dzisiaj wybieram się na hurt, kupie jakieś owoce i zrobię na lunch sałatkę owocową:):):) Pogoda za oknem niczego sobie, ale wcześnie jest, więc jeszcze parę razy się może pozamieniać ;);) Oby nie, mam w planach mały wypad na grila z rodziną jutro, więc przydałaby się odpowiednia pogoda :) a jak tam u Was i waszych brzuszków? Jakieś weekendowe plany :)?

Erka -ja tez mam 2kg do przodu a koncze wlasnie 17tc:) no i dlugo do Was nie zagladalam;) u nas ciepelko:) A kopniaczki i delikatne ruchy juz czuje:) Wszystkim zycze powodzenia:) ja w pon ide do gina:) mam nadzieje ze wszystko git:) prosze o trzymanie kciukow mimo ze nie zagladam czesto:)

malineczka wizyty u stomatologa sa zalecane a nie obowiązkowe wiec w karte ciąży chyba nic wpisywac nie bedzie,ja bylam na borowaniu i zadnego wpisu nie dostałam...moze jak daja znieczulenie albo cos powazniejszego to wpisuja! Erka trzymamy kciuki:) Ja dzisiaj miałam tez nie przespana noc bo duszno,burza była i na dodatek jakis komar mnie meczył i ciagle mi bzyczał nad uchem... U mnie dzis znowu upał,uwielbiam lato ale ledwo dycham;) Miłego Dnia Mamusie Duzo kopniaczków:)

Gość mama babelkow
Witajcie listopadowki dlugo nosilam sie z zamiarem napisania bo poprzednia ciaze stracilam i prawde mowiac troszke sie obawialam zapeszac,w listopadzie zostane mama blizniat:) mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do waszego grona?

Witamy. Podwójne gratulacje :) pomysły są na imiona co myślicie o imieniu amelia ? Tak mi sie strasznie podobać zaczęło. znając życie będzie tak jak z synem byłam w ciąży jak szłam do poroduimie wybrane córka miała mieć na imie michalina a syn gracjan ale po porodzie byłam szczęśliwa i troszke słaba po odrazu sie pytali o imie wypaliłam bartek i tak zostało :)

Gość mama babelkow
sweemalenka ja wiem mam juz dzieci dwoje maja 9 i 13 lat:)

Gość mama babelkow
sweetmalenka mialo byc oczywiscie:)